ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Star Wars: The Old Republic -peliin mahdollisuus homosuhteisiin

Sami Mollgren • 05.01.2013 07:15 • 2 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI
BioWare-pelitalon tuottamaan Star Wars: The Old Republic -peliin on tulossa myös homosuhteet. Kyseisen pelitalon muissa peleissä on jo aiemminkin nähty samaa sukupuolta olevien hahmojen välisiä romansseja.

The Old Republic -peli on tietokoneella verkossa pelattava Tähtien sota -elokuviin perustuva monen käyttäjän roolipeli, jossa pelaaja luo itselleen pelaajahahmon, joka on vuorovaikutuksessa muiden pelaajien hahmojen kanssa. Syksyllä 2008 julkaistu The Old Republic -pelin on arveltu olevan maailman kallein peliprojekti. Se ei kuitenkaan saanut ensi-innostuksen jälkeen ilmaa siipiensä alle, eikä yleisö ollut innostunut maksamaan kuukausittaista käyttömaksua. Keväällä 2012 se muutettiinkin ilmaispelimalliseksi.

Peliä kehitetään jatkuvasti lisäämällä siihen erilaisia uusia ominaisuuksia. Yksi jo pitkään odotetuista uudistuksista on juuri mahdollisuus samaa sukupuolta edustavien pelaajahahmojen välisiin romansseihin. Pelin vastaava tuottaja Jeff Hickman on blogissa pahoittellut homosuhde-ominaisuuden viivästymistä ja kertonut pelitalon olevan hyvin myötämielinen samaa sukupuolta olevien suhteille. Muutosprojekti ilmaispeliksi ja monien uusien ominaisuuksien toteuttaminen vei paljon odotettua enemmän aikaa.

Tulevassa pelin Rise of The Hutt Cartel -lisäosassa pelaajat voivat asuttaa uuden planeetan nimeltään Makeb, jossa voi flirtata samaa sukupuolta olevien hahmojen kanssa. Homosuhde-ominaisuus on aluksi ajoitettu vain hahmoihin, jotka eivät ole pelaajien hallitsemia.

Myös muut pelitalot ovat alkaneet lisätä homo-ominaisuuksia roolipeleihinsä. Square Enix on ilmoittanut, että tulevaan Final Fantasy XIV: A Realm Reborn peliin aiotaan lisätä samaa sukupuolta olevien hahmojen väliset rakkaussuhteet ja avioliitot. Viihdeteollisuus on viimeisen parin vuosikymmenen aikana laajemminkin huomannut samaa sukupuolta olevien parisuhteiden olemassaolon. Ensin homosuhteet tulivat valtavirtaa edustaviin televisiosarjoihin sekä elokuviin ja myöhemmin myös sarjakuviin.


Viihdeilmiöitä käsittelevällä dome.fi -sivustolla tuleva mahdollisuus homosuhteisiin on esillä: "Kommenttina on todettava, että oli samaa sukupuolta edustavien välisistä suhteista sitten samaa, eri tai ei mitään mieltä, osoittaa BioWare kuitenkin rohkeutta käsitellessään vaikeaa aihetta peleissään. Keskustelu hankalista asioista on aina tärkeää ja keskusteluahan BioWaren linjaus on tähänkin asti herättänyt. Pisteet firmalle siitä."

Keväällä 2012 Biowaren omistava tietokone- ja konsolipelejä julkaiseva Electronic Arts eli EA sai homokielteiset tahot takajaloilleen. Yritys joutui massiivisen kirjekampanjoinnin kohteeksi peliensä LGBT-sisällön vuoksi, ja paljolti juuri The Old Republic -peliin suunnitellun homosuhde-päivityksen tähden. Kirjeissä uhattiin mm. boikotilla, mikäli pelitalo ei lakkaa suosimasta homosuhteita peleissään. Pelitalo ei taipunut painostukseen. Kirjekampanjan taustalla oli uskonnollis-konservatiivisia ns. perinteisiä perhearvoja kannattavia tahoja, kuten Florida Family Association, Focus on the Family ja The Family Research Council.

Vuonna 1982 perustettu Electronic Arts on maailman suurin pelitalo. Se on ostanut lukuisia pienempiä pelistudioita.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
BioWare on todellakin ollut aiheessa edelläkävijä, ja muistankin minkä kohun tämä kohtaus Mass Effectistä aiheutti: www.youtube.com (ketään ei kuitenkaan tuntunut häiritsevän se, että kohtauksen osapuolet edustavat eri lajia...)

Sarjan kolmanteen osaan mahdollistettiin myös miespuolisen pelihahmon romanssi samaa sukupuolta olevaan: www.youtube.com
  Dragon-85 • 05.01.2013 15:20
itse en pahemmin pelkästään netissä pelattavia roolipelejä pelaa mutta biowaren dragon age roolipelissä paras hahmo on biseksuaali zevran heh josta huumoria riittää, ja sen kaa voi vähän mennä telttaan katsomaan mitä salamurhattavaa siellä on :D
  puppeliassi • 10.01.2013 15:04
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy