ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Terrori-isku Barcelonan Ramblas-kävelykadulla

vaeltaja2006 • 18.08.2017 04:27 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Terrori-isku tehtiin tällä Ramblas-kävelykadulla.
Barcelonan Ramblas-kävelykadulla pakettiauto on ajanut jalankulkijoiden päälle tahallaan. Ainakin 13 ihmisen kerrotaan kuolleen ja loukkaantuneita on kymmeniä. Barcelona on yksi Espanjan hlbtiq-keskuksista. Juuri nyt Katalonian pääkaupungissa on paljon homoturisteja, koska siellä vietetään sunnuntaihin saakka suosittua Circuit Festivalia. Kaksiviikkoista juhlaa on vietetty vuodesta 2008 alkaen. Tilaisuuksiin osallistuu kymmeniä tuhansia homoja.

Katalonian poliisi Mossos d’Esquadra on pikku hiljaa illan mittaan kertonut kuolleista. Jo klo 20 aikaan twitterissä puhuttiin 13 kuolleesta. Ylen tv-uutisissa puhuttiin slloin vain yhdestä kuolleesta. Ramblas-kävelykatu on pituudeltaan 1,3 kilometriä. Se alkaa Catalunya-aukiolta ja kulkee kohti satama-aluetta. Yleensä se on tupaten täynnä turisteja. Tänä yönä se on ensi kertaa tyhjä.

El Pais -lehti kertoo, että pakettiauto kulki suurella nopeudella pitkin kävelykatua 530 metrin matkan ja tahallaan yritti ”siksakkia” ajamalla osua kävelijöihin. Mossos pitää tapahtumaa terroritekona. Päivälehti El Periodico ketoo, että Mossos sai jo kaksi kuukautta sitten varoituksen CIAlta.

Espanjan yleisradio RTVE on kertonut, että auton kuljettaja pakeni jalkaisin. Myöhemmistä vaiheista on paljon ristiriitaista tietoa mediassa. Mahdollisesti on käytetty toista autoa pakenemiseen. Turisteja on kehotettu välttämään Catalunya-aukiota ja Ramblasia sekä Boqueriaa, tunnettua toria. Läheiset metro- ja juna-asemat on suljettu.

Barcelona on myös suomalaisten suosima turistikohde. Viime päivinä on kerrottu, että vasemmistoaktivistiryhmät ovat osoittaneet mieltä sen takia, että kaupungissa on liikaa turisteja. Kaupungin väestörakenne ja asumisolot vääristyvät, kun koko keskusta on turistien hallussa.

Circuit Festivalin viimeiset päivät ovat menossa. Kuudentoista päivän juhlajakso päättyy sunnuntaina.
Kaupunkinäkymä ja Sagrada Família -kirkko

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ja nyt Suomen Turku.
   (ei rekisteröitynyt) • 18.08.2017 18:56
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy