ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Sukupuolenkorjausleikkauksia Iranissa

Lassijuhani • 09.12.2012 16:03 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Iranilainen uutistoimisto Khabar-on-line on kertonut, että Iranissa tehtiin vuosina 2006 – 2010 yhteensä 1366 sukupuolenkorjausleikkausta. 56 prosenttia leikkauksista tehtiin transnaisille.

Sukupuolenkorjausleikkausta havittelevien on ensin haettava siihen oikeusistuimelta lupaa, jonka valtiollinen lääkevirasto allekirjoittaa. Iranin entinen johtaja ayatolla Khomeini laillisti sukupuolenkorjaukset vuonna 1984.

Pinknews kertoi vuonna 2009 ensimmäisestä transihmisten välisestä avioliitosta Iranissa. Iranin virallinen suhtautuminen on huomattavasti suopeampi transsukupuolisiin asioihin kuin miespuoliseen homoseksuaalisuuteen, josta voidaan langettaa kuolemanrangaistus.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hyvä että jotain positiivista siitäkin maasta. Vaikka ei se kuitenkaan muuta minun käsityksiäni juurikaan Iranista..
  ht (ei rekisteröitynyt) • 09.12.2012 17:46
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy