ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Suomen ev.lut. kirkko alkaa käsitellä homojen parisuhteita

Toimitus • 14.01.2007 01:09 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon johto aloittaa keskustelun parisuhdelain ja rekisteröityjen parisuhteiden vaikutuksista kirkon toimintaan.

15. tammikuuta alkavaan kolmipäiväiseen seminaariin kokoontuvat kirkon piispat, hiippakuntien edustajat ja kirkkohallituksen eri yksiköiden nimeämät edustajat. Mukana on myös ryhmä asiantuntijoita. Seminaarin aiheena ovat homoseksuaaliset parisuhteet raamatuntulkinnan, kristillisen etiikan ja muissa kirkoissa käytyjen keskustelujen näkökulmista.

Marraskuussa 2007 pidetään toinen seminaari, jossa kysymystä lähestytään lääketieteen, ihmiskuvan, sielunhoidon ja lainsäädännön kannalta.

Seminaarit ovat ensimmäinen laaja homoseksuaalisuutta käsittelevä keskustelutilaisuus luterilaisessa kirkossa.

Kirkolliskokous lähetti syksyllä 2003 kysymyksen rekisteröidyistä parisuhteista piispainkokoukselle asiaan liittyvien teologisten ja juridisten näkökohtien selvittämiseksi. Työryhmä jättää valmistelunsa piispainkokoukselle vuoden 2008 lopulla.

- Kirkot ja homoseksuaalisuus - seksuaalietiikan verkkolähteitä
- Kirkko keskustelee homoseksuaalisuudesta


Katso myös nämä
 
 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy