ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


dtm
Barefoot Wine
Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu
www.seksipertti.fi
Palveluoppaassa mukana
City-Klinikka
Plastiikkakirurginen klinikka keskellä Helsinkiä.Täyteaine ja muut pistoshoidot, kasvojen alueen operaatiot, rasvaimu BodyTite menetelmällä ja intiimikirurgiaa sekä miehille että naisille.Turvallisesti ja luotettavasti.Varaa aika ilmaiseen konsultaatioon!
yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tallinnan sateenkaari-ihmisten OMA-keskus on avattu virallisesti

JuhaniV • 25.09.2011 13:27 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Tallinnassa LGBT (lesbo-, homo-, bi-ja transseksuaalien) tieto-ja toimintakeskus OMA avattiin viime viikolla.

OMA aloitti tämän kuun alussa. Ensimmäiset viikot kuluivat huoneiston kunnostamisessa ja kalustamisessa. Viralliset avajaiset pidettiin 23.9.2011. Tilaisuudessa puhui sosiaaliministeri Hanno Pevkur. Hän piti erittäin tärkeänä sitä, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä saadaan julkisuuteen aikaisempaa enemmän tietoa. OMA-keskus toimii juuri tässä tarkoituksessa.

Tilaisuudessa puhunut Avatud Eesti Fondin johtaja Mall Hellam korosti, että Viron yhteiskunnassa on meneillään murros kohti suurempaa julkisuutta. OMA-keskus on yksi askel matkalla kohden toisiaan tukevaa yhteiskuntaa.

Iso-Britannian suurlähettiläs Peter Carter totesi, että OMA-keskuksen avaaminen varmistaa myönteisesti yhtäläisiä oikeuksia seksuaali- ja sukupolivähemmistöille. Suurlähettiläs ilmaisi erityisen tyytyväisyytensä Viron sosiaaliministerin mukana oloon OMA-keskuksen avajaisissa.

Onnittelut tilaisuuteen toivat Tanskan, Belgian ja Hollannin suurlähettiläät. Peter Rebane esitti Norjan ja Yhdysvaltain suurlähetystöjen tervehdykset.

Keskus on MTÜ Viron Homonuorten järjestön projekti. Se on avattu Avatud Eesti Fondin tuella.

*****************

Postimees-lehden uutista on seurannut huomattava määrä kommentteja. Osa kommenteista on ollut kenties asenteiltaan sellaisia, että toimitus siivosi niitä pois melkoisen määrän.


Jaa Facebookissa

 

Lukijoiden kommentit
Todella hieno paikka ja ystävälliset ihmiset, on myös sivu Facebookissa!
  Kurre (ei rekisteröitynyt) • 25.09.2011 15:35
Kuulin, että OMA-keskuksen kirjastoon toivotaan kirjalahjoituksia. On ehkä hyvä kysyä suoraan sieltä millaisia kirjoja he haluavat, ennen kuin alkaa kuljettaa mitään mukanaan Tallinnaan. Kirjan kielellä ei ole kuulema väliä. Tarkoittanee, että suomenkieliset kirjat hyväksytään kirjastoon. Lienee selvää, että kirjojen aihepiirin tulisi olla sateenkaareva.
  JuhaniV • 25.09.2011 19:31
Hello,

I'm sorry I don't write in Finnish but unfortunately I don't speak Finnish.
I'm one of the people working at OMA keskus in Tallinn and we very much welcome all visitors from Finland.

We indeed have a small library and we are looking for donations for the library in order to have a wider selection of books. If you have books in either English or Finnish which discuss LGBT issues or are pieces of gay or lesbian fiction, then we are very much interested in possible donations.

For more information please email me at helen@egn.ee.

Thank you for sharing the news about OMA keskus here.

Best wishes,
Helen Talalaev
helen@egn.ee
+37256499330
  Helen (ei rekisteröitynyt) • 29.09.2011 19:08
Eli siis Helen kertoo OMA-keskuksen toivovan kirjalahjoituksia useilta sateenkaarevilta aihealueilta. Kannattaa hänen kanssaan sopia asia ennakkoon mahdollisesti jopa nimikkeitä myöten.

Olen itse tutkimassa kirjahyllyäni ja varmasti vien seuraavalla matkalla Tallinnaan mukanani jotakin luettavaa OMA-keskukseen.
  JuhaniV • 29.09.2011 22:12
Kommentoi juttua: (Lähetä asia- ja kirjoitusvirheistä viesti henkilökohtaisesti kirjoittajalle, ei julkaistavaksi kommentiksi)

Jos lähetät julkaistavaksi tarkoitetun kommentin, se näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.

Lähetä jutun aihetta koskeva kommentti julkaistavaksi
Lähetä henkilökohtainen viesti jutun kirjoittajalle (ei julkaistavaksi)Keskity kommentissasi jutun aiheeseen ja kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä hauku muita ihmisiä. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Katso myös nämä
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2016 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy