ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Sulo Aittoniemi ei vieläkään sulata homosuhteiden virallistamista

Sami Mollgren • 24.10.2015 07:16 • 5 kommenttia. IHMISIÄ JA ILMIÖITÄ • KOTIMAA
MTV:n otsikolla "missä he ovat nyt" haastattelemaa 79-vuotiasta entistä kansanedustajaa Sulo Aittoniemeä ei edelleenkään voi pitää erityisen seksuaalivähemmistömyönteisenä. Värikkäistä lausunnoistaan tunnettu "Suti" toteaa, että entisaikaan ei tullut tuomioita viharikoksista.

Aittoniemi vastusti aikanaan värikkäin puheenvuoroin parisuhdelakia. Nyt kun tasa-arvoisen avioliittolain voimaantulo häämöttää ja uudistukseen liittyvä toimeenpano on jo käynnissä, ei asia miellytä Aittoniemeä.

- En minä ymmärrä sellaista ollenkaan! Jos kaksi miestä lähtee rakastelemaan, niin eihän sieltä synny mitään. Homoliitot ovat täysin käsittämättömiä. Kyllä he voivat keskenään olla, mutta ei sitä pidä lähteä avioliiton suuntaan viemään, sanoo Aittoniemi MTV:lle.

Kansanedustaja-aikanaan - kun parisuhdelakia sorvattiin - Aittoniemi kauhisteli sopimattomaksi ajatusta Ilmarista ja Jalmarista ladossa perintöryijyn päällä vihkimistä odottamassa. Hän myös epäili homoseksuaalien joidenkin johtojen tulleen kytketyksi väärin.

Aittoniemi ei myöskään pidä menon muuttumisesta eduskunnassa, pakolaisten tulosta Suomeen ja yhteiskunnan siivellä elävistä.

Aittoniemen tekemistä lukuisista eduskuntatoimistaan muistetaan esimerkiksi hänen kirjallinen eduskuntakyselynsä Teletapit-televisiosarjasta, jota Yle oli tuolloin hankkimassa. Aittoniemi piti sitä haitallisena lapsille. Teletappihahmoista Tiivi-Taavi oli ehtinyt saada maailmalla homoleiman violetin värityksen, kolmionmuotoisen antennin ja käsilaukun ansiosta. Sittemmin Teletapit aiheuttivat vastaavansävyistä kuohuntaa Puolassa ja Ukrainassa.

MTV mainitsee jutussaan myös Raptorin Aittoniemestä tekemän kappaleen "Tuhansien Sulojen maa".

Vuonna 1936 Ikaalisissa syntynyt Aittoniemi istui kansanedustajana vuodesta 1987 vuoteen 2003. Aluksi hän edusti perussuomalaisten edeltäjää Suomen maaseudun puoluetta (SMP) ja myöhemmin Keskustaa. Sitä ennen hän toimi poliisina. Aittoniemi pyrki myös presidentiksi vuoden 1994 vaaleissa ja sai prosentin kannatuksen.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Voisiko nämä eilispäivän pierut unohtaa?
  Tommi (ei rekisteröitynyt) • 24.10.2015 10:50
Minnekäs sitä ennakkoluuloistaan pääsisi, jos ei niitä halua kohdata.
  smo • 24.10.2015 16:41
Kirjoitin Aittoniemestä ja meistä kommentin ranneliike.netin keskusteluun seuraavasti:

- Aikanaan parisuhdelain hyväksymisen ja voimaan tulon aikaan olisin mieheni kanssa saanut tv-aikaa joka kanavalla niin paljon kuin olisimme halunneet. Päätimme ettemme halua. Raja vedettiin silloin audion ja tekstuaalisen haastattelun kohdalle. Annoin YLElle yhden audiohaastattelun ja STT haastatteli meitä parina. Se levitettiin kaikille maakuntalehdille. Saimme muuten ujutettua piikin mukaan haastatteluun. Uusi Tie -lehti ja kansanedustaja Sulo Aittoniemi ottivat kommentistamme herneet nenään. Se oli tavoitekin ja siis onnistui. ;-)

***

En muista tarkasti missä muodossa se piikkimme meni ulos. Aittoniemi oli kauhistellut, että parisuhdelain tultua voimaan, Pekka ja Matti vihitään liittoon suvun perintöryijyn päällä. Mieheni kertoi STT:n haastattelijalle, että olemme saaneet perintöryijyn käytön idean eräältä kansanedustajalta. Meidät nimeltä mainiten Aittoniemi esitti närkästyksensä ääriuskovaisten Uusi Tie -lehden haastattelussa.
  JuhaniV • 24.10.2015 22:23
En (tietenkään) muista tätä Suloa.

Mielenkiintoista kuitenkin on (uskon, että ehkä Sulo on ollut aikansa Räsänen - 'suoraanpuhuja'), että tällaiset marginaalikeissit saavat huomiota ja täyttävät median.

Sulon vekkarihan, tietysti, jo kusuu taivaan autuuteen, eikä sinällään ole hämmästyttävä, että hänellä ei ole mitään menetettävää mielipiteidensä pöheilyyn.
Parin kymmenen vuoden kuluessa saatan minäkin sanoa 'asiat suoraan'.

Varmasti herttainen tyyppi, joka tietää parhaat vadekmapaikat.
  Swene (ei rekisteröitynyt) • 25.10.2015 01:13
Suti Aittoniemi ( fi.wikipedia.org ) oli aikanaan varsin näkyvä hahmo politiikassa. Suti tuli politiikkaan vähän keittiön kautta, poliisivirkansa kautta. En tätä Räsäseen vertaisi lainkaan. Aittoniemi on yksinkertaisesti aikansa lapsi - ja suulas sellainen, kun taas Räsästä ajavat aivan muut totuudet.
  smo • 26.10.2015 06:53
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy