ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
homohistorian merkkipäiviä linkit kaikki artikkelit

Takana pitkä elämäntyö

vaeltaja2006 • 12.01.2013 07:01 • 3 kommenttia. HLBTI-HISTORIAA
Claude Nobs, Montreuxin jazz-festivaalin perustaja kuollut

Claude Nobs, Montreuxin jazz-festivaalin perustaja, kuoli torstaina hiihto-onnettomuudessa saamiinsa vammoihin. Hän oli 76-vuotias. Takana on myös pitkä parisuhde.

Nobs perusti jazz-festivaalin vuonna 1967, kun hän oli 31-vuotias. Montreuxiin on vuosittain saapunut jopa 250 000 festivaalivierasta. Joukossa on ollut monia kuuluisuuksia, mm. Aretha Franklin ja Miles Davis sekä myöhemmin Deep Purple ja James Brown. Legendojakin syntyi. Festivaalin jameissa Queeniltä ja David Bowielta syntyi rock-kappale "Under Pressure" (1981). Deep Purple kertoo kappaleessa "Smoke in the water" tulipalosta Frank Zappan konsertissa. Nobs oli auttamassa evakuoinnissa, ja sai leikillisen nimen 'Funky Claude' tuohon kappaleeseen. ( www.metrolyrics.com )

Vuonna 2005 hän tuli julkisuuteen kampanjassa, jossa haluttiin edistää lakia rekisteröidystä parisuhteesta. Hän kertoi, että vaikka hänen homoseksuaalisuutensa olikin siihen saakka ollut salaisuus, hänen parisuhteensa ei ollut salainen. Yhdessä he olivat liikkuneet siihen mennessä jo 18 vuoden ajan. Nobs kertoi asian Sveitsin tv:ssä.

Nobs ilmaisi selkein sanoin, ettei hän ole innostunut suurista gay-paraateista. Häntä ei kiinnostanut liikkua peruukissa ja korkkareissa, vaan elää tavallista elämää. Jouluaattona hän joutui hiihto-onnettomuuteen, ja oli koomassa kuolemaansa saakka.


Montreuxin jazzfestivaalin sivustolla kiitellään elämäntyöstäPFLAGin perustaja kuoli viime tiistaina

Jeanne Manford, amerikkalainen HLBTI-nuorten vanhempainyhdistyksen perustaja kuoli tiistaina 92-vuotiaana. Hän oli peruskoulun opettaja ja aktivisti. Kun vuonna 1972 hänen homo poikansa Morty tasa-arvomarssia joutui hyökkäyksen uhriksi, äiti päätti perustaa PFLAG-järjestön (Parents, Families and Friends of Lesbians and Gays).

Jeanne Manford syntyi New Yorkissa 1920. Pojan pahoinpitelyn jälkeen hän kirjoitti New York Postiin epätavallisen tunnustuksen: hänen poikansa on homo, ja hän rakastaa poikaansa. Siitä syntyi sympatia-aalto. PFLAG:n perustamisen jälkeen hän oli mukana New Yorkin pride-paraateissa yhdessä poikansa kanssa. Hän kantoi julistetta: "Liittykää yhteen tukemaan lapsianne". Vuonna 1992 Morty kuoli aidsiin 41-vuotiaana

PFLAG oli ensimmäinen ruohonjuuritason järjestö, joka muodostui antamaan tukea homoille ja lesboille. Se oli aikaa, jolloin ei vielä kerätty tukea netin tai kännyköiden avulla, vaan puhumalla ja osallistumalla.

community.pflag.org

(Lähde: queer.de)

PFLAGin sivulla muistetaan järjestön perustajaa vanhalla kuvalla.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Under Pressure" levytettiin Montreuxin Mountain Studiossa, kun Bowie oli levyttämässä Giorgio Moroderin kanssa "Cat People (Putting out fire)". Queen oli sattumalta levyttämässä viereisessä studiossa. Biisillä ei ole mitään tekemistä festivaalin kanssa.

Lähde: Nicholas Pegg "The Complete David Bowie"
  SaintJudy • 12.01.2013 18:21
Eri ihmisten muistikuvat ovat erilaisia. Muisti on pettävä.

Originally David Bowie came to Montreux to sing the chorus of another song from Queen "Cool Cat". The result has unfortunately not been released at the request of Bowie who was not happy with it, but since he was there they began working on what became "Under Pressure" which actually started as a jam session between Queen and Bowie.

montreuxmusic.com
  vaeltaja2006 • 12.01.2013 18:43
Nicholas Pegg:n "The Complete David Bowie" ei ole muistelma, vaan mittavasti taustoitettu lähdeteos, joka listaa Bowien kaikki levytykset, albumit, laulut ja näyttelijäuran.

www.amazon.com

Montreuxin levytystudio ja festivaalit ovat eri asia.
  SaintJudy • 12.01.2013 21:01
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy