ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Tampereella valokuvanäyttely lesbohistoriasta

Sami Mollgren • 02.03.2018 14:38 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Miehittämätön -valokuvanäyttely on esillä Tampereella Työväenmuseo Werstaan Komuutissa 3.3.-28.4.2018. (kuva: Auli Kaartinen)
Tamperella Työväenmuseo Werstaan Komuutissa (Väinö Linnan aukio 8) avautuu lauantaina 3. maaliskuuta helsinkiläisen lesboyhteisön historiasta kertova dokumentaarinen valokuvanäyttely. Miehittämätön -niminen näyttely on avoinna 28. huhtikuuta asti.

Dokumentaarinen valokuvanäyttely kertoo helsinkiläisen lesboyhteisön elämästä vuosina 1986–1994. Komuutissa on esillä harrastajavalokuvaaja Auli Kaartisen ottamia kuvia omasta ja lähipiirinsä elämästä.

- Kuvat kertovat naissuhteissa eläneiden naisten arjesta ja juhlasta, ystävyydestä, mielenosoituksista, feminismistä ja tietysti myös rakkaudesta.

Auli Kaartinen osallistui järjestötoimintaan sekä homo- ja lesboyhteisön toimintaan 1980–1990 -luvuilla. Vuosien varrella hänelle on kertynyt runsaasti lesboyhteisöjen elämään liittyvää aineistoa. Kaartinen on lahjoittanut merkittävän määrän painatteita ja nauhoitteita sekä yli 2000 valokuvaa Työväenmuseo Werstaan LHBTI-kokoelmaan. Vuonna 2002 aloitettua kokoelmakeruuta jatketaan edelleen.

Miehittämätön-valokuvanäyttelyn on koostanut Auli Kaartisen ystävä, kuvataiteilija Raini Vallinharju.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tuon näyttelyn innoittamana Ranneliike vois tehdä pidemmän analyyttisen kirjoituksen ajasta, jolloin pridemarssit olivat vapautuspäiviä ja niihin osallistuminen vaati rohkeutta. Myös proto-queerin käsitteen avaaminen ois jees tai voisitte vaikka haastatella tutkija Antu Sorasta. Siinä olisi ihmettelemistä tämän päivän palleroille!
  Bux (ei rekisteröitynyt) • 02.03.2018 23:41
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy