ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Suomeen saadaan Tom of Finland –seura

vaeltaja2006 • 08.05.2012 18:50 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
Tom of Finlandin perintöä vaalitaan Los Angelesissa Tom of Finland –säätiössä. Siellä on suuri Tomin taiteen kokoelma. Turkuun perustettiin viime vuonna uusi suomalainen Tom of Finlandin arkisto, ja Väinö Aaltosen museo kokoaa Tomin taidetta. Nyt lauantaina oli Tom of Finland –seuran perustamiskokous. Seuralla tulee olemaan erityisiä tehtäviä varainkeruussa ja Tomin elämäntyön ja ihanteiden vaalimisessa.


Suomessa vierailulla olevat Gary Everett Liverpoolista ja Durk Dehner Los Angelesista kertovat seuraavissa kahdessa haastattelussa, mitä on käynnissä. Haastattelut on tehty tänään. Mielenkiintoisia näköaloja tarjoaa Durk Dehner, kun hän on ehdottanut mm. taideopiskelijoiden vaihto-ohjelmia Suomen ja Los Angelesin säätiön välillä.

Gary Everett on Liverpoolista ja hän johtaa Homotopia-nimistä kulttuuritapahtumaa, joka järjestetään vuosittain. Mukana on teatteria, tanssia, performanssitaidetta ja visuaalista taidetta. Se on aina marraskuussa. Homotopia luo kansainvälisiä kontakteja, ja niistä yksi esimerkki oli Tom of Finland –näyttely Turussa viime vuonna. Tulevan syksyn festivaali marraskuussa kestää koko kuukauden. On 35 tapahtumaa ja kolme näyttelyä. Kansainvälisiä tähtiä on mukana. Nyt täällä Suomen vierailun aikana käytiin myös Turussa, kun siellä on käynnistetty Tom of Finland –arkisto –projekti. Partnerina on Väinö Aaltosen museo Turussa, samoin Åbo akademi. Nyt on siis syntynyt yhteistyöhanke, jossa ovat mukana Los Angelesin Tom of Finland –säätiö, Åbo akademi, Väinö Aaltonen –museo ja Homotopia.
Voisiko Helsinkiin syntyä mitään Tom of Finlandiin liittyvää? Helsinki on avainasemassa, koska Tom asui ja teki töitä täällä pitkään. Nyt alkoi tapahtua, kun lauantaina Helsingissä perustettiin Tom of Finland –seura.
KUUNTELE 3 min 5 sek
Gary Everett Helsingin auringonpaisteessa
Durk Dehner kertoo, miksi hän tuli käymään Suomessa ja yllättäen juuri sattui olemaan Tomin syntymäpäivä. Tom of Finland-säätiön ja turkulaisten Åbo akademin ja Väinö Aaltosen museon välille on luotu yhteistyösuhde, jonka puitteissa toivotaan monenlaista yhteistyötä, mm. opiskelijavaihtoa Los Angelesiin säätiön tiloihin. Siellä on mahdollisuus taideprojekteihin ja samalla voi ottaa osaa säätiön arkistointiprojektiin. Yhteistyötä voisi laajentaa Los Angeles County Museum of Artiin, jossa on Tomin töitä. Tukikohtana tässä voisi olla Toms House eli säätiön tilat. Nuoret taiteilijat varmasti hyötyvät jo edesmenneen Tomin taiteesta. Nyt Turun näyttely suuntaa Tukholmaan.
Durk Dehner puhuu paljon Tomin vaikutuksesta kulttuuriin. Nyt kun Itäinen Eurooppa ja Afrikka huokuvat homofobiaa, on tärkeä, että homot ovat vahvoja ja ylpeitä itsestään. Tom kuvasi miehiään luonnossa – erämaissa, lampien rannoilla. Miehet olivat kaiken kukkuraksi iloisia ja luottivat itseensä. Se auttaa Gay Liberation –liikettä valtavasti. Vaikutus ulottuu musiikkiin, mainontaan, body buildingiin. Koko keho-kulttuuri on saanut iskua Tomilta. Kaikki miehet ovat saaneet siitä, että nyt voi näyttää vahvaa kehoaan ja nauttia siitä. Suomenkin täytyy tajuta tämä. Tomista on oltava ylpeä. Hän ei antanut vahvuutta vain gay-miehille vaan kaikille. Säätiön arkistointiprojekti on valtava ja työvoimaa tarvitaan. Koko ajan löytyy uusia puolia taiteilijasta. Durk Dehner haluaa muistaa myös MSC Finlandia eli nahka- ja fetissikerhoa Suomessa. Se on edelleen vahvasti elävä kerho. Nyt perustettiin uusi Tom of Finland –seura, jonka perustajajäsenet olivat lauantaina koolla. Suomeen on saatu virallinen ryhmä, jolla tulee olemaan erityiset tehtävät. Toivottavasti jäsenmäärä nousee tuhansiin. Kun MSC Finlandin ryhmä kävi viime syksynä Turussa, Durk Dehner puhui heille ja muistutti, että me kaikki olemme lähettiläitä kertomassa Tomin viestiä maailmalle. Kun virkamiehet ovat panneet leimansa papereihin, Tom of Finland –seura alkaa ottaa uusia jäseniä.
KUUNTELE 9 min
Durk Dehner, Tom of Finland -säätiön perustaja ja vetäjä

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Seura voisi ottaa yhden lisätehtävän: Tom of Finland asui pitkään Tehtaankatu 7:ssä Helsingissä. Talon seinässä voisi olla muistotaulu. Paikkakin on jo ajateltu

ranneliike.net

Kommenttia muokattu: 08.05.2012 klo 19:38
  vaeltaja2006 • 08.05.2012 19:36
Ranneliikkeen arkistossa on paljon aitoa haastattelumateriaalia Tom of Finlandilta

ranneliike.net
  vaeltaja2006 • 08.05.2012 19:41
Hauskaa, että Tom of Finlandin perintöä vaalitaan myös Finlandiassa...
  SaintJudy • 08.05.2012 21:39
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy