Suomen ensimmäinen homonovellikokoelma syntyi

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 2

Suomen ensimmäinen homovellikokoelma valmistui maaliskuun viimeisenä päivänä. Egyptin prinssi ja muita homonovelleja on kolmas Kotkannorjalaistaustainen Harald Birger Olausenin kirja, jossa on on homoteema. Kirja on 254-sivuinen ja sen kustantaa kulttuuriklubi. Kirjassa on kuusikymmentä erilaista ja eripituista novellia. Suurin osa on yksisivuisia ns. minuuttinovelleja.

"Valitsen Homonetin jälkeen vapaaehtoisen yksinäisyyden, täydellisen hiljaisuuden ja kieltäytymisen eleen henkilökohtaiseksi protestiksi homouden väärinkäyttöä vastaan mielessäni ristiriitaiset kysymykset: onko rakastuminen rikos ja voiko ihminen valita rakkautensa kohteen vai valitseeko se hänet? Sisäinen tyhjyyteni ja omaehtoinen henkinen maanpakoni huutaa homo-olemisen perimmäistä kysymystä kirkekaardimaisella kiihkeydellä, vaikka valpas ja tarkkaavainen minäni uupuu valuessaan hukkaan tässä nyyhkiessäni näitä katkeria itsesäälin kyyneleitä. Suljen lopullisesti Homonetin enkä näe enää Egyptin prinssin viimeisintä viestiä, joka on minulle tarkoitettu. Ja kun aukaisen ulko-oven ja kiiruhdan rappuun, naapurin poika tulee lenkiltä hikeä valuen vaatteet liimaantuneena hänen jäntevään urheilijakroppaansa hymyillen minulle aurinkoisesti kysyen, olisiko minulla tänään vihdoinkin aikaa lähteä hänen kanssaan elokuviin? Muistan kauhukseni unohtaneeni hänet kokonaan. Kysyn mikä pojan nimi on? Poika nauraa silmää vinkaten ja sanoo olevansa Egyptin prinssi. Ja sitten vain nielen sanojani, änkytän ja yritän peittää hämmennyksen ja ilon sekaista ujouttani, mutta ennen kuin hetki on karannut lopullisesti käsistäni, saan jotenkin vastatuksi pojalle myöntävästi naama punaisena nyökäten, ja sitten jo juoksen ulos nauraen mielessäni omalle typeryydelleni. Että tässäkö tämä kaikki sitten lopultakin on? Ei se niin kamalalta tuntunut kaiken tämän teatterin jälkeen. Ihan kuin Nietzsche sanoi, aave muuttuu näkymättämäksi kun sitä tarpeeksi kauan tuijottaa, ja että ihminen kokee lopultakin vain oman itsensä. Opin kantapään kautta, että aurinko voi paistaa homonkin risukasaan, ei ehkä ihan yhtä varmasti kuin yön jälkeen tulee aamu, mutta kuitenkin. Kunhan vain malttaa odottaa sitä oikeaa hetkeä!"

Olausenin ensimmäisessä kirjassa, Homorunoja, puhutaan suoraan homoudesta, juuri niin kuin sen homomies omassa arkielämässään kokee. Toisessa kirjassa Paavo on kova jätkä etsitään totuutta häilyvän itsetuntemuksen mahdottomuuden ja ämmämäisten vetistelijöiden poliittisen hinttaamisen keskeltä. Egyptin prinssi ja muita homonovelleja jatkaa samaa rataa murtaen kliseisiä ja romanttisia myyttejä homouden ympäriltä totuutta, hyvyyttä ja kauneutta etsien palaten aina siihen viattomuuden alkutilaan, mistä homomiehen elinikäiset seksifantasiat on tehty.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kirjan julkistamisbileet pidetään Helsingissä Rikun kirjastossa PRIDEN yhteydessä perjantaina 29.6 kello 14.00 alkaen. Kirjaa voi tilata jo nyt netistä ja kirjakaupoista 20 euron hintaan.

haraldbirgerolausen.blogspot.com

2 kommenttia

Jotenkin outoa, ajan muoti-kliseisiin sortumista, että puhutaan vain seksistä, seksin harrastamisesta ja seksifantasioista, täälläkin.

Kyllä ainakin tälläkin homomiehellä ovat myös tunteet mukana, se yhteenkuuluvuuden kokonaisvaltainen mielihyvä. Tunteittenkin mukanaoloa kuvaa paremiin rakastamisesta ja rakastelusta puhuminen, edelleenkin.

Puute on päällä, ellei pääse jakamaan toisen ihmisen kanssa henkisiä ja fyysisiä orgasmeja.

Kommenttia muokattu: 02.04.2012 klo 11:40
  • 2 / 2
  • Mikeal
  • 9.4.2012, 22.03
Hyvä että joku uskaltaa kirjoitaa tästä aiheesta ja vielä kotimainen uusi kirjalija. Googlasin harldin ja ei se ihan hassulta tunnu sen maailnakuva ja aikaisemat duunitkaan. Homonäkökulma on ihan terve. kyllä sinne kirjanjulkkaritilaisuteen kannattaa kultuurihomojen hilpaissa katsatamaan millainen heppu hän on ja millainen on kirna esitely. tekstit ovat lupaavan tuntuisia. Juuri siitä on puhe mistä puute ja tästä asiasta ei paljoa meilläkään vielä puhuta.