ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
sateenkaaren värinen suomi -opas suomen homobaarit tapahtumakalenteri vapaa-aika & koti -keskustelu

Someasiantuntija sanoo nettialkuisten suhteiden kestävän paremmin

jnsto • 14.09.2013 08:37 • 1 kommentti. VAPAALLA
Sosiaalimedian yrittäjä sanoo menestyneimpien ihmissuhteiden syntyvän usein netissä tavattujen kanssa. - Nettideittailussa yhteensopivuus selvitetään jo ennen tapaamista, sanoo Matti Kari HS:ssa 14.9.13 (Lauantai, sivu 2). Erillistä HLBT-soveltuvuusnäkökulmaa jutussa ei tarjota.

Chicagon yliopistossa oli selvitetty vuosien 05-12 avioliittoja. Kolmasosa pareista oli tavannut netissä ja he olivat kaikkein onnellisempia. Kari on yksi IRC-Gallerian perustajista ja kertoo siellä selvitetyn, miten palvelu on vaikuttanut ihmissuhteisiin. Solmittuja ystävyyksiä ilmeni olevan 300 000 ja parisuhteita oli syntynyt 10 000.

Ranneliike.netin seuraajien piiristä löytyy varmasti todennusta sekä baarissa tai taksitolpalla ensi silmäykseltä alkaneista ja toisaalta nettiperusteisista pitkistä suhteista. Tosin kahden miehen nettikeskustelussa voi "yli puolen tunnin matkan" päästä kirjoittava karsiutua ennen kuin pitemmälle päästään. Ja joukkoliikenteen taukoaikana on ehkä keskityttävä muutamaan kortteliin.

Netissä havaittu samanhenkisyys ja jo ennen tapaamista todennetut samansuuntaiset ajatukset sekä omasta elämästä että maailmasta voivat toisaalta osoittautua hidasteeksi purkaa suhde, jos käytännön elämässä ja etenkin seksissä havaitaan ylivoimaisia esteitä. Homomiesten nettikontakteissa lieneekin yleistä selvittää aika aluksi, mitä kumpikin mielii ja mitä missään tapauksessa ei. Tai todentaa, toimiiko seksi vai ei. Oma ongelmansa etäselvittelyissä on saada jonkinlainen selvyys siitä, ettei väkivaltariskiä ole olemassa.


HS:n jutussa ei ole HLBT-näkökulmaa,. Miesten välinen kanssakäyminen tulee esille vain siten, että netissä keskustellessa syntyy "syvempiä ystävystymisiä kuin kasvokkain aloitettaessa" ja viittaus tarkoittanee heteromaailmaa. Tässä on Karin mukaan kyse siitä, että miehet tapaavat ystäviään yleensä harrastusten ympärillä ja silloin keskitytään harrastukseen, mutta netissä keskustellessa voidaan puhua muustakin. Mutta nettikeskustelussa voinee vaivihkaa laajentaa aihekenttää ja katsoa, mikä on reaktio. Lasin ääressä harrasteillan jälkeen voisi olla vaarallistakin.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
En ihmettele alkuunkaan. Sosiaalisen median eri muodoissa voi tutustua toisen maailmaan ilman häiritsevää fyysistä läsnäoloa. Eväät eräänlaisen "sielunkumppanuuteen" ovat ehkä silloin paremmat.
  smo • 14.09.2013 09:58
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy