ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Tahdon2013-kampanjan luoja on Vuoden nuori eurooppalainen

Sami Mollgren • 09.05.2015 07:43 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Tasa-arvoista avioliittolakia koskevan kansalaisaloitteen ideoinut Ida Bergmann on Vuoden nuori eurooppalainen. Aloitteen ympärille syntyi yhdistys Tasa-arvoinen Suomi ry sekä Tahdon2013-kampanja. Vuonna 2012 alkaneen projektin lopputuloksena on lakiuudistus.

Vuoden nuori eurooppalainen -tunnustuksen myöntäneen Eurooppanuoret ry:n perustelujen mukaan kampanja osoitti, miten tavallisen nuoren ihmisen innostuksesta ja aloitteesta pystytään muuttamaan maailmaa ja tekemään poliittista historiaa.

Projektia käynnistäessään Bergmann oli 19-vuotias.

Eurooppanuoret ry:n mukaan Vuoden nuori eurooppalainen -tunnustus myönnetään nuorelle, joka antaa positiivisen kuvan eurooppalaisuudesta ja edistää suvaitsevaisuutta.

Yhteensä 166 851 hyväksyttyä kannatusilmoitusta kerännyt kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista hyväksyttiin eduskunnassa loppuvuodesta 2014, ja siitä tuli ensimmäisenä hyväksyttynä kansalaisaloitteena osa suomalaista lainsäädäntöä, kun tasavallan presidentti allekirjoitti sen keväällä 2015. Tasa-arvoinen avioliittolaki tulee voimaan maaliskuussa 2017.

Tahdon2013-kampanja on huomioitu myös esimerkiksi Vuoden viestintäteko –palkinnolla.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hieno uutinen näin Eurooppa(mme)-päivän kunniaksikin.

Lisäksihän tuo on ollut erittäin isän&äidinmaallinen tekokin,
perinteisten ja luonnollisten Suomi-Leijona -arvojen palauttamiseksi.

Luonnossakinhan homorakkautta on myös leijonilla.
: ) picsit.fi

Kommenttia muokattu: 09.05.2015 klo 10:19
  human • 09.05.2015 10:16
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy