ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Theresa May etsii kumppania Pohjois-Irlannin homovihamielisimmästä ääripuolueesta

vaeltaja2006 • 10.06.2017 05:47 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Theresa May hävisi vaalit. Hän ei saanut puolueelleen ehdotonta enemmistöä. Nyt on saatava kumppani, ja se voi löytyä Pohjois-Irlannista. Demokraattinen unionistipuolue DUP tunnetaan äärimmäisistä näkemyksistään.

Theresa Mayn Tory-puolueelle eli konservatiiveille tuli tappio. Aikaisemmin konservatiiveilla oli ehdoton enemmistö, ja he voivat päättää asioista ilman muiden tukea. Nyt jäätiin kahdeksan paikan päähän (318 paikkaa) ehdottomasta enemmistöstä, joka olisi ollut 326 paikkaa. Apuun voi tulla Pohjois-Irlannin unionistipuolue, jolla on kymmenen paikkaa. Theresa May voisi jatkaa pääministerinä ja johtaa brexit-neuvotteluja. Perjantaina hän jo ilmoitti, että maa tarvitsee turvallisuutta ja vakautta – nyt enemmän kuin koskaan. Vain unionisteilla ja konservatiiveilla on siihen Mayn mukaan kykyä.

Tarkoituksena ilmeisesti ei ole mikään virallinen koalitio, vaan ainoastaan että unionistit ”sietävät” Mayn vähemmistöhallitusta, mutta ne asettavat sietämiselleen poliittisia ehtoja. Tämän aamun Helsingin Sanomien mukaan tämä on totta eikä spekulaatiota. Unionistit haluavat ehdottomasti estää työväenpuolueen valtaanpääsyn.


Demokraattinen unionistipuolue on homovastainen populistipuolue


Puolueen historiassa homovastaisuus on ollut selvää jo 1970-luvulta saakka. Silloin kampanjoitiin teemalla "Save Ulster from Sodomy". Homoseksuaalisuuden rangaistavuutta ei haluttu poistaa laista. Homovastaiset lausunnot ovat jatkuneet viime vuosiin saakka. Vuonna 2015 pohjoisirlantilainen terveysministeri halusi suojella lapsia homojen ja lesbojen harjoittamalta väärinkäytöltä.

Pohjois-Irlannin parlamentissa Demokraattinen unionistipuolue on estänyt vetollaan tasa-arvoisen avioliiton toteuttamisen. Puolueen johtaja Arlene Foster on vakuuttanut, että hän ei koskaan tule sallimaan avioliiton avaamista homoille ja lesboille Pohjois-Irlannin alueella. Näin ollen Pohjois-Irlanti pysyy ainoana brittiläisenä alueena, jossa homot ja lesbot eivät voi avioitua.

Demokraattinen unionistipuolue kannattaa muutakin ääriajattelua. Se ei salli abortteja eikä usko ilmastonmuutokseen. Jotkut puolueen jäsenet ovat halunneet, että kouluissa kiellettäisiin evoluutiosta puhuminen. Maapallon iäksi on määritelty muutamia tuhansia vuosia. Puolue edustanee ”radikaalia protestanttisuutta”. Se on myös euroskeptinen ja tukee Brexitiä.

(lähteet: wikipedia – sen artikkeli on eilen päivitetty, queer.de)

www.hs.fi


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ja tämänkin takana on... arvaako kukaan? Oikein vastanneelle 10 pistettä ja papukaijamerkki.
.
.
.
.
.
Aivan, abrahamilaiset vihauskonnot.
  ._. • 10.06.2017 10:05
DUP on myös sitä mieltä, että kuolemanrangaistus tulisi ottaa lakiin.
  JuhaniV • 11.06.2017 15:25
Theresa May on luvannut, ettei homojen oikeuksiin puututa tulevassa hallituksessa. DUP:n kanssa käytävissä neuvotteluissa on niin isoja asioita, ettei homojen oikeuksia nosteta käsittelyyn.

Viimeisimmät tiedot kertovat, että DUP aikoo nyt voimansa tunnossa puristaa konservatiiveilta itselleen monia etuisuuksia.

Konservatiivit ovat pelanneet uhkapeliä, joka on nyt kahdesti päättynyt täydelliseen katastrofiin. Ensin Brexitin läpimeno ja nyt enemmistön selvä menetys.

Homot ja lesbot ovat saaneet äsken käydyissä vaaleissa lisää edustajia alahuoneeseen. Edellisissä vaaleissa kaapista ulkona olevat saivat 32 paikkaa, eli 4,9 % edustajapaikoista. Tässä vaalissa paikkaluku kasvoi 43:een, eli 6,6 %.

Suomessa avoimesti kaapista ulkona olevia kansanedustajia on neljä, eli 2 % edustajapaikoista.
  JuhaniV • 12.06.2017 21:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy