ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Suomen helluntaiseurakuntien lähetysjärjestö Fida on joutumassa UM:n syyniin

JuhaniV • 17.09.2013 21:10 • 7 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
FIDA kertoo olevansa puun ja kuoren välissä suhtautumisessaan homoseksuaaleihin. Teki mitenpäin tahansa, joku aina suuttuu. Ulkoministeriö on alkanut kiinnostua Fidan suhtautumisesta, koska UM rahoittaa osin järjestön kehitysyhteistyötä.

Fida käyttää julkista rahaa työntekijöittensä palkkaamiseen. Silloin pitää toimia Suomen työlainsäädännön mukaan, jossa on selkeä syrjintäkielto. Fidan toiminnanjohtaja Harri Hakola pitää tilannetta hyvin hankalana, eikä hän suostu suoraan vastaamaan kysymykseen kehitysyhteistyöhön palkattavasta henkilöstä, joka elää rekisteröidyssä parisuhteessa.

- Rekisteröity parisuhde on meidän oppimme vastainen tilanne. Kun sellainen tulee rekrytointivaiheessa ilmi, se aiheuttaa keskustelun ja asia ratkaistaan silloin.

Ulkoministeriön kansalaisjärjestöyksikön päällikkö Pirkko-Liisa Kyöstilä toteaa ministeriön kantana, että he edellyttävät ettei syrjintää ole.

Taustana tälle on viime kesän tapahtumat Suomen Lähetysseurassa, jossa rekisteröidyssä parisuhteessa oleva miespari siunattiin lähetystyöhön.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
On ikävää havaita että nämä “kiihkouskovaiset” aina ja joka paikassa ovat polkemassa ihmisoikeuksia? He pöpöttävät olevansa Jeesuksen seuraajia mutta eivät noudata Mestarinsa opetuksia. Jeesus kehotti rakastamaan kaikkia ihmisiä mutta sitä nämä “uskikset” eivät todellakaan tee muuta kuin tyhjiä sanoja puhumalla. Teot ovat toista!
Olisi korkea aika tarkastaa kaikki muutkin tuonkaltaiset yhteisöt joille tavalla taikka toisella virtaa erilaisina ”apuina” veronmaksajien rahaa jotta sitä ei käytettäsi lakien vastaiseen toimintaan!
  ERKKI - VAASA (ei rekisteröitynyt) • 17.09.2013 21:35
Ei yhtäkään uskonnollista lähetysjärjestöä kehitysyhteistyöhön eikä Suomen valtion edustajiksi, kiitos.

Maailmaamme pitää mahtua monia kulttuureja, uskontojakin ja erilaisia terve-henkisiä emotionaalis-seksuaalisuuksia.

Käännytys-lähetystyö on väärin.
  human • 17.09.2013 22:01
Erkki, katson kaikkia kiihkouskovaisia uskonnon kannalta Luciferin johdattamiksi. Luciferhän yrittää raamatun mukaan tuhota Jumalan luomistyösn johon kaikki ihmiset kuuluu, seksuaalisesta ja sukupuolisesta suuntauksesta huolimatta.

Kommenttia muokattu: 17.09.2013 klo 23:15
  Xx_Val_xX • 17.09.2013 23:13
FIDA:n budjetista muistaakseni noin 80 pros tulee valtiolta. FIDA:n asema kyseenalaistui jo kevään 2011 ohjeistuksessa, mutta ottaen huomioon mm KD:n aseman nykyisessä hallituskoalitiossa, FIDA voinee valitettavasti luottaa siihen, ettei sen asemaan kajota.
  jnsto • 17.09.2013 23:20
Päivi Räsänen hoitelee sisäministerin salkkua. Kuinkahan paljon hänellä on vaikutusvaltaa ulkoministeriön toimialaan?

Suomen Lähetysseuran tekemä miesparin valinta lähetystyöhön vaikuttaa olleen varsinainen pommi uskonnollisten ääriliikkeiden suunnalla. Tuo valinta hämmentää sekä tiukkaan luutuneita asenteita, että myöskin rakenteita. Aika on nyt toinen ja uskonnolliset yhteisöt joutuvat kohtaamaan yhteiskunnan muutoksen halusivatpa he sitä taikka eivät. Helvetillä ja homoilla pelottelu ei menekään läpi yhtä helpolla kuin ennenvanhaan hyvään aikaan.

Mielenkiintoinen jnsto:n kirjoitus tästä aihepiiristä vuodelta 2011:
Lähetystyön tempoileva arvohistoria. Apartheidia tuettiiin.
ranneliike.net

Kommenttia muokattu: 18.09.2013 klo 06:52
  JuhaniV • 18.09.2013 06:45
Jos FIDA joutuu todellisiin vaikeuksiin tai sen rahoitukseen oleellisesti puututaan, asia nousee ilman muuta korkeammalle poliittiselle tasolle, jossa muutospaine neutraloituisi tai tyydyttäisiin kosmeettisiin ratkaisuihin. Äärikristillisten kovaan kärkeen ja kansainväliseen verkostoon jokin Suomen Lähetysseuran päätös ei vaikuta mitenkään.
  jnsto • 18.09.2013 11:06
Tietenkin kristityt kysyvät miesparilta, ´´ Miksi olet vihastunut, ka miksi hahmonne synkistyvät´´ ´´ Eikö niin, jos teet hyvin, voit lähetyskentillä kohottaa miehesi kanssa katseesi, mutta jos ette hyvin tee, niin väijyy synti ovella, ja sen halu on miespariin, mutta hallitkoon miespari sitä´´ Sama asiahan se on heterollakin, synti on vaanimassa heitäkin
  benkku (ei rekisteröitynyt) • 08.10.2015 20:21
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy