ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Teemu Laajasalo Helsingin piispaksi

Sami Mollgren • 16.08.2017 16:36 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Teemu Laajasalo (kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva)
Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo, 43, on valittu Helsingin hiippakunnan uudeksi piispaksi keskiviikkona 16.8. pidetyssä Helsingin hiippakunnan piispanvaalissa.

Uusi piispa aloittaa tehtävässään 1.11.2017. Piispan virkaan vihkimys järjestetään Helsingin tuomiokirkossa 12.11.2017.

Laajasalo sai yhteensä 795 ääntä. Hänen vastaehdokkainaan olleet Jaana Hallamaa 388 ääntä ja Kaisamari Hintikka 359 ääntä. Laajasalo sai yli puolet annetuista äänistä, eikä toista äänestyskierrosta tarvita.

Vuonna 1974 syntynyt Teemu Laajasalo on kasvatustieteiden tohtori vihittiin papiksi vuonna 1997 ja hän on toiminut vuodesta 2013 Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherrana. Viime ajat hän on ollut johtamassa Seurakuntayhtymää eli Helsingin seurakuntien yhteistä hallintoelintä.

Sekä Laajasalo että hänelle vaalissa hävinneet ehdokkaat ovat suhtautuneet samaa sukupuolta olevien kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen ja laajemminkin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien yhdenvertaisuuteen myönteisesti.

Laajasalo seuraa tehtävässään eläkkeelle jäävää Irja Askolaa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Nyt on taas kristinuskonnon harrastajien piispakunta perus-kristillistä, kun maan kaikki piispat ovat taas vain miehiä.

Teemu kerrotaan valitun konservatiivien äänillä.
  human • 17.08.2017 01:11
Konservatiivihan Laajasalo itse ei kuitenkaan (mitaten ainakaan perinteisellä) kirkon mittapuulla ole. Todennäköisesti kolmesta ehdolla olleesta ainoana miehenä hän sai pientä etua sukupuolestaan konservatiivisimpien arvioissa.

Laajasalo on ehdolla olleista iältään nuorin, virkaiältään keskimmäinen. Voi myös olla, että hän sai laajasta tunnettuudestaan etua; jotkut saattoivat ajatella, että valmiiksi tunnettu ja näkyvä piispa muokkaisi (nykyään vähän vanhoillista ja sulkeutunutta) kirkon imagoa (nuorekkaampaan ja ehkä avoimempaan suuntaan).

En ole hlbti-kysymyksiä laajemmin tutustunut ehdokkaiden (teologisiin) käsityksiin/eroavuuksiin, joten itse en tiedä sanoa valinnan onnistumisesta yhtään mitään. Muutamien kuulemieni kommentien perusteella valinta miellytti, mutta varmasti toisenlaisiakin ajatuksia on.
  smo • 17.08.2017 15:27
Laajasalo on kaappikonservatiivi. Ei kannata pelkän ulkoisen persteella päätellä! Moni homokin vaikuttaa ihan heterolta.
  Jochanan • 17.08.2017 15:41
Olen kokenut Teemu Laajasalon toiminnan kirkkoympyröissä liberaaliksi ja siksi pitänyt hänen linjastaan. Laajasalon ura näyttää olevan vahvasti nousujohteinen, enkä olisi yllättynyt, jos hän tavoittelisi arkkipiispan pestiä.

Kaikesta tuosta huolimatta olisin nähnyt mieluusti jomman kumman naisehdokkaista tulleen valituksi tehtävään.
  JuhaniV • 18.08.2017 10:11
Hyvännäköinen pappi - komea mies
  tot (ei rekisteröitynyt) • 20.08.2017 22:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy