ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Stuertti huolissaan lentämisestä homoseksuaalisuudesta kuolemantuomiolla rankaisevaan Iraniin

Sami Mollgren • 13.04.2016 07:59 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Air Francen stuertti on huolissaan siitä, että voi homoseksuaalina joutua lentämään Air Francen uudella Pariisi-Teheran reitillä maahan, jossa homoseksuaalisista suhteista saatetaan langettaa kuolemantuomio.

Laurent M -nimellä esittäytyvä Air Francen stuertti kerää parhaillaan nimiä asiaa koskevaan vetoomukseen. Hän vaatii, että lentoyhtiö "takaa homoseksuaalisille miehistön jäsenille oikeuden kieltäytyä menemästä maahan, jossa heidät voidaan surmata sen vuoksi mitä ovat".

Vetoomus on osoitettu Air Francen toimitusjohtajalle ja Ranskan hallitukselle.

- Homoseksuaalisuus on Iranissa laitonta. Rangaistus vaihtelee jopa 74 ruoskaniskusta alaikäisille aikuisille langetettavaan kuolemanrangaistukseen, kirjoitetaan adressissa.

- Tietenkään seksuaalinen suuntautuneisuutemme ei lue passissamme, eikä se vaikuta työhömme... mutta on käsittämätöntä pakottaa joku menemään maahan, jossa ihmiset tuomitaan siitä, keitä he ovat.

- On myös käsittämätöntä pyytää ihmisiä, jotka taistelivat tasa-arvon puolesta kotimaassaan tai taistelivat perheensä tunnistamisen puolesta, piilottamaan ammatissaan se, mitä ovat.

Otsikolla "Air Francen homot stuertit eivät halua lentää Iraniin tuomittavaksi kuolemaan" julkaistu vetoomus on saanut tähän mennessä noin 2 400 allekirjoitusta. Vetoomustekstin yhteyteen on liitetty kuva, jossa ilmeisesti homoseksuaalisesta suhteesta tuomittua miestä ollaan hirttämässä nosturilla.

Naispuolinen henkilökunta on jo saanut mahdollisuuden kieltäytyä reitiltä ilman seuraamuksia. Reitillä naisten on käytettävä huntua ja housuja.

Lentojen on määrä alkaa uudella reitillä 17. huhtikuuta.

Länsimaiden yhteydet öljyvaroiltaan rikkaaseen Iraniin ovat lisääntyneet sen jälkeen kun Iran lupautui luopumaan ydinaseen kehittelystä.

Homoseksuaalisista suhteista rangaistaan kymmenissä maissa, kourallisessa jopa kuolemalla

Iran on yksi niistä maista, jotka kohtelevat homoseksuaalisista suhteista kiinni jääneitä ankarimmin, jopa määrämällä kuolemantuomioita. Muita tällaisia maita ovat Jemen, Mauritania, Nigeria, Qatar, Saudi Arabia, Somalia, Sudan ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat.

Kaikkiaan homoseksuaalisista suhteista rangaistaan 75 maassa. Valtaosassa tuomioina ovat eri mittaiset vankeusrangaistukset. Erityisesti joissain islaminuskoisissa maissa käytetään myös julkista ruoskintaa rangaistuksena.Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Iran on yksi niistä maista, jotka kohtelevat homoseksuaalisista suhteista kiinni jääneitä ankarimmin, jopa määrämällä kuolemantuomioita. Muita tällaisia maita ovat Jemen, Mauritania, Nigeria, Qatar, Saudi Arabia, Somalia, Sudan ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat."

Onko vastaavanlaisia mielenosoituksia järjestetty myös näiden maiden reittilentojen suhteen? Tiedän homoja, jotka ovat käyneet Dubain turistikeitaassa vierailemassa, eikä siinä vaa'assa näytä paljoa painaneen maan maineet.

Ei edes, vaikka Dubaissa on jaettu vankilatuomioita "homomaisista kättelyistä". Eikä sekään haittaa heteroita, että vaimon pahoinpitely on laillista, kunhan siitä ei jää jälkiä, ja raiskattu voi itse joutua vankilaan raiskauksesta.

Aika vähän saa lukea myöskään Amnestyn raportteja Saudi-Arabiasta. Ehkä syy on siinä, että Saudien kuninkaan kuollessa hautajaisiin saapuivat kaikki länsimaiden silmäätekevät aina Angelasta Obamaan ja Cameroniin.
  Cadence (ei rekisteröitynyt) • 13.04.2016 23:57
Olen samaa mieltä. Noiden maiden - ja kaikkien, joissa homoseksuaaliset suhteet määritellään rikollisiksi - suhteen olisi tarpeen pitää vähän isompaa meteliä.
  smo • 14.04.2016 08:21
Jostain syystä tiettyjen maiden homolaeista ei juuri pidetä meteliä. Yksi loistava esimerkki tekopyhyydestä on Bryan Adams, joka hiljattain perui keikkansa Mississippissä kyseisen osavaltion homovastaisuuden vuoksi, mutta hän kuitenkin muitta mutkitta keikkaillut Arabiemiirikunnissa, Syyriassa ja Qatarissa, joissa kaikissa homous on laitonta.

Homostuertteja kyllä työskentelee aika monessa Persianlahden maiden lentoyhtiöissä, mutta kaiketi julkisesti kaapissa. Kuitenkin jos naisille annetaan oikeus kieltäytyä kyseiseltä lennolta perustuen siihen, että eivät suostu käyttämään huivia (siis Iranissa normivaatetus on puolet hiuksista paljastava kevyesti takaraivolla istuva ohut huivi, eli ei siis mikään burka) ja pitkiä housuja, jotka kaikenlisäksi pitää ainostaan pukea päälle lentokoneesta poistuttua, pitäisi siis homoillakin olla mielstäni oikeus kyseiseltä reitiltä kieltäytyä.
  iiz • 16.04.2016 00:04
En välttämättä pitäisi Bryan Adamsia tekopyhänä. Mielestäni kyse on paremminkin järkevästä pragmaattisuudesta: keikkansa peruminen voi oikeasti vaikuttaa Mississippissä, kun Lähi-Idän keikkojen peruminen tuskin muuttaisi mitään. Sillä suunnalla keikkailulla voi olla jopa myönteisiä vaikutuksia.

Hlbti-vähemmistöjen aseman puolesta toimivia on syytä toisinaan muistuttaa, että enemmällä pragmaattisuudella ja vähemmällä ideologiaan takertumisella voisivat asiat edetä joutuisammin.
  smo • 16.04.2016 01:12
Adamsin omin sanoin: "I cannot in good conscience perform in a State where certain people are being denied their civil rights due to their sexual orientation." Mississippin lisäksi hän on perunut konserttinsa myös Pohjois-Carolinassa.

Ymmärrän kyllä pointtisi smo, mutta sen sijaan että välttämättä olisi kyse siitä, kuinka todennäköistä muutoksen tuominen on, Adams on itse tuonut asian esille omantunnon kysymyksenä. Eli aika erikoista, jos ei omaatuntoa ala riipimään paikassa, jossa homoja hirtetään.
  iiz • 18.04.2016 06:17
Tuon "omantunnon" näen enemmän amerikkalaiseen keskusteluun sopivana retoriikkana, kun sivistyneenä itseään pitävässä maassa otetaan tällaisia taka-askelia.

Mutta joo, voi olla niin tai näin. On selvää, että maailmassa ihmisoikeuksia loukataan paljon. Erityisesti tietyissä Lähi-Idän maissa tilanne on surkea monien ihmisryhmien kannalta.
  smo • 18.04.2016 07:31
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy