ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
linkit kaikki artikkelit

Tampereen pride-henkinen pitkä viikonloppu 2010

Tampereella tapahtui monenlaista sateenkaarihenkistä torstain ja sunnuntain välillä 22.7. - 25.7.2010, jolloin kaupungissa järjestettiin Tampere Pride Queer Culture Event Finland -kulttuuritapahtuma. Sen ohjelmatarjonnan lisäksi Tampereen Seta järjesti perinteiset Leimarit. Lisäksi kaupungissa järjestettiin mielenosoitus otsikolla ´Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia´ ja epävirallinen pride-kulkue nimellä ´Sateenkaarikulkue´.

Tampereellakin pride-henkinen tapahtuma kesällä 2010

smo • 28.12.2009 10:00 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Helsingin ja Oulun pride-tapahtumien lisäksi Tampereellakin tapahtuu kesällä sateenkaaren väreissä, kun Tampere Pride Queer Culture Event Finland -kulttuuritapahtuma järjestetään 22. - 25. heinäkuuta 2010.

Helsingin Pride-tapahtuma järjestetään juhannuksen jälkeen (28.6. - 4.7.2010) ja Oulussa on pride-tapahtuma samaan aikaan Tampereen tapahtuman kanssa. "Tapahtumilla on jokaisella oma luonteensa. Tampereella panostamme iloon ja kokemiseen, siinä missä Helsinki Pride leimautuu kenties enemmän ihmisoikeustapahtumana", kerrotaan Tampereen tapahtuman järjestäjien suunnalta.

Tampere Pride Queer Culture Event Finland -kulttuuritapahtuman järjestäjät lupaavat tarjota pitkän viikonlopullisen erilaisia tapahtumia; juhlia, seminaareja, elokuvia, esityksiä. Järjestäjien mukaan tapahtumat liittyvät jollakin tavoin sateenkaarikansaan ja valtaväestöyleisökin on tervetullutta.

Tampereelle pyritään houkuttelemaan niin koti- kuin ulkomaisiakin matkailijoita. Se on esillä mm. Hollannin matkailumessuilla tammikuussa, järjestäjiin kuuluva Ilkka Veiström kertoo.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat QLife-matkailupalvelu, helsinkiläinen Ravintola dtm sekä tamperelainen Blue Oyster Bar.» Jutun oma sivu ja lukijakommentit

Sinivalkoisissa höyhenissä - suomalaisen dragin historiaa

smo • 22.07.2010 11:33 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Torstaina 22.7. julkistettiin Tiia Aarnipuun kirja "Sinivalkoisissa höyhenissä - suomalainen drag". Kirja on katsaus Drag-Suomen historiaan ja nykyisyyteen - 1800-luvun varieteelavoilta toisen maailmansodan korsujen kautta nykypäivään. Runsaasti kuvitettu kirja valottaa drag-ilmiötä viihteen ja taiteen muotona.

Omasta suhteestaan dragiin kertovat niin Sirkka Tällin ja Cristal Snown kaltaiset ammattilaiset kuin Anita Hirvosen kaltaiset, draglavoilla usein jäljitellyt hahmotkin.

Kirjan on kustantanut LIKE-kustannus.

Kirjan kirjoittaja Tiia Aarnipuu on hattulalainen vuonna 1974 syntynyt tietokirjailija, jonka erityiskiinnostus kohdistuu sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvään moninaisuuteen. Hänen teostaan TRANS - sukupuolen muunnelmia (Like 2008) ylistettiin parhaaksi yleisesitykseksi aiheestaan.

Julkistustilaisuus on osa Tampere Pride Queer Culture Event Finland -tapahtumaa. Yleisölle avoin tilaisuus järjestettiin Komediateatterissa torstaina 22.7. iltapäivällä.

Tampereen tapahtumien viikonlopusta lisää täällä.


» Jutun oma sivu

Tampereella tapahtumien viikonloppu

smo • 23.07.2010 11:23 • päivitetty: 24.07.2010 13:01 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Tampereella tapahtui 22.7. - 25.7. paljon sateenkaariteemaista. Etenkin lauantaina tekemisen ja menemisen suhteen oli suorastaan runsaudenpulaa. Silloin Tampere Pride Queer Culture Event Finland -menojen ohella erilaista koettavaa riittää paitsi molemmissa kaupungin homobaareissa Mixeissä ja Blue Oyster Barissa, ja myös YO-talolla, jossa Tampereen Seta järjestää perinteiset Leimarit. Lauantaina päivällä oli lisäksi mielenosoitus ja "Sateenkaarikulkueeksi" nimetty epävirallinen pride-kulkue.

Tampere Pride Queer Culture Event Finland 2010 käynnistyi torstaina 22. heinäkuuta. Nelipäiväinen - torstaista sunnuntaihin kestävä - tapahtuma sisälsi runsaasti kulttuuripitoista ohjelmaa ja bileitä.

Tampere Pride Queer Culture Event Finland 2010 -tapahtuman ajan joka päivä YO-talolla oli aamupäivästä illansuuhun avoinna "Laila-Annikin Kulttuurikahvila", jonka yhteydessä oli myös ohjelmatarjontaa.

Torstai

Iltapäivän ohjelmassa oli pirkanmaalaisille palvelu- ja matkailupalvelutuottajille suunnattu Queer-matkailuseminaari ja Tiia Aarnipuun Sinivalkoisin höyhenin -kirjan julkistustilaisuus. Illan viihdettä tarjosi Night of the Finest Drag! -gaalashow ja Improvisaatioryhmä Harhaliike. Tampereen Tuomiokirkkoseurakunta ja ekumeeninen Magdaleena-ryhmä järjestivät tuomiokirkossa sateenkaarihartauden.

Mixeissä oli torstain vakio "Happy With Gay".

Sinivalkoisin höyhenin -kirjasta lisää artikkelissa Sinivalkoisissa höyhenissä - suomalaisen dragin historiaa.

Perjantai

"Palatsilta palatsille" -kävelykierroksella tutustuttiin Tampereen historiassa merkittävässä roolissa olevaan Finlaysonin alueeseen ja Pikkupalatsiin. Perjantaina nähtiin myös kahden näytöksen verran helsinkiläisen Teatteri Toivon teatteriesitystä "Seksiä & Propagandaa". Illan ohjelmassa olivat "Gay Friendly illallisristeily" sekä YO-talon "Guapo y Caliente" ja "Rock'n Chicks".

Homo- ja bi-miesten hiv-pikatestaukseen pääsi iltapäivällä parin tunnin ajan ilman ajanvarausta

Blue Oyster Bar järjesti Euroviisu-teemapäivän.

Mixeissä puolestaan oli tarjolla konemusiikkia otsikolla Harder.fi vs. Battle Royale.

Lauantai

Eteläpuistoon suunniteltu "Tori"-tapahtuma oli siirretty sateisen sääennusteen vuoksi YO-talolle. Koko iltapäivän kestävässä tapahtumassa esittäytyvät useat erilaiset yhdistykset, järjestöt ja palvelut. Esiintymässä oli laulaja Essi Hellsten ja drag-artisti Linnea von Kattendam. Lauantainakin ollaan vesillä sekä homoystävällisen lounas- että illallisristeilyn merkeissä. Iltapäivällä YO-talolla esiintyi homokuoro Out 'n Loud ja samaisessa paikassa nähtiin toiset kaksi "Seksiä & Propagandaa" -näytöksistä. Illan Tampere Pride "24/7" -bileissä Pakkahuoneella esiintyi Eric "Manboy" Saade.

Päivällä järjestettiin myös kaksi kulkuetta, vaikka niitä ei minkään "virallinen taho" järjestänytkään. Sää suosi molempia; aurinkoista ja kohtuullisen lämmintä.

Tullikamarilta 12.30 aikoihin startanneeeessa mielenosoituksessa otettiin kantaa syrjintää, rasismia ja transvihamielisyyttä vastaan. Mielenosoituksen lähtöpaikalle kokoontui muutama kymmenen ihmistä ja kulkue suuntasi Itsenäisyydenkatua ja Hämeenkatua myöten, Laukontorin kautta epävirallisen pride-kulkueen lähtöpaikalle Satamakadulle, johon mielenosoitusväki liittyi.
Satamakatu 10:n edestä starttasi noin klo 13.30 - ehkä vähän karnevaalihenkisempi, mutta kuitenkin kantaaottava - epävirallinen pride-kulkue, Sateenkaarikulkue. Osanottajia oli useampi sata. Kulkue eteni Laukontorin kautta Keskustorin sivuitse Hämeenkadulle ja jatkoi kohti Hämeenpuistoa. Huomionarvoista on se että paikalla on runsaasti valtamediaa, mm. YLE ja MTV3. Myös julkkiksia pongattiin kulkueesta.

» Tampereella lauantaina kaksi kulkuetta (haastatteluja, äänikuvia ja muutama valokuva)

YO-talolla Tampereen Seta järjesti perinteiset "Leimarit".

Blue Oyster Barissa laulettiin aamusta alkaen karaokea ja iltayhdeksältä pistettiin pystyyn "Lauantaitanssit".

Mixeissä pukeuduttiin kumiin ja PVC:hen, otsikolla "Shining Ball - Fetish Club". Järjestelystä vastasi Shining Sexy Section / kulttuuriyhdistys Rsyke ry. Ohjelmassa oli "Queen Latexia and her Shiny Court - Lateksia ja PVC:tä Heavenly Circuksen tapaan tarjoiltuna". Päivällä oli Latex-workshop.

Sunnuntai

Myös sunnuntaina oli lounasristeily. Iltapäivän ohjelmassa oli kykyjen etsintää otsikolla "Night of the Finest Talent".

Blue Oyster Barissa päätetään pitkää viikonloppua "ohjelmallisissa Tampere Pride -päättäjäisissä" yöhön asti.

Muualla verkossa:
www.tamperepride.fi
www.blueoysterbar.fi
www.mixei.com
www.treseta.fi/bileet/leimarit

Helsinkiläisen Teatteri Toivon teatteriesitystä ´Seksiä & Propagandaa´ nähtiin kaikkiaan neljän näytöksen verran.
Tyttöbändi The Freza esiintyi ´Rock'n Chicks´ -bileissä perjantaina.
Tullikamarilta klo 12.30 aikaan startanneeeessa mielenosoituksessa otetaan kantaa syrjintää, rasismia ja transvihamielisyyttä vastaan, otsikolla ´Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia´. Mielenosoituksen lähtöpaikalle kokoontui muutama kymmenen ihmistä ja kulkue suuntasi Hämeenkatua myöten epävirallisen pride-kulkueen eli ´Sateenkaarikulkueen´ lähtöpaikalle Satamakadulle.
Drag-artisti Linnea von Kattendam esiintyi lauantaina Kulttuurikahvilaan siirretyssä ´Tori´-tapahtumassa
Satamakatu 10:n kohdalta starttasi noin klo 13.30 - ehkä vähän karnevaalihenkisempi, mutta kuitenkin kantaaottava - epävirallinen pride-kulkue, joka oli nimetty ´Sateenkaarikulkueeksi´. Osanottajia oli useampi sata. Kulkue eteni Laukontorin kautta Keskustorin sivuitse Hämeenkadulle ja jatkoi kohti Hämeenpuistoa.
YO-talolla oli joka päivä avoinna Tampere Pride Queer Culture Event Finland -tapahtuman kulttuurikahvila. Myös Eteläpuistoon alunperin suunniteltu´Tori´ oli siirretty uhkaavan huonon kelin vuoksi Eteläpuistosta YO-talolle. Osa esittelykojuista oli YO-talon edessä. Suurin osa eri toimijoiden esittelypisteistä oli sisällä kahvilan yhteydessä, ja siellä tunnelma tunnelma olikin tiivis ja lämmin.
Ulkona olleissa esittelypisteissä olivat mm. Aids-tukikeskuksen Miesten kesken -työ ja Qlife-myyntipiste.

» Jutun oma sivu

Tampereella lauantaina kaksi kulkuetta

vaeltaja2006 • 23.07.2010 17:41 • päivitetty: 24.07.2010 18:20 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE
Kulttuuritapahtumien lisäksi lauantaina klo 12 jälkeen oli syrjinnän, rasismin ja transvihamielisyyden vastainen mielenosoitus. Se lähti Tullintorin aukiolta klo 12.30 ja liittyi "epäviralliseen" Tampereen Pride-kulkueeseen.

Tässä nettisivulla on mielenosoituksen ohjelmajulistus: www.kummakerho.net


Pride-kulkue oli ottanut nimekseen "Sateenkaarikulkue". Se lähti noin klo 13.30 Blue Oyster Barin edestä, osoitteesta Satamakatu 10. Kulkue eteni Laukontorin kautta Keskustorin sivuitse Hämeenkadulle ja jatkoi kohti Hämeenpuistoa.

Yksi organisaattoreista Johnny Kahela kertoo seuraavassa lisää pride-kulkueesta.
Mielenosoitukseen lähtevä joukko kokoontuu Pakkahuoneella.
Mielenosoituskulkue kerää joukkojaan Pakkahuoneella. Kulkueosallistuja jututettavana. [smo]
Mielenosoitus ´Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia´. [smo]
Mielenosoitukseen osallistui muutama kymmenen ihmistä. [smo]
Kekseliäs mukana kulkeva äänentoisto oli mukana niin mielenosoituksessa kuin kulkueessakin [smo]
Kulkueväki kokoontui Satamakadulle [smo]
Epävirallinen pride-kulkue - Sateenkaarikulkue - lähdössä matkaan. Lähtötunnelmia. [smo]
Kulkueeseen osallistui arviolta pari-kolmesataa ihmistä [smo]
Sateenkaarikulkue Kirkkokadulla Laukontorin ja Hämeenkadun välillä [smo]
Kulkue on juuri ehtinyt Hämeenkadulle [smo]

» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy