ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Suomi-emojien joukkoon myös Tom of Finland

Sami Mollgren • 06.02.2017 11:26 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Maanantaina julkaistiin seitsemän uutta Suomi-emojia, joista yksi kuvaa Tom of Finlandia. Tom of Finlandin lisäksi Finland emoji -kokoelma täydentyi nyt Saamen lipulla, ja arktista osaamista, luontoa sekä hauskuutta kuvaavilla aiheilla.

Tom of Finland -emoji

Tom of Finland -emoji julkaistaan Tom of Finland -elokuvan 24.2.2017 järjestettävän ensi-illan sekä maaliskuussa voimaan tulevan tasa-arvoisen avioliittolain kunniaksi.

Ulkoministeriön tiedotteen mukaan taiteilija Touko Laaksosen (1920-1991) globaali vaikutus ihmisoikeuksien edistämiseen, seksuaalivähemmistöjen itsetuntoon ja suvaitsevaisuuden lisäämiseen on ollut, ja on yhä, merkittävä.

Laaksonen lasketaan usein Suomen kuuluisimmaksi kuvataiteilijaksi ja hänen töitään on mm. Helsingissä sijaitsevan nykytaiteen museo Kiasman, New Yorkin modernin taiteen museon sekä Los Angelesin modernin taiteen museon kokoelmissa.

Ensimmäiset valtiolliset emojit

Suomi julkaisi ensimmäisenä maana maailmassa valtiolliset emoji-kuvasymbolit joulukuussa 2015 osana ulkoministeriön tuottaman ThisisFINLAND-maakuvasivuston joulukalenteria, sekä täydensi kokoelmaa edellisenkerran suomalaisuuden päivänä keväällä 2016.

Yksi nyt julkaistuista emojeista kuvaa Helsingin Senaatintorille eksynyttä jääkarhua ("Jääkarhu, jota ei ole"), toinen mummoa lumessa, joka menee vaikka läpi harmaan talven, kolmas revontulia. Saamen kansallispäivänä julkaistulla Saamen lipulla on haluttu kunnioittaa Euroopan ainoaa alkuperäiskansaa. Saamen lippua ei ole saatavissa Unicode-emojeissa, jotka ovat valmiina päätelaitteissa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Ulkoministeriön tiedotteen mukaan taiteilija Touko Laaksosen (1920-1991) globaali vaikutus ihmisoikeuksien edistämiseen, seksuaalivähemmistöjen itsetuntoon ja suvaitsevaisuuden lisäämiseen on ollut, ja on yhä, merkittävä."

Miten ToF on edistänyt ihmisoikeuksia tai suvaitsevaisuutta? Homojen itsetuntoa ToF varmasti on kohottanut kuvaamalla tavallista kookkaimpia elimiä...ei kun siis se kuuluista avoin katsekontakti. Kuuluisa ja tunnettu ToF oli, ja on sitä enemmän nyt. Kovasti hänen tuotantoonsa liitetään postuumisti kaikkea sitä emansipaatio-sälää, mitä homoliike pitää sisällään. Laaksosen taide lienee merkittävämpi sille alakulttuurille jota se kuvasi, ja jolle se tuotti kuvaa.
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 06.02.2017 17:50
Itsellenikin Tom of Finland edustaa ensisijaisesti alakulttuuriaan. En koe, että ToF edustaisi suoranaisesti minua ja minun maailmaani.
  smo • 06.02.2017 18:01
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy