ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Suomen ensimmäinen homonovellikokoelma syntyi

Sami Mollgren • 01.04.2012 10:33 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Suomen ensimmäinen homovellikokoelma valmistui maaliskuun viimeisenä päivänä. Egyptin prinssi ja muita homonovelleja on kolmas Kotkannorjalaistaustainen Harald Birger Olausenin kirja, jossa on on homoteema. Kirja on 254-sivuinen ja sen kustantaa kulttuuriklubi. Kirjassa on kuusikymmentä erilaista ja eripituista novellia. Suurin osa on yksisivuisia ns. minuuttinovelleja.

"Valitsen Homonetin jälkeen vapaaehtoisen yksinäisyyden, täydellisen hiljaisuuden ja kieltäytymisen eleen henkilökohtaiseksi protestiksi homouden väärinkäyttöä vastaan mielessäni ristiriitaiset kysymykset: onko rakastuminen rikos ja voiko ihminen valita rakkautensa kohteen vai valitseeko se hänet? Sisäinen tyhjyyteni ja omaehtoinen henkinen maanpakoni huutaa homo-olemisen perimmäistä kysymystä kirkekaardimaisella kiihkeydellä, vaikka valpas ja tarkkaavainen minäni uupuu valuessaan hukkaan tässä nyyhkiessäni näitä katkeria itsesäälin kyyneleitä. Suljen lopullisesti Homonetin enkä näe enää Egyptin prinssin viimeisintä viestiä, joka on minulle tarkoitettu. Ja kun aukaisen ulko-oven ja kiiruhdan rappuun, naapurin poika tulee lenkiltä hikeä valuen vaatteet liimaantuneena hänen jäntevään urheilijakroppaansa hymyillen minulle aurinkoisesti kysyen, olisiko minulla tänään vihdoinkin aikaa lähteä hänen kanssaan elokuviin? Muistan kauhukseni unohtaneeni hänet kokonaan. Kysyn mikä pojan nimi on? Poika nauraa silmää vinkaten ja sanoo olevansa Egyptin prinssi. Ja sitten vain nielen sanojani, änkytän ja yritän peittää hämmennyksen ja ilon sekaista ujouttani, mutta ennen kuin hetki on karannut lopullisesti käsistäni, saan jotenkin vastatuksi pojalle myöntävästi naama punaisena nyökäten, ja sitten jo juoksen ulos nauraen mielessäni omalle typeryydelleni. Että tässäkö tämä kaikki sitten lopultakin on? Ei se niin kamalalta tuntunut kaiken tämän teatterin jälkeen. Ihan kuin Nietzsche sanoi, aave muuttuu näkymättämäksi kun sitä tarpeeksi kauan tuijottaa, ja että ihminen kokee lopultakin vain oman itsensä. Opin kantapään kautta, että aurinko voi paistaa homonkin risukasaan, ei ehkä ihan yhtä varmasti kuin yön jälkeen tulee aamu, mutta kuitenkin. Kunhan vain malttaa odottaa sitä oikeaa hetkeä!"

Olausenin ensimmäisessä kirjassa, Homorunoja, puhutaan suoraan homoudesta, juuri niin kuin sen homomies omassa arkielämässään kokee. Toisessa kirjassa Paavo on kova jätkä etsitään totuutta häilyvän itsetuntemuksen mahdottomuuden ja ämmämäisten vetistelijöiden poliittisen hinttaamisen keskeltä. Egyptin prinssi ja muita homonovelleja jatkaa samaa rataa murtaen kliseisiä ja romanttisia myyttejä homouden ympäriltä totuutta, hyvyyttä ja kauneutta etsien palaten aina siihen viattomuuden alkutilaan, mistä homomiehen elinikäiset seksifantasiat on tehty.

Kirjan julkistamisbileet pidetään Helsingissä Rikun kirjastossa PRIDEN yhteydessä perjantaina 29.6 kello 14.00 alkaen. Kirjaa voi tilata jo nyt netistä ja kirjakaupoista 20 euron hintaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jotenkin outoa, ajan muoti-kliseisiin sortumista, että puhutaan vain seksistä, seksin harrastamisesta ja seksifantasioista, täälläkin.

Kyllä ainakin tälläkin homomiehellä ovat myös tunteet mukana, se yhteenkuuluvuuden kokonaisvaltainen mielihyvä. Tunteittenkin mukanaoloa kuvaa paremiin rakastamisesta ja rakastelusta puhuminen, edelleenkin.

Puute on päällä, ellei pääse jakamaan toisen ihmisen kanssa henkisiä ja fyysisiä orgasmeja.

Kommenttia muokattu: 02.04.2012 klo 11:40
  human • 02.04.2012 11:33
Hyvä että joku uskaltaa kirjoitaa tästä aiheesta ja vielä kotimainen uusi kirjalija. Googlasin harldin ja ei se ihan hassulta tunnu sen maailnakuva ja aikaisemat duunitkaan. Homonäkökulma on ihan terve. kyllä sinne kirjanjulkkaritilaisuteen kannattaa kultuurihomojen hilpaissa katsatamaan millainen heppu hän on ja millainen on kirna esitely. tekstit ovat lupaavan tuntuisia. Juuri siitä on puhe mistä puute ja tästä asiasta ei paljoa meilläkään vielä puhuta.
  Mikeal (ei rekisteröitynyt) • 09.04.2012 22:03
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy