ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


äänitallenteet kuvagalleriat media-arkisto tapahtumaraportit sateenkaaren värinen suomi uutiset

Tampereen Pride: Historiallinen kaupunkikävely johdatti homojen ja lesbojen arkeen

vaeltaja2006 • 23.07.2011 08:04 • 1 kommentti. TAPAHTUMARAPORTIT • KOTIMAA
Homo-Tampereen historiaan tutustuttiin eilen illalla dosentti Tuula Juvosen vetämällä parin tunnin mittaisella opastetulla kiertokävelyllä. Lähes 40 ihmistä oli mukana kuulemassa, millaista homo- ja lesboelämä oli viime vuosisadalla. Pieni välähdys 1800-lukuunkin saatiin Laukon torilla.

Dosentti Tuula Juvonen on tutkinut Tampereen homohistoriaa, ja erityiseti kävelykierroksella miellytti se, että puhuttiin paljon homojen ja lesbojen arjesta. Siihen kuului tietenkin kruisailua tietyissä puistoissa, uimahallielämää, lesboaktivismia, talojen valtauksia ja bilettämistä homobaareissa. Tampereella oli myös julkisuuden henkilöitä, jotka viettivät varjoelämää tai joista yleisesti tiedettiin, että ne ovat "sellaisia". Jotkut työpaikat, kuten Työväen teatteri, olivat "sallivia", eikä henkilökunnan yksityiselämästä nostettu haloota.


Tampereen kiertokävelyltä on kuva- ja ääniaineistoa, mutta sitä saadaan tämän uutisen jatkoksi vasta sunnuntaina tai maanantaina, kun palaillaan kotiin korpien keskeltä huonojen nettiyhteytksien takaa.

Tampereen queer-kulttuuriviikonlopun keskuspaikkana on ylioppilastalo Kauppakadulla. Siellä on vietetty jo pitkään Leimareita, joissa kuulemma on erittäin hyvä henki.
Sateenkaarilippuja voi tehdä myös tilkuista.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Kiitos vaeltaja hienosta uutisoinnista :)

Upeaa, että jaksoit osallistua ja taltoida kierroksen. Teit myös historiaa.

YLE: "Tampere on täynnä homonähtävyyksiä"

yle.fi

Oheisen linkin takaa löytyy pikaisia tunnelmapaloja yhdistyksemme yhteistyössä toteuttamista tapahtumista Tampere Pride:lla.

treseta.fi
  Terhola • 26.07.2011 00:06
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy