ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tapaus Snowden - Homon kosto on hirveä

JuhaniV • 19.08.2013 20:46 • 11 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Toimittaja Glenn Greenwald julkisti ensimmäisenä Snowdenin hänelle toimittamia NSA:n salaisia tiedusteluasiakirjoja. Britannian tiedustelupalvelu pidätti Greenwaldin kumppanin Lontoon Heathrow lentokentällä yhdeksän tunnin kuulusteluihin. Greenwald uhkaa kostaa.

Uutistoimisto Reutersin uutisessa kerrotaan Greenwaldin kumppanin David Mirandan, joka on Brasilian kansalainen, tulleen pidätetyksi kuulusteluihin Heathrowssa yhdeksän tunnin ajaksi. Greenwald on sitä mieltä, että hänen kumppaninsa pidätettiin pelotteluna.

Greenwald: "Minulla on monia dokumentteja Englannin vakoilujärjestelmästä. He tulevat olemaan [todella] pahoillaan sen vuoksi mitä he tekivät [kumppanilleni]."

Brasilian hallitus on protestoinut Mirandan pidätystä. Hallitus on sitä mieltä, että Brittien terrorisminvastainen laki oli tässä tilanteessa perusteeton.

Miranda vapautui vasta yhdeksän tunnin kuulustelujen jälkeen hänen alettuaan huutaa lentokentän odotushallissa. Tiedustelupalvelu vei häneltä tietokoneen, matkapuhelimen ja muistitikkuja. Vain passi palautettiin. Häntä ei syytetty mistään.

***

Tämäkin tapaus osoittaa, että Yhdysvaltain ja Englannin tiedustelupalvelut vaikuttavat olevan erittäin hermostuneita. Saattaa osoittautua, että Mirandan pidätys ja kuulustelut olivat tiedustelupalvelun virheliike. Tämän jälkeen on täysin selvää, ettei Snowden voi palata Venäjältä ilmatietä oleskelulupansa päätyttyä. Jopa lentokone voitaisiin kaapata. On mahdollista, että hän oikeasti ilmestyy eräänä kauniina päivänä Suomen viranomaisten kauhuksi tulliin jollekin Suomen itäiselle raja-asemalle.

Uutistoimisto Reuters puhuu toimittajan kumppanista sen kummempaa numeroa tekemättä tuosta parisuhteesta. Englanninkielisessä tekstissä tulee täysin selväksi, että kyseessä on kaksi miestä. Suomen kielestähän tuollainen ominaisuus puuttuu.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
hyvin törkeää toimintaa brittien päättäjiltä, toivonmukaan vuoto aiheuttaa kunnon imagotappion brittien johdolle.

onko homon kosto kolmiosaisen trilogian päätösleffa :D tuleeko vielä homon paluu? :D
  puppeliassi • 19.08.2013 21:46
Miten niin homon kosto? Länsimaassa tapahtuva toimittajan puolison kaappaminen ja pelottelu on törkeää ja sietääkin saada huomiota. Ihailtavaa on, että kukaan ei ole kyseenalaistanut parisuhdetta tai tapahtunutta "vain homoiksi"; Paitsi Ranneliike :(
  Mike79 • 20.08.2013 03:09
Yle kertoo verkkouutisessaan Snowdenin puolison kuulusteluista.

Iso-Britannia varoitti Yhdysvaltoja Snowden-toimittajan puolison kuulustelusta

Ison-Britannian viranomaiset antoivat Washingtonille ennakkovaroituksen Snowden-toimittajan puolison kuulusteluista. Valkoinen talo sanoo, että sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa, vaan kyseessä on Ison-Britannian sisäinen asia.

yle.fi

YLEn TV-uutisissa on tänä aamuna myös kuvaa toimittaja Greenwaldin puolison saapumisesta Brasiliaan Rio de Janeiron lentokentälle ja pariskunnan kohtaamisesta.

areena.yle.fi kohdasta 5:30.
  JuhaniV • 20.08.2013 09:44
Ranneliike.netissä aihetta ei olisi käsitelty lainkaan ilman homo-ulottuvuutta.
  smo • 20.08.2013 15:16
Kuvittelin tämän uutisen vuoksi tilannetta vaikkapa 20-30 vuotta sitten. Toimittaja ja hänen kumppaninsa eivät mitä todennäköisimmin olisi olleet ulkona kaapista. Homoutta olisi voitu käyttää tekosyynä kummankin pidättämiseen, jonka jälkeen olisi voitu tehdä heille melkein mitä tahansa, eikä asia olisi noussut julkisuuteen. Kiristys tietojen saamiseksi oli tuolloin myös hyvin todennäköinen.

Tänään tilanne on toinen. Tuo miespari on juuri nyt julkisuudessa kaikilla kansainvälisillä tv-kanavilla. Heidän parisuhteensa on ikään kuin täysin tavallinen tai sivuseikka, aivan samoin kuin jos kyseessä olisi heteropariskunta. Pääasia on turvallisuuspalveluitten toimintatavat. Heitä haastatellaan yhdessä jne.

Erittäin kiinnostavaa. Olen istunut koko illan tv:n ääressä ja seurannut tapahtumien kehittymistä, kuin salapoliisikertomusta, mitä nämä tapahtumat oikeastaan ovatkin.
  JuhaniV • 20.08.2013 22:12
"Tapaus Snowden - Homon kosto on hirveä"

Uu, pelottaa! Häh hää! ;D
  Riquman1990 • 21.08.2013 06:06
Kiinniotossa ei ollut varmaankaan homoaspektia, vaikka tietenkin tiedustelussa henkilökohteiden suuntautumiset ovat kai oleellisia taustatietoja. Vielä vain kymmenkunta vuotta sitten aktiivisesti homoja jahdannut poliisikunta UK:ssa on joutunut sopeutumaan nykyarvoihin maassa. Snowden-vyyhti jakaa HLBT-kenttää varmaan. Obaman linjamuutos suhteessa homoihin saa ihailua, mutta USA:n tiedustelutoiminta taas jakaa kenttää muin perustein. - Arhinmäen sateenkaarilipputempaus on samansukuisesti ongelmallinen. Hän lienee saanut ihailua myös niiltä HLBT-suomalaisilta, jotka kuitenkin poliittisessa kentässä silti kannattavat kokoomusta tai muuita arvokonservatiivisia tahoja.
  aikansakutakin • 21.08.2013 07:51
"Tapaus Snowden - Homon kosto on hirveä"

Uu, pelottaa! Häh hää! ;D

Riquman1990 • 06:06

Ei sitä koskaan tiedä minkälaisista tietoa siellä tulee poliitikoista ja voihan olla, että sustakin julkaistaan pienempi printti. Tosin seuraavasta löytyy jo tieto susta:

Psykologi Richard Ryanin ja muiden tutkijoiden tekemä tutkimus tukee psykoanalyysin laajalle levittämää teoriaa siitä, että henkilöt, jotka pelkäävät homoja ja lesboja sekä tuntevat vastenmielisyyttä näitä kohtaan, tuntevat tukahdutettua homoseksuaalista vetovoimaa.
  Xx_Val_xX • 21.08.2013 10:01
No, voiko otsikon kääntää toisinpäin ja puhua "heteron kostosta"?

Kuka tahansa samassa asemassa suuntautumisen riippumata, tekisi varmaan samalla tapaa. Kun kyseesä oli sattumalta homotoimittaja, hänen toimintansa ja ajatusmalli ymmärretään homouden ja siihen liitettyjen sterotyyppisten mielikuvien kautta.

Kommenttia muokattu: 22.08.2013 klo 01:30
  SaintJudy • 22.08.2013 01:30
...taikka puhua vain toimittajan suunnittelemasta kostosta siksi, että hänen työnsä vuoksi puolisoon kohdistui väärinkohtelu. Britithän eivät edelleenkään ole esittäneet kunnollisia perusteita pidätykselle lentokentällä.

Pidätys oli selvä varoitus, mutta se voikin toimia nyt kansainväliselle toimittajakunnalle aktivoitumisena syynäämään hallitusten tekosia entistä innokkaammin ja tarkemmin.

On muuten ollut mielenkiintoista seurata eri maiden tv-kanavien suhtautumista tähän pidätykseen. Brittimedia on joutunut pakosta raportoimaan tapauksesta. Läpi paistaa selvästi happamat asenteet Guardian-lehden napattua itselleen varsinaisen uutiskultakimpaleen, muiden joutuessa sivustakatsojiksi. Amerikkalaiset mediat ja myös toimittajat ovat olleet ärtyneitä aiheesta. CNN oli mielestäni suorastaan hapan ainakin joissakin kommenteissaan. Oikealle nojaavaa FOX-kanavaa en seuraa. Tässä tilanteessa sen kommentit olisivat voineet olla kiinnostavia juuri tämän miespariskunnan vuoksi. Englantia puhuva France 24 oli kenties kaikkein neutraalein tässä toimittajan puolison pidätysasiassa. Mahdollisesti omista ennakko-odotuksista lähtöisin oli löytäväni pienoista ranskalaista vahingoniloa brittitiedustelun selvästä mokasta.
  JuhaniV • 22.08.2013 09:47
"Psykologi Richard Ryanin ja muiden tutkijoiden tekemä tutkimus tukee psykoanalyysin laajalle levittämää teoriaa siitä, että henkilöt, jotka pelkäävät homoja ja lesboja sekä tuntevat vastenmielisyyttä näitä kohtaan, tuntevat tukahdutettua homoseksuaalista vetovoimaa."

Ei se nyt niin tukahdutettuu oo. Onhan se sentään mun toinen puoli...
  Riquman1990 • 22.08.2013 23:29
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy