ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Terveysjärjestö Pan American Health Organization, PAHO torjuu eheytyksen jyrkästi

JuhaniV • 20.05.2012 22:25 UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • ULKOMAAT
PAHO vaatii maiden hallituksia, akateemisia instituutioita, ammatillisia järjestöjä ja tiedotusvälineitä paljastamaan tämänkaltaisen toiminnan ja edistämään ihmisen moninaisuuden hyväksyntää.

PAHO:n johtaja tohtori Mirta Roses Periago: "Koska homoseksuaalisuus ei ole häiriö taikka sairaus, sitä ei pidä parantaa. Ei ole olemassa lääketieteellistä näyttöä seksuaalisen suuntautuneisuuden muuttamisesta."

PAHO toteaa, ettei ole olemassa 'perusteellisia tieteellisiä tutkimuksia', jotka osoittaisivat homojen 'eheyttämisen' toimivaksi. Sitävastoin on olemassa runsaasti näyttöjä siitä, että 'eheyttäminen' aiheuttaa vahinkoa. Uhreille jää jäljelle syyllisyyden tunteita, häpeän tunteita, masennusta ja pelkoja - joskus niinkin voimakkaina, että seurauksena on ollut itsemurhia.

Julkilausuman lopussa PAHO tekee viisi ehdotusta, joiden avulla tätä vahingollista toimintaa pitää torjua yhteiskunnassa. Valtioiden lakeihin tulisi sisällyttää rangaistuksia tällaisesta toiminnasta. Lääketieteelliseen koulutukseen tulee myös sisällyttää opetusta ihmisen seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä.

PAHO on Maailman terveysjärjestön (WHO) alueellinen järjestö.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy