ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Sydney juhli lauantaina sateenkaaren väreissä - 40 vuotta sitten mielenosoitus pysäytettiin väkivaltaisesti

Sami Mollgren • 03.03.2018 15:18 • 2 kommenttia. UUTISET: PRIDE • ULKOMAAT

Dykes on Bikes valmistautumassa johtamaan Sydneyn Mardi Gras -paraatia lauantaina 3. maaliskuuta 2018 (kuva: Rick Rycroft / AP / Lehtikuva)
Australian Sydneyssä on lauantaina 3. maaliskuuta järjestetty hlbti-vähemmistöjen Mardi Gras -kulkue 40-vuotisjuhlan merkeissä.

Kulkueessa oli toistakymmentätuhatta osallistujaa, 200 eri ryhmässä. Lisäksi yleisöä oli seuraamassa paraatia arvion mukaan lähes puoli miljoonaa.

Laulaja Cher on paikalla Sydneyssä, ja hänen osallistumisestaan kulkueeseen on liikkunut huhuja.

Mielenosoitus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1978, ja suuri joukko tuolloin mukana olleita osallistui vuoden 2018 juhlaparaatiin.

Vuonna 1978 samaa sukupuolta olevien suhteet olivat Australiassa rikos. Kymmeniä ihmisiä pidätettiin väkivaltaisin ottein vuoden 1978 mielenosoituksessa. Monet pidätetyistä joutuivat poliisin suojissa pahoinpidellyiksi. Seuraavana vuonna New South Wales kumosin lain, jonka varjolla mielenosoittajia voitiin pidättää. Sittemmin poliisi on pyytänyt anteeksi 40 vuoden takaisia tapahtumia.

Vuonna 2018 on Australiassa samaa sukupuolta olevilla mahdollisuus solmia heteropareihin verrattuna yhdenvertaisin oikeuksin avioliitto.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Onnea merkkipäivänä Australiaan!
Minä vuonna Suomessa oli eka pride?
   (ei rekisteröitynyt) • 04.03.2018 14:06
Suomessa ensimmäinen SETA:n järjestämä julkinen tempaus oli 27.7.1974, jolloin järjestettiin maan ensimmäinen seksuaalivähemmistöjen mielenosoitus Suomessa. Mielenosoituksessa tuomittiin Helsingin Vanhankirkon seurakunnan nuorisotyöntekijän Seppo Kivistön erottaminen virastaan. Järjestö järjesti "vapautuspäiviä" ja vuodesta 2000 vapautuspäivien perinne on jatkunut kansainvälisemmin tutulla pride-nimellä.
  smo • 04.03.2018 21:22
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy