ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Suomi ei tuputa arvojaan - Soini

jnsto • 24.08.2015 11:39 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Suomen perussuomalaisen ulkoministerin Timo Soinin ensimmäisestä linjapuheesta suurhettiläspäivillä 24.8.15 ei löytynyt yhdellä kuulemalla juuri tukea vähemmistöjen asemalle maailmalla.

Soini toisti näkemyksen, että meidän arvojamme ei pidä "mennä tuputtamaan". Tässä kohdin hän viittasi myös maan korkeimman johdon aiemmin ilmaisemaan asenteeseen.

Suomen ulkoministeritason puuttuminen Venäjän HLBT-oikeustilanteeseen edellisen hallituksen aikana voi olla viimeinen kohdennettu lausuma sillä tasolla pitempään aikaan. Soini kuitenkin mainitsi Venäjän huolestuttavan kehityksen osana erikseen ihmisoikeudet käsitettä tarkemmin erittelemättä.

Soini korosti vielä erikseen uskontojen merkitystä kansainvälisessä politiikassa. "Uskonnoilla on merkitystä, mutta ei niitä tule toisilleen vihamielisinä blokkeina pitää. Yhteisiä nimittäjiä on mahdollista löytää ja niitä myös pitää yhdessä etsiä", Soini sanoi. Hän muistutti myös kunnioittavan vuoropuhelun tärkeydestä.

Kuten jo heti toimikautensa alussa eräässä kansainvälisessä puheessaan Soini nosti voimakkaasti esille naisten ja tyttöjen oikeudet.

Tämä juttu perustui puheen kuunteluun suorana, tekstiä näkemättä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy