ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tihutyö Berliinin homomuistomerkillä ja väkivaltaa kaupungilla

vaeltaja2006 • 05.04.2009 13:47 • päivitetty: 07.04.2009 11:23 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Muistomerkkiä vandalisoitiin


Viikonloppuna on taas vierailtu Berliinin homomuistomerkillä tuhotarkoituksella. Tällä kertaa naarmutettiin ja tuhottiin lasinen ikkuna, josta näkyy videofilmi kahdesta suutelevasta miehestä,. Homojärjestö LSVD:n mukaan tämä kuvaa sitä, että homovihamielisyys on laajalle levinnyttä. Pelkkä kuva kahdesta suutelevasta miehestä herättää väkivaltaa. Monet ovat kokeneet väkivallan myös arjessaan. Sen takia tarvitaan kansallinen suunnitelma homofobiaa vastaan. LSVD kääntyy liittohallituksen puoleen ja vaatii toimenpiteitä.


Taas on kirjattu myös fyysistä väkivaltaa. Kaksi homomiestä oli viikonloppuna pikaravintolassa, kun viiden miehen ryhmä alkoi solvata ja kävi kimppuun. Toinen uhreista, 42-vuotias mies sai vammoja kaulaan ja kasvoihin, ja 38-vuotiaan olkapää vahingoittui. Tekijät pakenivat, mutta poliisi tutkii asiaa. Pride1-gayradio kertoo asiasta uutisissaan.

Berliinissä puhutaan tällä hetkellä paljon homojen kohtaamasta väkivallasta.Väkivaltaa pikaravintolassa

Taas on kirjattu myös fyysistä väkivaltaa. kaksi homomiestä viikonloppuna pikaravintolassa, kun viiden miehen ryhmä alkoi solvata ja kävi kimppuun. Toinen uhreista, 42-vuotias mies sai vammoja kaulaan ja kasvoihin, ja 38-vuotiaan olkapää vahingoittui. Tekijät pakenivat, mutta poliisi tutkii asiaa. Pride1-gayradio kertoo asiasta uutisissaan.

Berliinissä puhutaan tällä hetkellä paljon homojen kohtaamasta väkivallasta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Vielä on siis, homohobiiaa, mutta toivon todella, että siitä päästäisiin joskus eroon.
  ap (ei rekisteröitynyt) • 05.04.2009 23:19
Ikävä sanoa mutta se "muistomerkki" on oikeasti tylsä ja ruma.
  HomoKokki (ei rekisteröitynyt) • 06.04.2009 18:03
Tavallaan tämä tihutyö on hyvä asia. Näkee taas miten ohutta "suvaitsevaisuus" on ja on esimerkin valossa helpompi vaatia viranomaisilta toimia homofobian vähentämiseksi.
  Reissu-Lasse (ei rekisteröitynyt) • 07.04.2009 12:21
Homofobia ei ole mitenkään sallittua, mutta tämä muistomerkki on kyllä aivan kamala. Uskoisin, että Leninin patsaskin saisi olla enemmän ko. paikalla rauhassa. Tosta muistomerkistä tulee lähinnä mieleen joku "tekninen" hautakivi.
  quu (ei rekisteröitynyt) • 07.04.2009 13:11
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy