ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


dtm
Sinuiksi - tuki- ja neuvontapalvelu
www.seksipertti.fi
Palveluoppaassa mukana
Vinokino
Lesbo- ja homoelokuvan festivaali
yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
linkit kaikki artikkelit

Syrjintäsuoja Chilessä

Lassijuhani • 29.03.2012 08:40 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Daniel Zamudion murha on käynnistänyt uudestaan keskustelun homofobiasta Chilessä, jossa Todo Mejora-järjestön tietojen mukaan 42 % nuorista homoseksuaaleista on joutunut usein kiusatuiksi. Kansalaiset ovat järjestäneet suuria mielenosoituksia sairaalan ulkopuolella osoittaakseen täydellistä halveksuntaansa hyökkäystä kohtaan ja tuominneet tapahtuman sosiaalisen median kuten Twitterin kautta. Myös poliitikot ja mielipidevaikuttajat ovat tuominneet nämä väkivallanteot, jotka hyvin harvoin ovat saaneet niin paljon julkisuutta.

Kansalaisten piirissä suurta mielenkiintoa herättäneessä avoimessa kirjeessään jesuiittapappi Marcos Cárdenas arvosteli katolista kirkkoa sen historiallisesta suhtautumisesta homoseksuaaleihin: ”Joillakin kirkon sektoreilla on suvaitsematon asenne, jota en hyväksy.”

Chilen parlamentti, jonka kannatus kansalaisten keskuudessa on mitätön, samoin kuin kaikki maan poliitikot, on jo seitsemän vuoden ajan keskustellut syrjinnän vastaisesta lakialoitteesta. Lakialoitteen mukaan syntyperään, siviilisäätyyn, sukupuoli-identiteettiin ja seksuaaliseen suuntautumiseen perustuva syrjintä olisi rangaistavaa. Kun aloitteesta keskusteltiin parlamentin ylähuoneessa, senaatissa, 13 enemmistöltään oikeistoon kuuluvaa lainsäätäjää torjui ehdotuksen sillä verukkeella, että se avaisi tien homoavioliittoihin. Zamudion pahoinpitelyn jälkeen Sebastián Piñeran hallitus pyysi, että lakialoitteesta keskusteltaisiin viipymättä. Monet seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustavista järjestöistä ovat kuitenkin sitä mieltä, että lakialoite on vielä riittämätön.

Santiagon pormestari Pablo Zalaquett kertoi valmistelevansa kartan, johon on merkitty hyökkäyksen kohteeksi joutuvien homojen tapahtumapaikat. Movilhin mukaan sateenkaariväestöön kohdistuvien hyökkäysten määrä Chilessä lisääntyi viime vuonna 34 prosentilla. Kaikista tapauksista 63,4 prosenttia sattui pääkaupungissa.


Jaa Facebookissa

 

Lukijoiden kommentit
Uutisista ilmenee jälleen se sama asia: Chilen evankelikaaliset ja katoliset kirkot haluavat syrjinnän ja väkivallan jatkuvan homoja ja lesboja kohtaan, ja ne ovat saaneet estettyä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslakeja. Euroopassa ja Amerikoissa suuret kirkkokunnat tekevät kaikkensa, jotta eriarvoisuus ja väkivalta meitä kohtaan jatkuisi.

Pari uutista maailmalta.
Washington Post:

www.washingtonpost.com

Jopa arabimaiden Al-Jazeera on raportoinut asiallisesti, mutta jättänyt pois uskontojohtajien kiihotuksen homoja kohtaan:

www.aljazeera.com
  hks • 29.03.2012 14:31
Kommentoi juttua: (Lähetä asia- ja kirjoitusvirheistä viesti henkilökohtaisesti kirjoittajalle, ei julkaistavaksi kommentiksi)

Jos lähetät julkaistavaksi tarkoitetun kommentin, se näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.

Lähetä jutun aihetta koskeva kommentti julkaistavaksi
Lähetä henkilökohtainen viesti jutun kirjoittajalle (ei julkaistavaksi)Keskity kommentissasi jutun aiheeseen ja kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä hauku muita ihmisiä. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Katso myös nämä
  Mainonnan paikka  
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2016 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy