ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Terveydenhoidon ammattilainen jälleen oudossa seurassa

JuhaniV • 23.02.2013 20:30 • 3 kommenttia. YLEISET • KOTIMAA
Helluntaiseurakuntien Ristin Voitto -lehti julkaisi homojen "eheyttämistä" käsittelevän kirjoituksen otsikolla 10 kysymystä homoseksuaalisuudesta. Juttuun oli haastateltu myös sairaanhoitaja-psykoterapeutti Aili von Schulmania.

Ristin Voitto -lehden muut haastatellut olivat Keravan helluntaiseurakunnan pastori Esa Hyvönen ja Aslan ry:n kouluttaja, teologian maisteri, Helsinki Vineyard -seurakunnan johtava pastori Ari Puonti.

Haastattelu lehteen oli laadittu niin, ettei tekstistä selvinnyt mikä kirjoituksen kannanotto oli kenekin haastatellun mielipide. Kirjoitus 10 kysymystä homoseksuaalisuudesta. Siinä valotettiin eheytymisnäkökulmaa.

Kirjoituksessa todetaan ettei homosuhteessa elävä henkilö voi olla helluntaiseurakunnan jäsen. "Mikäli henkilö torjuu ohjauksen ja jatkaa kyseisessä ihmissuhteessa, jossain vaiheessa se täytyy tulkita niin, että hän ei enää halua olla seurakunnan jäsen."

Parisuhteeseen ryhtyneet homot pitää asettaa "lempeän tiukkaan" ohjaukseen.

”Lisäksi on hyvä tukea häntä ei-eroottisten ystävyyssuhteiden solmimisessa samaa sukupuolta olevien, ymmärtäväisten heteroseurakuntalaisten kanssa. Tällöin syntyy hyvä mahdollisuus oppia terveistä ystävyyden malleista omaa sukupuolta olevien kanssa ilman eroottista lautausta”.

Vain päivä Kotimaa24:n julkaiseman uutisen jälkeen sairaanhoitaja-psykoterapeutti Aili von Schulman julkisti varsin ärtyneen kannanoton, jossa hän mm. väittää, ettei tunne eheytysohjelmaa.

Hän puhuu yleisellä tasolla varovaisesta suhtautumisesta ihmisten tunne-elämään liittyviin kysymyksiin. Aili von Schulman ei lausunnossaan ota kantaa siihen, millaista tietoa asiasta olisi syytä jakaa, eikä viittaa ammattieettisiin kysymyksiin. Hän ei ota kantaa myöskään puoskaroinniksi tulkittaviin eheytyshoitoihin millään tavalla.

Uskonnollisia piirejä hän sivaltaa lopuksi toteamalla, että hengelliset yhteisöt ja heidän lehtensä ovat menettäneet yhteiskuntaa rakentavan kannattelutehtävän, joka niillä voisi olla.

Von Schulmannin mukaan meno haastatteluun ei selity millään tavalla. Hän on saattanut astua Aslanin mahdollisesti virittämään ansaan ja on siksi perin ärtynyt.

***

Vuonna 2011 ranneliike.net paljasti virallistettujen sairaanhoidon ammattihenkilöiden toimivan samaan aikaan toisessa roolissa nk. sielunhoitoterapeutteina. Tuo toiminta ei ole virallisesti hyväksyttyä terveydenhoitoa. Osa näistä sielunhoitoterapeuteista lupasi tehdä homosta heteron sopivaa rahallista korvausta vastaan. Jopa Kela-korvauksia tuolle terapialle luvattiin. Asiaa käsiteltiin mm. tv:n uutislähetyksissä. Sairaanhoitajaliitto pyöritteli asiaa ja päätti lopulta syyllistää ranneliike.netin toimittajia mielipahan aiheuttamisesta sairaanhoitajille. Myöskään Valvira ei ottanut selvää kantaa toimintaan, jota jotkut nimittivät puoskaroinniksi. Valvirasta on tehty kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle. Tapaus on otettu käsittelyyn, mutta päätöstä ei ole vielä saatu.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Valviran Julki-Tehikistä löytyy tällä nimellä psykoterapeutti ja sairaanhoitaja. Lienee hän. Terveydenhuollon ammattihenkilönä von Schulmanin velvollisuus olisi levittää asiatietoa seksuaalisuudesta, torjua vähemmistön stigmatisointi ja uskonnollisten tarpeiden väärinkäyttö ja ilmaista mielipiteensä puoskaroinnista, joka perustuu valetietoon.

Eikö terveydenhuollon ammattijärjestöjen - Lääkäriliitosta Tehyyn, Sairaanhoitajaliitosta Psykologiliittoon - olisi jo korkea aika yhteisesti ottaa kantaa hlbti-väestön kohteluun ja puoskarointeihin, harjoittivatpa sitä sitten villit puoskarit ja terapialahkot tai terveydenhuollon ammattilaiset?

Valvirakin saisi vihdoin aktivoitua tässä asiassa. Villien terapistien ja terapialahkojen toimintaa suitsimaan tarvitaan sitten puoskaripykäliä.
  decoctor Sokal (ei rekisteröitynyt) • 24.02.2013 09:57
Luettuani alkuperäisen artikkelin kommentteineen olen antanut ymmärtää, että von Schulmann ei ole antanut lupaa käyttää nimeään ja ammattiaan tässä yhteydessä, vaikka hän uskonkäsityksessään lienee ainakin lähellä tätä ryhmää. Terapioinnista hänellä tuntuu olevan terveet käsitykset
  valtsu_Kalliossa • 24.02.2013 16:58
Onneksi uskomiseen ei tarvita kirkkoa, ei minkäänlaista. Eikä nykykirkot ole sitä miksi Jumala maanpäällä ollessaan Jeesuksena ne halusi!!!
  Xx_Val_xX • 12.03.2013 11:53
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy