ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Tietokonepelaajat avasivat HIV-entsyymin koodin

Syyskuun 18. päivä julkaistiin Washingtonin yliopiston raportti, jonka mukaan tietokonepelaajat ratkaisivat kolmessa viikossa M-PMV ensyymin (Mason-Pfizer monkey virus retroviral protease) molekyylirakenteen. Tiedemiehet ovat tietokonemalleilla yrittäneet avata rakennetta vuosien ajan. Entsyymi jakaa proteiinin, joka on keskeisessä roolissa, kun HI-virus lisääntyy elimistössä.

Ratkaisuun päästiin Washingtonin yliopiston tietotekniikan osaston kehittämällä foldit-tietokonepelillä. Pelissä liikutellaan atomeja tai atomiryhmiä niin, että molekyyli saavuttaa stabiilin olomuodon. Se on voittaja, joka saavuttaa vähimmän energiaa vaativan olomuodon. Toiset pelaajat voivat tavoitella vielä vähemmän energiaa vaativaa muotoa. Pelissä oli mukana biokemistien ja maallikkojen joukkueita. Nimet kerrotaan Washingtonin yliopiston tiedotteessa.

Ratkaisun löytymiseen foldit-pelissä vaikuttivat tietokoneen avaruudellisen käsittelyn nopeus ja pelaajien mielikuvitus. Foldit on eri versioina Windowsille. Macille ja Linuxille.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy