ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Suomen pride-kartalla paljon tapahtumia 2010-luvulla - Kaakossa ja Savossa hiljaista

Sami Mollgren • 04.06.2017 16:52 • 8 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

2010-luvulla vuosittaisten pride-tapahtumien määrä on ollut kasvussa. Helsingissä, Tampereella ja Joensuussa on järjestetty sateenkaaritapahtumia koko kuluneen vuosikymmenen ajan.
Suomessa pride-tapahtumien perinne alkoi 1970-luvun puolivälissä. Alkuun yhdenvertaisuutta puolustettiin ulkoilmassa otsikolla "vapautuspäivät", ja vuosituhannen vaihteessa tapahtumia alettiin kutsua nimellä pride. Vuoteen 2005 asti pride-tapahtumia järjestettiin vuorovuosin Helsingissä ja jossain muussa kaupungissa. Vuodesta 2006 lähtien Helsingissä on järjestetty pride-tapahtuma vuosittain ja myöhemmin muissakin kaupungeissa on järjestetty omia pride-tapahtumia.

Pride-tapahtumia on niin suuremmilla kuin pienemmilläkin paikkakunnilla, ja tapahtumien määrä on vuosikymmenen aikana kasvanut. Vuonna 2017 Suomessa on ainakin 16 pride-tapahtumaa. Tampereella on monina vuosina järjestetty kaksikin eri tapahtumaa.

Savon ja Kaakkois-Suomen isoissakaan kaupungeissa ei tapahtumia kuitenkaan ole ollut, ainoana poikkeuksena Etelä-Savon Kangasniemi kesällä 2015. Esimerkiksi Kuopiossa, Mikkelissä, Lappeenrannassa, Kouvolassa ja Kotkassa ei ole järjestetty pride-tapahtumia.

Alkuvuoden 2017 jo pidetyt kolme pride-tapahtumaa

Arctic Pride, Rovaniemi: kulkue 1.-5.3.
Ruka Pride, Kuusamo: 6.–9.4.
Pohjois-Karjala Pride, Joensuu: 16.-21.5.

Pride-tapahtumat kesällä 2017 Suomessa

Pirkanmaan pride, Tampere: 5.-10.6.
Helsinki Pride, Helsinki: 26.6.-2.7.
Kainuu Pride, Kajaani: 7.-9.7.
Tampere Pride: 13.-16.7.
Queerstavi Pride, Kustavi 15.7.
Lahti Pride: 7.-13.8.
Sápmi Pride, Inari: 18.-20.8.
Nykarleby Pride / Uusikaarlepyy Pride: 12.8.
Hanko Pride, Hanko: 18.-20.8.
Åland Pride, Ahvenanmaa: 16.-20.8.
Turku Pride, Turku: 21.-27.8.
Sipoo Pride - Sibbo Pride, Sipoo: 25.8.
Border Pride, Tornio 26.8.
Raseborg Pride, Karjaa: 2.9.2017


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Savossa ja Kaakkois-Suomessa ei ole homoja! Venäjän raja on jo niin lähellä......Suomen ryssittyneimmät nurkkakuntamme...haluavat opetella koulussakin ruotsin sijasta venäjää. Itä-Suomessa ollaan niin lupsakkaan homofobisia.
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 04.06.2017 22:39
Kymenlaakso on tunnetusta paha paikka. Paljon sosiaalisia ongelmia. Tehdasaluetta. Hyvin väkivaltaista ja epäsosiaalista. Ne jotka siellä väittävät olevansa karjalaisia, puhuvat puppua: he ovat nimittäin suuri osa savolaisia sukujuuriltaan. Tämä oli vanhaa ns. savolaisten amerikkaa aikoinaan.

Kun on kerran käynyt Kuopiossa, ei edes pieraise sinnepäin. Hirveätä sakkia.
  Kolmoisritti • 05.06.2017 01:35
Omat kokemukseni sen paremmin kaakosta kuin Savostakaan (tai kymenlaaksolaisista, eteläkarjalaisista tai savolaisista) eivät ole erityisen homofobisia. Toki kyse on hyvin subjektiivisesta kokemuksesta.

Syystä tai toisesta hlbti-aktiivisuus ei noilla paikoilla ole kuitenkaan riittänyt isompien tapahtumien järjestämiseen. Kaakossa ymmärtääkseni kaikenlainen yhdistystoimintakin on joitain kertoja hiipunut kasaan, ilmeisesti väen lähdettyä muualle opiskelemaan ja töihin, eikä jatkuvuutta ole syntynyt. Kuopio/Mikkeli-akselilla yhdistystoimintaa yleensä on vain muutaman aktiivin ansiosta, eikä voimia ilmeisesti sitten riitä isompien tapahtumien järjestämiseksi.
  smo • 05.06.2017 06:42
Pienemmillä paikkakunnilla moni voisi ottaa mallia Sipoosta ja Raaseporista, joissa priden järjestää kunnan/kaupungin nuorisovaltuusto. Tällöin järjestelyt helpottuu kun saa apua koko kuntahallinnolta. Uuden kuntalain mukaan tuollainen nuorisovaltuusto on pakko olla tähän kesään mennessä.
  pekka.punavuori • 05.06.2017 10:25
Kolmoisriitti: Kuopio sijaitsee Pohjois-Savossa, ei Kymenlaaksossa.
   (ei rekisteröitynyt) • 05.06.2017 15:13
Helsingissähän näkee ensi lauantaina 10.6. klo 15 alkaen puolialastomia ihmisiä höyhenissä yms sateenkaaren värein korisautuneina kulkueena kaupungin läpi, kun Helsinki Samba Carnival tapahtumakulkue soljuu lanteet keikkuen kaupungin läpi.

konservatiivi-kristityt ovat tietysti tuosta naisvaltaisesta tapahtumasta ihan suutus-päissään :D

Savo-Kymessä toki erityisesti Kuopio on kummajainen, Pridettömyydessään, vaikka yleensä ainakin yliopistokaupungeissa on Pridejä järjestetty (kuten esim. Joensuussa), mutta toki Kuopio sijaitsee aika lailla uskonnolisuuden vaivaamalla alueella, jossa on sekä lahkolais-kristittyjä että ortodoksi-kristittyjä, jotka tunnestusti ovat yhä kovin epä-lähimmäisenrakkaita luonnonluomaa, vastuullista rakkauden monimuotoisuutta juhlintaa kohtaan. Noilla nuivilla tahoilla kun on se uskomuksensa, että elämä muka on suurta syntiä.
Sekin ristiriitaista että kepulla sentään on miesparina avioliitssa oleva kansanedustajakin Eduskunnassa tuolta Kuopion seudulta. Kannattaisi kuopiolaisten ja etenkin kepulaisten tuolla Ylä-Savossa olla Ylpeitä ja Pridettää kans.

Vai onko se Kuopio tanssii aj soi se perineinen Kuopion piilo-pridekin myös ja käykö Kotkan meripäivillä myös satama-jätkien kesken kuhinat?

Mutta vielähän on vuotta jäljellä, eli josko vaikka Savo-Kymessä innostuisivat järjestämään esim. syksyn piristykseksi elämäniloiset Pride-Kekri -juhlat tai Pride-jalopeura(=hirvi)-peijaiset kansanjuhlat. Prideissäkinhän omaleimaisuus on valttia ja saa hlbt-ystävällisiä heteroseksuaalisesti suuntautuneitakin mukaan.

- - -

p.s. sateenkaarevassa mielessäkin kannattaa huomata ensi maanantaina, 12.6. loppuiltapäivästä - iltasella oleva Helsinki Päivän pop-konsertti Töölönlahdella, ilmeisesti kutakuinkin samassa paikassa esiintymislavoineenkin kuin mitä Uudenvuoden konsertti oli.
Tuollahan ovat esiintymässä mm. Antti Tuisku ja Kaija Kookin - eli joidenkin hlbt-ihmisten suosikkiartistejakin

info: www.helsinkipaiva.fi

Kommenttia muokattu: 06.06.2017 klo 12:44
  human • 06.06.2017 12:22
Kuopio ja savolaiset ovat über - paskoja, mutta voiton vetävät nää mietä ja sietä lässyttävät savolaiset siat Etelä-Karjalassa - ovathan samasta puusta....jos Putin miehittäisi nämä alueet emme menettäisi niissä mitään...muuttaisivat Etelä-Venäjälle tai Siperiaan.
  Kolmoisritti • 07.06.2017 20:04
Jaa "emme"? Etkös ole kertonut muuttaneesi kokonaan muualle Suomesta? Surullista kyllä, miten kaunaisia ajatuksesi ovat, Kolmoisritti. Hyvin surullista.
  smo • 07.06.2017 22:10
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy