ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
sateenkaaren värinen suomi -opas suomen homobaarit tapahtumakalenteri vapaa-aika & koti -keskustelu

Stunde Null - Apollon tuoleilla oli iloittu, mutta myös surtu

jnsto • 21.01.2018 08:27 VAPAALLA • EU
Berliinin Apollo-saunan sisusteita purettiin kuormalavoille viikon 3/18 lopulla. Kohtalokkaan tulipalon jälkeen laitos ei ollut enää avannut. Rakennuslevyjätettä, eriöiden ovia, ja keittiökalusteita kaadettiin lavoille ja vietiin pois.

Mutta päivän päätteeksi kadulle oli jätetty kuitenkin tuoli Apollon baarista. Ehkä joku työmiehistä oli ajatellut tuolin kelpaavan jollekin.

Tuoleilla oli istuttu hyvin erilaisissa tunnelmissa.

Baarin puolelle oli päädytty uuden - ja ehkä vain siihen kertaan jäävän - tuttavuuden kanssa, tai sitten oli nostettu lasit, tai ihan tilattu ruokaa, sen kunniaksi, että nähdään vastakin.

Ikävämpää historiaa on se, että 80-luvun alkuvuosina kamalan diagnoosin saanut usein meni saman tien illaksi Apolloon, synkkää tilannettaan kelaamaan. Saksalaisia hautajaisvoileipiäkin Apollossa oli 80-luvulla tarjottu. Ja viimeiset asiakkaat pakenivat henkensä kaupalla tulipaloa.

Muurin avauduttua Apollossa kävi paljon itäsektorilta tulleita. Vuodenvaihteessa 89/90 sisäänpääsyä odottaneiden jono ulottui kulman taakse Nürnberger Strasselle ja melkein Penta-hotellille (nykyisin Crowne Plaza) saakka.

Apollon historia päättyi synkkään tulipaloon alkuvuodesta 2017. Siinä menehtyi ainakin kolme asiakasta. Tutkimuksissa ilmeni, että muutoksiin ja laajennuksiin ei ollut hankittu rakennuslupia - eivätkä tarkastajat olleet käyneet sitten vuoden 1981. Omistajat olivat vaihtuneet vuosien mittaan. Eli vain alkuperäinen katutason tila oli aikanaan hyväksytty, ja useampaankin kertaan laajennettu sokkeloinen alakerta oli ollut pimeää rakentamista.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy