ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tansaniassa suhtautuminen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kiristyy

Sami Mollgren • 03.12.2017 09:47 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Suhtautuminen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin on muuttunut Tansaniassa entistäkin torjuvammaksi sen jälkeen kun John Mgufulista tuli presidentti vuonna 2015.

Miesten väliset seksuaalisuhteet ovat Tansaniassa lailla kiellettyjä, ja "luonnottomasta lihallisesta suhteesta" voidaan rankaista jopa elinkautisella vankeustuomiolla. Viime aikoina pidätykset ovat lisääntyneet merkittävästi.

Naisten välisiä suhteita ei ole kielletty. Silti sosiaalisessa mediassa julkaistulla videolla intiimisti toisiaan kohtaan käyttäytyneet naiset ovat johtaneet viranomaisten toimintaan: toinen naisista on otettu kiinni ja toista etsitään. Naiset esiintyivät juhlissa kuvatussa videossa suudellen, toisiaan kosketellen, ja sormuksen toinen nainen antoi toiselle sormuksen.

Seksuaali- ja sukupuolien asemaa edistävät kansalaisjärjestöt on ajettu ahtaalle. Kaikenlainen hlbtiq-aktivismi voi johtaa ongelmiin viranomaisten kanssa. Esimerkiksi lokakuussa poliisi pidätti 13 miestä, jotka olivat kokoontuneet keskustelemaan hlbtiq-vähemmistöjen oloja kiristäneestä nykypolitiikasta. Syytettä ei ihmisoikeuslakimiehiä kohtaan kuitenkaan lopulta nostettu.

Viranomaisten koventuneet otteet haittaavat hiv-valistusta ja muuta hivin leviämistä suitsimaan pyrkivää työtä. Aids-klinikoita esimerkiksi on suljettu, koska niiden on katsottu "edistävän" homoseksuaalisuutta. Runsaan 50 miljoonan asukkaan Tansaniassa arvioidaan olevan lähes puolitoista miljoonaa hi-viruksen kantajaa - se on noin kolme prosenttia väestöstä. Vuonna 2016 arvioiden mukaan 33 000 henkeä kuoli aidsista johtuviin sairauksiin.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy