ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Stubb ihmisoikeuspolitiikasta: ”dignified foreign policy”

vaeltaja2006 • 20.12.2012 08:17 • 13 kommenttia. NÄKÖKULMAT

Alexander Stubb puhui ihmisoikeuksista Helsinki Priden avajaisissa 2010
Presidentti Niinistö otti radiossa haastattelutunnillaan 1.12.2012 puheeksi Ruotsin ihmisoikeusmallit ja moitti sitä, että täällä Pohjolassa ollaan ylemmyydentuntoisia näissä asioissa. Niinistön mukaan Pohjoismaat ovat saattaneet tarjoilla hyvinvointi- ja ihmisoikeusmallejaan muille maille liiallisella ylemmyydentunteella. Takkiin tuli: ei päästy YK:n turvaneuvostoon, eikä Ruotsia valittu YK:n ihmisoikeusneuvoston komissioon.

Radion ajankohtaistoiminnan päällikkö Petri Kejonen muistuttaa tänä aamuna blogissaan, että jo vuonna 2010 silloinen ulkoministeri Alexander Stubb halusi hillitä halujamme mainostaa omaa ihmisoikeuspolitiikkaamme muille. Stubb puhui suurlähettiläspäivillä elokuussa 2010 EU:n ihmisoikeuspolitiikan vaikutusvallan vähenemisestä, kun muut osapuolet kyllästyvät EU:n saarnaamiseen. Stubb puhui ”dignified foreing policy” -ulkopolitiikasta, joka pohjautuu keskinäiseen kunnioitukseen.

"Presidentti Niinistö aikoo tulevaisuudessa ottaa paikalliset lähtökohdat huomioon ennen kuin tarjoaa muille kovin pitkälle kehitettyjä malleja. Niinistö käänsi selkänsä – sitä ääneen lausumatta – pitkäaikaiselle ulkoministeri Erkki Tuomiojalle (sd.) ja edelliselle presidentille Tarja Haloselle."

Mutta on kai muistettava, että monet kansalaiset olivat tyrmistyneitä tai ainakin nyreissään, kun Tarja Halonen arabimaihin suuntautuneella matkallaan kiltisti pisti huivin päähän. Maassa maan tavalla. Kuitenkin itsenäisyyspäivän vastaanotolla yksi arabimaan suurlähettiläs kieltäytyi kättelemästä Tarjaa. Tosin hänen kumarruksensa oli tyylikäs. Tavallisen kansan on vaikea hyväksyä ihmisten eriarvoista kohtelua eri puolilla maailmaa.

Onko niin, että kun Ugandassa lähipäivinä päätetään ankarasta homolaista, meillä virallinen ulkopolitiikka kunnioittaa tehtyjä päätöksiä eikä ala tarjoilla mitään ihmisoikeus-huula-fuulaa.

yle.fi


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Vielä toukokuussa 2010 Helsingissä kokoontuneelle Ulkosuomalaisparlamentille (Suomi-Seuran, käytännössä paljolti valtion tuella, ylläpitämä foorumi ja eduntavalvontaelin) Stubb mainosti Suomen tasa-arvokantaa. Hän mm totesi, ettei hän voisi kuvitella silloisen Kanadan ulkoministerin menevän Pride-paraatia tukemaan, kuten hän oli juuri ilmoittanut tekevänsä. Vertaus näytti hieman hätkäyttävän salissa istuneita kanadansuomalaisia, joista monet olivat arvattavasti Kanadan konservatiivien kannattajia.
  jnsto • 20.12.2012 10:08
Minkä ihmeen takia Suomen pitäisi hyssytellä eikä länsi- ja pohjoismaana saisi pitää kiinni omista lähtökohdistaan? Ikään kuin jotkut ugandat ja iranit hyväksyisivät muka kiltisti nöpöttäen homojen ihmisarvoisen kohtelun länsimaissa.

Totuus nyt vain sattuu olemaan se, että elämänlaatu, jossa ihmisoikeuksilla on olennainen merkitys, on esim. Suomen ja Ruotsin kaltaisissa maissa ylivertaisesti parempi kuin esim. Ugandassa. Itse asiassa homouden emansipoinnin voi aivan todenmukaisesti sanoa korreloivan paremman elämänlaadun kanssa. Ei siinä ole mitään ylemmyydentuntoista, jos tekee selväksi kehitysmaadiktatuurille, ettei homojen noitajahti lakaise ongelmia maton alle. Totuudessa pitää pysyä, eikä alkaa omaa sielua myymään suosion janossa.
  Homopallero • 20.12.2012 10:22
Miksi Suomen pitäisi puuttua siihen, mitä joku toinen täysivaltainen valtio tekee? Eihän se mitenkään Suomelle kuulu.
  Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 20.12.2012 13:16
Se on nyt vaan, että maailmassa ollaan selvästi menossa taas kylmempään suuntaa sateenkaariasioissa..
  Kaappiin (ei rekisteröitynyt) • 20.12.2012 19:38
Niinistöstä en tiedä, ehkä hänen mielestään "muiden kunniottaminen" voi tarkoittaa ihmisoikeusloukkausten ohittamista pelkkinä kulttuurisina eroina. Kaikki kolme ulkoministriämme ja UM ovat kuitenkin vahvasti sitoutuneet mm. hlbti -asioiden ajamiseen maailmalla.

Maailmalla on hlbti -asioissa tapahtumassa tiettyä polarisoitumista. Etelä- ja Pohjois-Amerikka etenevät vauhdilla, esimerkiksi Argentiinan lainsäädäntö on ehkä maailman edistyksellisin, samoin Länsi-Eurooppa ja itäinen Aasia; Afrikka, Arabimaat ja itäisempi Eurooppa taas tuntuvat peräytyvän ja yrittävät jarruttaa kehitystä.
  Krister • 20.12.2012 21:38
Arabimiehet eivät kättele naisia - ei naispresidenttiäkään . se kuuluu kulttuuriin .
  Fatima (ei rekisteröitynyt) • 21.12.2012 23:10
Niin ja miksi Suomen tulisi puolustaa homoja ulkopolitiikassaan ja miksi aikuisten ihmisten tulisi saada mennä naimisiin sen sukupuolisen puolison kanssa kuin haluavat, jos minä en saa mennä naida tietokonettani? Vietän sen kanssa niin paljon aikaa, että meistä on tullut läheiset.

Olen kommentoinut Ranneliikkeessä joka päivä kesästä lähtien, koska pidän homoutta luonnottomana, enkä ymmärrä miksi kaikki eivät ole sellaisia kuin minä haluan. Se on väärin. Jos avioliitto ei ole sellainen kuin minä haluan, voisivat kaikki mennä naimisiin koirien ja kissojen kanssa. Minä en halua että homopareilla on samat mahdollisuudet kuin heteroilla, koska pidän heteroja parempina.

Homouden hyväksyn, mutta haluan silti kommentoida homosivustolla, koska haluan homojen tietävän mitä heistä ajattelen. Homot eivät voi vaatia itselleen (etu)oikeutta olla sitä, mitä ovat, mennä naimisiin keskenään ja perustaa perheitä. Se on epäreilua minua kohtaan! Silloin en voi tuntea itseäni paremmaksi.

Ranneliike ei kestä kuulla erilaisia mielipiteitä. Odotin kaksi vuorokautta koneella kommenttini julkaisemista. Samalla kävin läpi kaikkien maiden kansanedustajien homoaviolittokannat. Enemmistö on homoavioliittoja vastaan. Jippii! Jouluni on pelastettu.
  Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 23.12.2012 13:26
"Eah", onko tietokoneesi kykeneväinen solmimaan kanssasi sopimusta siitä, että se ottaa puolisokseen sinut? Enpä usko.
  smo • 23.12.2012 13:53
Ja tämän takia keskeytin hetkeksi joulurauhani? Ties kuinka kauan olen jankannut, että tuo homovihaajatrolli "Ei_avioliittoja_homoille" on ihan narsistinen pöpipää. Miten jonkun elämä voi olla noin TYLSÄÄ???

Jokohan ylläpito on valmis blokkaamaan tuon provon vai viihdytämmekö itseämme vielä toiset puoli vuotta?
  Homopallero • 23.12.2012 18:57
Kun tarpeeksi lukee ja kirjoittaa, oppii kiinnittämään huomiota pieniin piirteisiin, joista voi päätellä kaikenlaisia asioita melko nopeaan. Joskin toisinaan sisällöllisetkin kuperkeikat kielivät asioita.
  smo • 23.12.2012 19:22
Tässä tapauksessa tekopyhyyden ja suorastaan patologisen erilaisuuden inhon hälytysmerkit huutavat huomiota. Tyyppi taisi pimahtaa lopullisesti. Jouluväsymystä kenties?

Täytyy kyllä sanoa, että vaikken minäkään pidä kaikista ihmisistä niin minullekin tulisi lopulta paha mieli kaikesta suvaitsemattomuudesta. Kuka jaksaa päivästä toiseen tuomita ihmisiä alempiarvoisiksi ja "luonnottomiksi" sen perusteella kenestä tämä sattuu tykkäämään? Jos se on harmitonta, miksi sen tulisi olla "luonnotonta", millä tässä yhteydessä tarkoitetaan "väärin", vaikka se olisikin harvinaisempaa?

Ilmeisesti "Ei_avioliittoja_homoille" -trollin kaltaiset homovihaajat tarvitsevat jonkun alempiarvoistettavan, jonka haukkua luonnottomaksi pitääkseen minänsä kasassa. Aika surkea itsetunto täytyy olla, jos homojen avioliittoja pitää vastustaa. Itse avioliitto on tuollaiselle homofobille vain väline ylentää itsensä suhteessa homoihin. Sen huomaa jo siitä, ettei "Eah" ymmärrä mitä eroa on aikuisten ihmisten liittojen ja lasten ja eläimiin sekaantumisen välillä. Hän ajattelee avioliittoa ja perhettä vain statussymboleina, miksi vastustaa myös homoadoptiota.

Hyvää joulua sinulle, smo ja kaikille hyville ihmisille!
  Homopallero • 23.12.2012 20:18
On selvää, että Ei_avioliittoa_homoille on joku elämäänsä tylsistynyt, joka saa hupinsa provosoinnista. Tuskin on edes mitään mieltä avioliitosta ja homoista, kunhan trollaa. Yksikään oikea homovastustaja ei sanoisi:
"...enkä ymmärrä miksi kaikki eivät ole sellaisia kuin minä haluan. Se on väärin. (...) Minä en halua että homopareilla on samat mahdollisuudet kuin heteroilla, koska pidän heteroja parempina."
Ovat sen verran ovelia, etteivät ikinä sanoisi tuota noin suoraan.
  Anki • 23.12.2012 22:07
Ovelia tai pikemminkin kieroja. Tuota trollaamista seuranneena voin sanoa, että tämän kyseisen häirikön argumentoinnissa on useita loogisia virheitä. Hän ei ensinnäkään koskaan puhu varsinaisesta asiasta, eli homoista. Hän johdattaa homofobisuutensa peitelläkseen huomion insestiin tai eläimiin sekaantumiseen. Homoja vastaan hän esittää vaan niitä tavanomaisia luonnottomuus ja "avioliitto on miehen ja naisen välinen" -hokemia, jotka kumpuavat heteroseksismistä.

Ei siis mitään ihmeellistä: tyypillinen elämäänsä tylsistynyt homofobi. Voihan olla, että trolli ylikuormittaa joululomansa kuluksi moderoinnin alikehittynyttä paskasuodatinta taas kerran. Säälittävämpää luuseria saa kyllä hakea kauempaa kuin pippuri kasvaa...
  Homopallero • 23.12.2012 22:56
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy