ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Suomi, 100 vuotta homoja -taidenäyttely Café Cavalierissa Helsingissä

Sami Mollgren • 08.01.2017 12:59 • 1 kommentti. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Suomi, 100 vuotta homoja -näyttely on avoinna 2.1.-25.2.2017 Café Cavalierissa Helsingissä (kuva: Café Cavalier)
Helsingissä, Café Cavalierissa on esillä tammi- ja helmikuun ajan näyttely, jonka teemana homot osana Suomen historiaa. Helmikuun 25. päivään asti esillä olevan Suomi, 100 vuotta homoja -näyttelyn töiden taustalla on taiteilija, arkkitehti ja homo fetissimies Jouni Lepistö.

- Suomi, 100 vuotta homoja -taidenäyttely on taiteilijan teoksien kautta toive ja pyyntö näyttelyyn osallistuville olla ylpeitä suomalaisuudesta seksuaalisuuteen ja muuhun katsomatta, tai ehkä vielä enemmänkin juuri niitä korostaen. Tosiasia on, että maailmassa on ihmiskunnan historian aikana aina ollut homoseksuaaleja. Vaikka homojen kieltäjät ja sortajat sanoisivat ja tekisivät mitä, he eivät voi kirjoittaa homoja pois historiasta enää.

- Suomen historiassa on ollut monia merkittäviä homoseksuaalisia henkilöitä, jotka ovat puolustaneet ja luoneet maatamme ja kulttuuriamme. Taiteilja ei ole halunnut tehdä näyttelyä merkittävistä yksittäisistä henkilöistä, sillä minkään salin seinät eivät siihen määrään tekstiä riittäisi.

- Tämän näyttelyn teokset kertovat niistä asioista mistä voimme olla ylpeitä, mitä vastaan ja minkä puolesta taistella. Taiteilijan toive on että katselijat muistaisivat mitä olemme yhdessä saavuttaneet tasa-arvon puolesta, ja sen että me olemme monimuotoinen kansa.

Café Cavalierin tiedotteessa kerrotaan kyseessä olevan Lepistön kolmannen oman näyttelyn. Aiemmin hänellä on ollut näyttelyt "Iltakahvit, kahden?", joka oli kokoelma fetissihenkisiä ja seksuaalsia teoksia homomiehistä, sekä "Miehiä ja karhumiehiä" -näyttely, jonka viestinä oli olla ylpeä miehisyydestä homona. Lisäksi taiteilija on osallistunut CLAW -fetissitapahtuman näyttelyyn Clevelandissä Yhdysvalloissa, ja Galleria Muun Tom of Finland - Tuhmat ruudut -näyttelyyn, jossa oli töitä Tom of Finlandin lisäksi myös muilta kansainvälisesti tunnetuilta fetissitaiteilijoilta.

Lepistö on toiminut myös Tom of Finland Seurassa, joka on pyrkinyt lisäämään Tom of Finlandin arvostusta Suomessa. Seura on myös auttanut häntä oppimaan miten paljon Touko Laaksonen on auttanut Suomen homokulttuurin nousussa. Lepistö on valittu myös Mr Fetish Finlandiksi vuosina 2013 ja 2014, edustamaan suomalaisia fetissimiehiä kansainvälisesti.

- Nämä vuodet ovat olleet Jounille hyvin tärkeitä ymmärtämään miten ylpeitä me kaikki voimme olla Suomesta ja miten olemme osa Eurooppaa ja koko maailmaa, vaikka moni voi kokea Suomen synkäksi ja kylmäksi maaksi. Jouni Lepistö toivoo että ensi vuoden 2017 itsenäisyyspäivänä voimme kaikki juhlistaa yhteistä historiaamme, ja olla rakentamassa vielä tasa-arvoisempaa ja upean kirjavaa Suomea, kerrotaan näyttelyä koskevassa tiedotteessa.

Live-esityksistä ja vaihtuvista taidenäyttelyistään tunnettu Café Cavalier sijaitsee Helsingin keskustan Malminrinteessä, osoitteessa Malminrinne 2-4.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Homoja on aivan varmasti ollut kauemmin kuin 100 vuotta, mutta jos nämä vuodet ovat olleet taiteilialle tärkeitä, niin onnea satavuotiaalle näyttelyn johdosta!


PS: Onko lukemisen ymmärtämisessäni taas jotain vialla?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 13.01.2017 15:20
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy