ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tasa-arvoinen avioliitto astuu voimaan Brasiliassa

Lassijuhani • 16.05.2013 18:50 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Tasa-arvoinen avioliitto on ”vallannut” uuden territorion, Etelä-Amerikan suurimman ja väkirikkaimman valtion Brasilian. Useat valtiot, kuten Uruguay ja Argentiina, ovat hyväksyneet lait, joilla tunnustetaan homoavioliitot, mutta Brasilian tapauksessa nimenomaan juridinen päätös laajentaa homoliitot kattamaan koko liittovaltion.
Päätöksen teki Brasilian kansallinen oikeusneuvosto (CNJ).

Brasilian ylimmän tuomiovallan haltijan päätöslauselma merkitsee käytännössä homoavioliittojen laillistamista koko liittovaltiossa. Näin muodoin maistraatit ovat Kolumbian tavoin velvollisia hakemuksesta muuttamaan kaikki pysyvät parisuhteet avioliitoiksi, eivätkä ne saa kieltäytyä toimittamasta samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiä avioliittoja.

Kaikki ei kuitenkaan ole ruusunpunaista Brasilian tasa-arvoisen avioliiton tulevaisuudelle, koska ainakin teoriassa liittovaltion kongressi voi alistaa CNJ:n päätöksen Brasilian korkeimman oikeuden käsiteltäväksi. Kongressi ei ole vielä hyväksynyt tasa-arvoista avioliittolakia. Saattaa olla, että edistyksellinen tuomiovalta ja vanhoillisempi kongressi taas joutuvat  yhteentörmäyskurssille seurauksena siitä kiivaasta väittelystä, jonka evankelikaalisen pastorin ja kansanedustajan Marco Felicianon nimittäminen Brasilian ihmisoikeuskomission puheenjohtajaksi on synnyttänyt. Häntä on syytetty homofobikoksi ja rasistiksi.

Tuomari Joaquim Barbosa, joka on sekä korkeimman oikeuden että CNJ:n presidentti, vakuutti, ”ettei ole mitään järkeä odottaa kongressin säätävän lain siitä, että oikeudellinen päätös astuisi voimaan”. Barbosan mukaan korkeimman oikeuden päätettyä laillistaa pysyvät parisuhteet ja rinnastaa ne siviiliavioliittoon riitti, että nämä päätöslauselmat ”puetaan säädösten muotoon” ja ”harmonisoidaan”, minkä CNJ hänen mielestään teki toukokuun 15 päivänä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy