ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


äänitallenteet kuvagalleriat media-arkisto tapahtumaraportit sateenkaaren värinen suomi uutiset

Suomalaisia Berliinin pride-tapahtumissa

Sami Mollgren • 21.06.2014 22:30 TAPAHTUMARAPORTIT • EU
Berliinissä Nollendorfplatzilla järjestettiin 14. - 15. kesäkuuta LGBT-Stadfest, joka käynnisti Berliinin pride-viikon. Kaupunkitapahtumaan osallistui yli 400 000 ihmistä. Pride-viikko huipentui lauantaina 21.6. järjestettyyn massiiviseen Berliinin CSD- eli Christopher Street Day -kulkueeseen, johon osallistuu vuosittain yli miljoona ihmistä.

Suomalaisväriä

Berliinin Nollendorfplatzilla järjestetyssä kaupunkitapahtumassa oli suomalaistahojen yhteinen Suomi-teltta. Järjestäjien mukaan se oli säästä huolimatta menestys. Järjestäjät kertovat teltassa käyneen niin Suomen ystäviä kun tavallisia berliniläisiä ja ennen kaikkea suomalaisia homopareja purkaamassa huoliaan ja ilojaan ja kertomassa omasta elämän vaiheista.

- Saksalaiset politiikot ja kansanedustajat kehuivat salmaria ja lohikeittoa sekä Irina Leskisen leipomia mustikka- ja vadelmatorttuja. Berliinin suomalaisen seuraakunnan puheenjohtajana toimiva Kati Jauhiainen oli yllättynyt miten paljon suomalaisia homopareja asuu Berliinissä. Maukkaiden seurakuntalaisten itse valmistamien ruokien kautta Suomi on avautunut ihan uudessa perspektiivissä, ja kiinnosti useita kymmeniä homo- ja lesbopareja sekä ihan tavallisia berliniläisiä, kerrotaan Berliinistä.

- Nuorin meistä oli vasta täyttänyt 18v poikani Niko, joka auttoi meitä aamusta iltaan, ja oli iloisesti yllättynyt lämminhenkisestä ilmapiiristä.

Lauantaina suomalaistelttaa ylläpitäneet osallistuivat CSD-kulkueeseen.

- Saimme valtavasti huomiota. Suomalainen seurakunta ja World Travel Consulting Panorama Tours GmbH esittelivät toimintaansa. Pääsimme VIP kulkueseen ja kerroimme kuinka avoin ja suvaitsevainen seurakuntamme on. Saimme huomiota kansanvälistä lehdistöä myöten.

LGBT-Stadfest Berlin 14. - 15. kesäkuuta
21.6. järjestetyssä CSD-kulkueessa myös suomalaisväriä (kuvaaja Niko Heiskanen)

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin)   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy