ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Tennisikoni Martina Navratilova pitää Margaret Courtia rasistina ja homofobisena henkilönä

vaeltaja2006 • 01.06.2017 13:50 UUTISET: URHEILU
Amerikassa asuva alunperin tsekki tennisikoni Martina Navratilova julkaisi avoimen kirjeen ja kritisoi ankarasti australialaistähden Margaret Courtin puheita. ””Sairaita ja vaarallisia” kirjoitti Narvatilova.

Martina Navratilovan (60v) mukaan Margaret Court (74) on suurenmoinen tenniksen pelaaja, mutta samalla rasistinen ja homofobinen. Kirjoitus ilmestyi australialaisessa Fairfax-mediakonsernin lehdessä.

Margaret Court oli sanonut keskiviikkona kristillisessä radiolähetyksessä, että ”tennis on täynnä lesboja. Olemme täällä auttaaksemme heitä. Emme ole lesboja vastaan”.

Court on 24-kertainen Grand Slam -voittaja. (Grand Slam -turnaukset ovat Australian avoin, Ranskan avoin, Wimbledon ja Yhdysvaltain avoin, juuri nyt on käynnissä Ranskan avoin, toim. huomautus). Court sanoi translapsista, että ne ovat paholaisen tuotetta.

Avoimesti lesboksi tunnustautuva Martina Navratilova, joka on naimisssa venäläisen ex-mallin, Julia Lemigovan kanssa, paheksui Courtin puheita, jotka lisäävät translapsiin kohdistuvaa leimaamista. Navratilova ehdotti, että "Margaret Court Arena" Melbournessa muutetaan "Evonne Goolagong Arenaksi". Australialinen Goolagong (65v) on lähtöisin australialaisesta alkuperäisheimosta. Hän on uransa aikana saavuttanut seitsemän Major-titteliä.

Nyt käynnissä olevissa Ranskan avoimissa on jo keskusteltu siitä, boikotoidaanko vuoden 2018 Australian avoimissa Margaret Court-areenaa.


Court on ahkera maallikkosaarnaajana

Viime viikolla Courtin moitelistalla oli lentoyhtiö Quantas. Court vaati lentoyhtiön boikotoimista, koska Quantasin toimitusjohtaja Alan Joyce oli vaatinut avioliiton hyväkymistä Australiassa myös homo- ja lesbopareille. Court oli lähettänyt Joycelle avoimen kirjeen ja ilmoittanut kannattavansa raamatun mallia avioliitossa.

Margaret Court on urheiluansioidensa vuoksi tenniksen ”Hall of Fame” -kunniagalleriassa.

(standard.at)Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy