Tasa-arvoista avioliittolakia yritetään seuraavaksi kansalaisaloitteen voimin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 30

Eduskunnan lakivaliokunnan päätettyä, ettei 76 kansanedustajan allekirjoittamaa lakiesitystä tasa-arvoisesta avioliitosta oteta käsiteltäväksi, edistetään samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta jatkossa kansalaisaktivismin kautta.

- Me kansalaiset voimme näyttää päättäjille, mitä me tarvitsemme ja tahdomme, kertoo Tasa-arvoinen Suomi-yhdistyksen puheenjohtaja Senni Moilanen.

Vastaperustettu Tasa-arvoinen Suomi -yhdistys käynnistää kampanjan tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Tahdon2013-kampanjaa on valmisteltu viime kesästä lähtien ja se aloitetaan tasa-arvon päivänä 19. maaliskuuta.

- Aluksi olimme satunnainen kaveriporukka, joka ihmetteli, miksei kukaan ollut ryhtynyt toimimaan tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Viimeisen reilun puolen vuoden aikana toimintamme on kasvanut rekisteröidyksi yhdistykseksi. Me uskomme, että kaikilla ihmisillä on oikeus solmia avioliitto sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta, Senni Moilanen jatkaa.

Tahdon2013-kampanjaa vetävät kertovat, että mukana on jo satoja vapaaehtoisia ympäri maata, ja että kuka tahansa voi tulla mukaan toimintaan. Omien voimien lisäksi kampanjassa on mukana julkisuuden henkilöitä, eli erityisiä Tahdon-lähettiläitä. Heitä ovat muun muassa Putous-tähdet Armi Toivanen, Krista Kosonen ja Iina Kuustonen. Mukana on myös järjestöyhteistyökumppaneita, kuten Amnesty, Seta, Trasek ja Sateenkaariperheet ry. Kampanjaa tukee myös EU:n komission Youth in Action-ohjelma, mutta komissio ei vastaa kampanjan sisällöstä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tahdon2013 kampanjoi tasa-arvoisen avioliittolain puolesta osallistumalla erilaisiin tilaisuuksiin ja järjestämällä itse tapahtumia. Kampanjaa varten sävelletään oma tunnuskappale ja huhtikuussa Helsingin Tavastialla järjestetään tukikonsertti. Konsertissa lavalle nousee Suomen ykkösrivin artisteja, jotka haluavat osoittaa tukensa kampanjalle.

Jotta kansalaisaloite hyväksytään käsiteltäväksi, pitää kuuden kuukauden aikana kerätä kansalaisaloitteen puolesta vähintään 50 000 allekirjoitusta joko sähköisesti tai paperilla.

- Aiomme kerätä 250 000 nimeä. Tutkimusten perusteella suomalaisten enemmistö sallisi samaa sukupuolta oleville pareille avioliiton, joten uskomme tavoitteen olevan täysin mahdollinen, Moilanen kertoo.

- Toivon, että ne, jotka painiskelevat oman mielipiteensä kanssa asettuisivat hetkeksi toisen asemaan. Miltä tuntuisi, jos sinun parisuhdettasi pidettäisiin valtion tasolla heikompiarvoisena kuin jonkun toisen suhdetta?

Kampanja julkistetaan virallisesti 19.3.2013 klo 10 ravintola dtm:ssä. Lehdistölle suunnatussa julkistamistilaisuudessa kerrotaan lisää kampanjasta, tukikonsertista sekä julkistetaan kampanjakappale ja lisää Tahdon-lähettiläitä.

Kampanjan kotisivu on osoitteessa www.tahdon2013.fi. Sivustolle on koottu tietopaketti kampanjasta, yhteystietoja ja mm. erilaisia aiheeseen liittyviä kirjoituksia. Kun kannatusilmoitusten keruu käynnistyy, seurataan sivustolla projektin etenemistä ja kerrotaan muusta aiheeseen liittyvästä. Tällä hetkellä Tahdon2013-kansalaisaloitteen kannatusilmoitusten keräämisprojektiin etsitään vapaaehtoisia.

Tahdon2013-kampanjan ettisivujen lisäksi kampanjan edistymistä voi seurata twitteristä: @Tahdon2013 ja Facebook-sivulla tahdon13. Myös Twitter-hashtagia #tahdon2013 seuraamalla saa tietoa tapahtumien etenemisestä.

www.tahdon2013.fi
Facebook: tahdon13
Keskustelu: Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista

30 kommenttia

  • 1 / 30
  • puppeliassi
  • 27.2.2013, 11.43
hienoa! ainakin vaadittavat 50 000 nimeä tulee kerättyä, 250 000 jos porukka viitsii vaikuttaa.
  • 2 / 30
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 27.2.2013, 11.54
"- Toivon, että ne, jotka painiskelevat oman mielipiteensä kanssa asettuisivat hetkeksi toisen asemaan. Miltä tuntuisi, jos sinun parisuhdettasi pidettäisiin valtion tasolla heikompiarvoisena kuin jonkun toisen suhdetta?"

Vai sillä tavalla. Aika tekopyhää puhetta. Homot voisivat miettiä, miltä esim. moniavioisista ja sisaruspareista tuntuu, kun homot väittävät korjaavansa kaikki tasa-arvo-ongelmat jollain "tasa-arvoisella" avioliittolailla.