ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Tampereen YLE ei löytänyt lakialoitetta kannattavaa kansanedustajaa?

jnsto • 03.10.2011 12:06 • 8 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Erilaisia mediajuttuja avioliittolain tasa-arvoistamisesta julkaistaan nyt jatkuvasti. Joissakin huomaa pidättyvyyttä tai yksipuolisuutta. Tampereen Radion (YLE) uutisessa haastateltiin Mikko Väisästä paikallisen Setan hallituksesta. Kansanedustajista juttuun oli saatu tai hankittu kuitenkin vain Lea Mäkipää (ps) ja Mikko Alatalo (kesk), joilta ei kannatusta kuulunut.

Perussuomalaisten pirkanmaalainen kansanedustaja Lea Mäkipää ilmoitti odotetusti olevansa jyrkästi vastaan. Mikko Alatalolla on ilmeisesti vaikeuksia päättää, leimautuuko puolueessaan suuntaan tai toiseen. Häntä asiassa huolestuttivat nyt lasten oikeudet. Alatalo sanoo, ettei ei epäile, etteikö lapsia kohdeltaisi hyvin myös sateenkaariperheissä, mutta sukupuolineutraaliavioliitto adoptio-oikeuksineen mietityttää silti.

Tampereen Radion uutisen mukaan näitä kahta kansanedustajaa sukupuolineutraalista avioliitosta keskusteleminen ihmetyttää, sillä "siinä tuhlaantuu aikaa". Alatalo sanoi olevansa "aika liberaali", mutta häntä nämä asioiden tärkeysjärjestykset ihmetyttävät. - Keskustelemme sukupuolineutraalista avioliitosta niin kuin se olisi pääagenda.

Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa seksuaalivähemmistöperheet eivät saa adoptoida perheen ulkopuolelta. - Lapsen hankkiminen on sateenkaariperheissä taistelun takana ja heistä siivilöityy mahdollisimman hyviä vanhempia, sanoi Mikko Väisänen Tampereen Setasta. Tutkimustiedon perusteella lapsista kasvaa sateenkaarikodeissa suvaitsevaisia ja heistä huolehditaan hyvin.

- Nykyään saa mennä naimisiin, vaikka olisi sama ammatti, työpaikka, uskonto, etninen tausta tai sosiaalinen tausta, miksei sitten sama sukupuoli, kysyy Väisänen.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ehkä loppurytinässä neutraali Alatalo sitten äänestääkin tyhjää, mikä ei ole epäileville ollenkaan huono vaihtoehto.
  jnsto • 03.10.2011 12:34
Mikko Alatalo on kylläkin vastauksissaan vaalikoneisiin kertonut vastustavansa tasavertaista avioliittolakia. Taisi "neutraalius" olla venkoilua - tai lupa hänellä tietysti on muuttaa näkemystään. - Toivotaan muutosta ja kannustetaan Mikkoa siihen.

Mutta miksi keskustelussa ei ollut mukana lainmuutosta kannattavaa kansanedustajaa? Vasemmistopuolueista ja vihreistä heitä - siis pirkanmaalaisia - ainakin olisi löytynyt.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 03.10.2011 15:08
Yleisestä avioliittolaista käytävä keskustelu saadaan päättymään varsin näppärästi. Kun se hyväksytään, niin aikaa ei enää tarvitse tuhlata.

1) Yleisen avioliittolain hyväksyminen ei maksa mitään, toisin kuin monet "tärkeämmät" asiat
2) Lain hyväksymisellä saadaan yhdenlaisten perheiden asema kuntoon
3) Jokainen adoptio (riippumatta vanhempien sukupuolesta) käsitellään jatkossakin yksilöllisesti ja lasten etu huomioonottaminen.
  smo • 03.10.2011 15:31
Juttu perustuu yle.fi -sivustolla julkaistuun tekstiuutiseen. Tiedossa e ole, perustuuko se johonkin keskusteluun lähetyksessä vaiko toimittajan yhteydenottoihin.
  jnsto • 03.10.2011 18:08
Moi

Uskoakseni haastattelu meni niin, että kys. kansanedustajat oli kutsuttu "Kansanedustajat aamukahveilla"-ohjelmaan, joka on Tampereen radion (yle) vakiohjelma. Siinä yhteydessä kysyttiin näiden kahden kansanedustajan ajatuksia avioliittolakiin. Muitakin teemoja käsiteltiin tämä ei ollut ainoa.

Tämän kylkiäisiksi tehtiin lisäjuttu radiota varten, jossa kuulltiin myös minua tresetan edustajana.
Aina on jännittävää mikä pätkä tulee ulos ja mikä jätetään pois .....

T: Mikko V. Tresetasta
yle.fi

Kommenttia muokattu: 03.10.2011 klo 19:46
  Terhola • 03.10.2011 19:44
Sellaista. Nettiin pannussa sähkeessä ei viitattu mihinkään keskusteluun, vaan sähke oli ikäänkuin oma juttunsa.. Tämän nykyisin jälkikäyttökulttuurin varjopuolia. Nollasta tuota sähkettä puurtanut sähkeentekijä ei ehkä olisi rakentanut lausuntokokonaisuutta noin, ainakaan monipuolisuuteen pyrkivänä.
  jnsto • 03.10.2011 23:05
Tuo ajatus "on meillä tärkeämpiäkin asioita" pääsi Kuopiossa ilmoille kansanedustajaksi valitun pers-pastorin esitettyä sen pian vaalien jälkeen. Kuten smo, minäkin pidän sitä varsin erikoisena. Taloudellinen puoli on vain yksi ulottuvuus sitä, mutta eniten siinä on pielessä ajatus, että perustuslaissa turvattu ihmis- ja perusoikeuksien erityinen suoja ja julkisten toimijoiden velvollisuus huolehtia sen toteutumisesta olisi vähäisempi asia kuin maailman talous. Sitä, että kansanedustaja haluaa laistaa hankalaksi kokemansa keskustelun on minusta suoranaista työstä laistamista eikä kansanedustaja ansaitse palkkaansa käymättä noita keskusteluja. Minusta se kertoo laistajan huonosta omasta tunnosta onnettomien argumenttiensa ja kestämättömien mielipiteidensä kanssa.
  Tero Kankaanperä • 04.10.2011 08:47
Persujen Lea Mäkipää, josta olen kirjoittanut aiemmin, on homovihamielinen kiihkouskovainen. Niitä riittää.
  Hannu, Tre (ei rekisteröitynyt) • 04.10.2011 16:58
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy