ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

SPR:n Hämeen piiri palkitsi Postimuseon

Sami Mollgren • 21.03.2015 18:20 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA
Punaisen Ristin Hämeen piiri on päättänyt myöntää Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen vuonna 2014 Tampereelle muuttaneelle valtakunnalliselle Postimuseolle.

- Postimuseo on toiminnallaan rohkeasti ja monipuolisesti tuonut esiin yhteiskuntamme vähemmistöjä koskevia kysymyksiä sekä ilmiöitä. Vapriikissa esillä olevan Salaisuuksin suljettu – kirjeiden Tom of Finland -näyttelyn avulla Postimuseo on avannut ihmisen elämän monimuotoisuutta ja tehnyt näkyväksi teemoja, jotka saattavat olla jollekin yhteiskuntamme jäsenelle tabuja, mutta monelle samalla arkipäivää. Näyttelyllään ja viestinnällään Postimuseo on myös edistänyt yhdenvertaisuuskysymysten esiin nostamista sekä osallistunut taholtaan kiihkottomasti yhdenvertaisuutta käsittelevään keskusteluun, todetaan tunnustuksen perusteluissa.

Postimuseon johtaja Kimmo Antila sanoo SPR:lle, että Tom of Finland -näyttelyssä, kuten seuraavassakin evakkoja ja pakolaisia käsittelevässä näyttelyssä ollaan ihmisoikeuskysymysten äärellä. Hänen mukaansa Postimuseon tavoite museona on oikeasti sanoa jotain ja toimia keskustelun herättäjinä yhteiskunnassa.

Tunnustus luovutettiin Postimuseon johtajalle perjantaina elokuvateatteri Niagarassa. Tilaisuuden yhteydessä järjestettiin rasismia käsittelevä paneelikeskustelu, johon osallistuvat Dome Karukoski, Olli-Poika Parviainen, Milla Ilonen, Mikko Väisänen sekä Maryan Abdulkarim.

Tampereella sijaitsevan postimuseon Tom of Finland -näyttely jatkuu 29.3. asti.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy