ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Stonewall Rainbow Laces -kampanja tuo sateenkaarilipun Englannin jalkapalloliigaan

Sami Mollgren • 14.11.2017 12:48 UUTISET: URHEILU • EU
Englannissa jalkapallon ammattilaissarjoissa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä huomioidaan 24.11.-3.12. sateenkaari-kulmalipuilla. Sateenkaaren väreillä osoitetaan tukea hlbti-vähemmistöihin kuuluville jalkapallofaneille, pelaajille ja taustavoimille.

Liput liittyvät Stonewall Rainbow Laces -kampanjaan, joka käynnistyi vuonna 2013. Aluksi mukana olivat Valioliigan alapuoliset sarjat: Mestaruussarja, Ykkösliiga ja Kakkosliiga, mutta sen jälkeen mukaan on tullut myös Valioliiga.

Valioliigassa ei kuitenkaan nähdä kulmalippuja sateenkaaren väreissä. Sen sijaan Valioliigankin peleissä joukkueiden kapteenit käyttävät sateenkaaren väreissä olevaa kapteenin käsivarsinauhaa ja pelaajilla on sateenkaari-kengännauhat.

Englannin jalkapalloliiga on pitkään pyrkinyt vähentämään jalkapallokentillä ja -katsomoissa esiintyvää hlbti-kielteisyyttä, samoin kuin rasistisia asenteita. Niin Stonewall-järjestöstä kuin englannin jalkapalloliigan suunnaltakin on todettu edistystä saavutetun, mutta että työtä riittää vielä tehtäväksi.

Stonewall Rainbow Laces -kampanjaa tukee TeamPride, yhdeksän yrityksen yhteenliittymä, joka on sitoutunut edistämään urheilusta kaikkien asian.

Keskiviikkona 29. marraskuuta vietetään “käytä sateenkaarinauhojasi” -päivää (Wear Your Rainbow Laces Day).


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy