ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

KOMMENTTI: Soinin jälkeen homopelon poliittinen käyttöarvo voi vähetä piankin

jnsto • 05.03.2017 14:01 • 20 kommenttia. YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Homofobian valjastamista poliittisten vankkureiden käyttövoimaksi ei pidä unohtaa arvioissa Timo Soinin menestystarinasta.

Soini onnistui jatkamaan "pahan mielen vuosia" vähemmistön piirissä, mutts lopulta taisi jättää käyttämänsä kannattajat pettymyksen valtaan. Uuden puoluejohdon aikana Soinille keskeinen homopelko voidaan nähdä enemmänkin taktisesti ja avioliittoratkaisun jälkeen sen välinearvo vähentynee.

Soini on itse viime aikoina viitannut luomuksensa "ainutlaatuisena menestystarinana". Sen monellr kammottavia rakennusaineita ei pidä arvioissa unohtaa.

Populistijohtajana Soini tukeutui näkemyksiin, joita "vanhat puolueet" olivat hienotunteisesti jättäneet katveeseen tai eivät vuosikymmeniin olleet kannattaneet. Yksi keskeisiä kannatuspilareita oli homopelko.

Ennen PS:n nousua tuolla asennetiivistymällä ei ollut puoluejohtoon ulottuvaa poliittista kotia kristillisdemokraattien ulkopuolella. Soinille kelpasivat eduskunta- ja kuntavaaliehdokkaiksi suunnilleen kaikki. Vaikka Soini itse on käyttänyt etenkin tällä vaalikaudella aika vaimeita ilmaisuja, hänen joukoistaan on löytynyt kaikenlaista toimijaa ja lausunnonantajaa, homopelkoon perustuvan kannatuksen ylläpitoon.

Ulkoministerikaudellaan Soini ei ole malttanut olla antamatta EU:n eteläisemmän itälaidan asennemaailmoita lähes suoraan tukevia lausuntoja. Jossain vaiheessa oli erotettava ulkoministerin lausunnot puoluejohtajana ja lausunnot ulkoministerinä.

Homopelon keskeisyys puolueessa turvattiin mm eduskuntavaaliehdokkailta vaaditulla sitoutumuksella avioliittoasiassa.

Puolueen uuden puheenjohtajan - oli hän kuka tahansa - aikana homopelko jäänee enemmänkin käytännön politiikan välinekysymykseksi. Avioliittolakiratkaisun jälkeen homopelolla ei ehkä ole suurta kannatusarvoa PS:lle, koska homofobien kovimman ytimen pitänee hallussaan kuitenkin KD. Perussuomalaisten viime aikojen hajoamiskehityksessä on tapahtunut siirtymiä juuri myös kristillisdemokraatteihin.

Soini onnistui luomaan avoimia jännitteitä suomalaiseen yhteiskuntaan, kuitenkaan poliittisen nousunsa käyttövoimaksi otettujen kansanryhmien asemaa juuri käytännössä auttamatta. Pettymyksen kalkki on voinut niissä kuvitteellisissa keskiolutpaikoissa olla avioliittolain lopullisen ratkaisun jälkeen katkerakin. Taloudellisella puolella Soinin puolue on nykyisen hallituksen aikana kyllä jarruttanut uusliberalistisen Suomen luomishanketta, mikä ainakin hidastaa luokkaerojen kärjistymistä.

Joskus tulevaisuudessa elämäkerrankirjoittajat analysoivat Soinin aatemaailman homofobialohkon taustoja ja ulottuvuuksia. Mutta siihen voi mennä aikaa. Sillä välin välin ilmestyy toki juhlakirjoja.

Julkisuudessa on spekuloitu sillä, että Soini nimitettäisiin palkintona suurlähettilääksi. Soinin asettaminen Suomen hallinnolliseksi käyntikortiksi minne tahansa aiheuttaa häpeän tunteita suuressa osassa suomalaisia. Soinin nimittäminen lähimmän vuoden aikana olisi tietenkin selkeä näyttö nimittäjältä, näin presidentinvaalikampanjojen aikoina.

Soinin suuri esikuva, Veikko Vennamo, oli yksityishenkilönä kultturelli ja sivistynyt suomalainen. Soinilla oman arvomaailman ahtauden sanotaan olevan enemmän läpäisevää. Julkisuudessa Soini on lähetellyt terveisiä "Veikolle yläkertaan". Terveisten kohde ei voi valitettavasti kommentoida.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Halla-Ahon johdolla PS nousee pääministeripuolueeksi ja silloin maksetaankin potut pottuina vasta vajaa viikko sitten ylimielisinä voittoanne juhlineille ja aiheuttamaanne mielipahaa hekumoineille homoille!
  Aito Asia (ei rekisteröitynyt) • 05.03.2017 21:33
"Halla-Ahon johdolla PS nousee pääministeripuolueeksi..."

Ei suuret sanat suuta halakaase.
(Etelä-Pohjanmaa)
  Havainnoija • 06.03.2017 00:20
Epäilen, että yksi Vatikaanin "äänitorvista", koska veti omaa uskontoon pohjautuvaa linjaansa, mutta Suomi on evankelislutrilainen maa, joka taisi unohtua.
Vatikaani on kiinnostunut valloittamaan takaisin vanhoja alueitaan kuten Skandinavia. Paavi käväisi Ruotsissa.
Sitten on tämä muukalaisvihamielisyys, joka ei pohjaudu uskontoon, vaan jopa kielletään, mutta siinä paljastui kundin tekopyhyys eli silmänpalvonta.
Nyt kun sai tarpeeksi kerättyä omia eläkerahojaan, että on rahakasa minkä päälle perseensä laittaa, niin mikä ettei voi jättää politiikkaa: saihan mm. EU:lta mukavat edut. Se kai oli syy miksi käänsi takkinsa aikoinaan: rahalle ei kannata sylkäistä. Nyt on hyvää, ettei paskalle taivu.
Sitten, kun tuli tosipaikka hallituksessa ja muutama paha emämoka, niin varmaan mielellään jättää puolueensa taakseen, jota ei kukaan kansan syvistä riveistä koskaan enää äänestä, kun joutuikin kyykytettäväksi vaikka sen piti olla päinvastoin. Liikaa luvattiin. Saipahan matkustella "muaalimaa"...kun ei muuta osannut, kun soittaa poskea.
  Kolmoisritti • 06.03.2017 01:12
Täytyy olla melkoinen salaliittofani, jos uskoo paavin tosissaan haaveilevan katolisen uskonnon tuomisesta laajoin mitoin protestanttiseksi vakiintuneeseen ja äärimmäisen pitkälle maallistuneeseen yhteiskuntaan. Kirkonmiehillä vain on tapana silloin tällöin pistäytyä moikkaamassa kollegojaan, vaikka nämä eivät samaan laumaan kuuluisikaan.
En myöskään usko Soinin katolisuudella olevan suurtakaan vaikutusta valtaosaan suomalaisista. Tapakristitylle tai ateistille on ihan sama, mitä kristillisyyden haaraa joku edustaa tai on edustamatta. Evankelisluterilaisuuteen fundamentalistisemmin suhtautuva taas on tyytyväinen, jos joku poliitikko ylipäänsä tunnustautuu vakaumukselliseksi kristityksi - aina parempi kuin ateisti tai väärännimistä jumalaa palveleva.
Soini ei suinkaan ole tyhmä - laskelmoiva ja jostain syystä katolisuuteen höyrähtänyt kyllä, mutta tuo muukalais- ja EU-kielteisyys on mahdollisesti ollut hänelle pitkälle vain keppihevonen, joilla hän on aikoinaan (aivan oikein) laskenut saavansa paljon kannattajia, jotka eivät löydä muuta poliittista kotia.
Nyt kun pullon henki näyttää pääsevän osassa perussuomalaisia lopullisesti valloilleen, Soinin on hyvä vetäytyä ja lähtiessään vielä yrittää pelastaa mitä pelastettavissa on.
  Public eye • 06.03.2017 01:49
Tavallaanhan tässä moni asia on mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan, siis sen, missä on hlbti-vähemmistöjen kannalta aikanaan happy end.

KD on ollut marginaali-ilmiö ja sellaiseksi jääkin. Perussuomalaiset taas populismin saloihin vihkiytyneen Soinin johdolla paisui isoksi oppositiovoimaksi, mutta hallitusvastuuseen päästyään ilmat ovat sihisseet kuplasta pihalle. Perussuomalaiset käytännössä mitään tavoittamatta saaneina on hallituksessa juuri se, mihin sillä rahkeet riittävät: takiaispuolue. Soini on ollut puolueen koossa pitävä lima ja pian on jakautumisen aika. Halla-aho on varmaan sinänsä älykäs, mutta tuskin kyvykäs johtamaan puoluetta, jolla ei edes oikeastaan ole visiota. On vain xyz-vastaisuuksia.

Palataanpa siihen käsikirjoitukseen. Kuten viime eduskuntavaalien alla totesin, liikahdettiin puolueiden välisiä suhteita tarkastellen pari piirua konservatiivisempaan suuntaan. Mutta kun tarkastellaan yksittäisiä edustajia, niin vaikkapa hlbti-kysymyksissä mentiin vähintään saman verran avarakatseisempaan suuntaan. Samalla kansalaismielipide hlbti-vähemmistöjen kannalta on muuttunut jatkuvasti liberaalimmaksi; seksuaalivähemmistöjen kohdalla voi puhua suorastaan "pihvin kääntymisestä". Suomi on Pohjoismaa, vaikkakin vähän muita metsäläisempi.

Soini teki oikeastaan hyvän työn ja joudutti käytännön asioita antamalla selkeän tukensa Aito avioliitto -seurakunnalle. Mietitäänpä kansanedustaja Mika Niikkoa (ps) hysteerisenä paasaamassa homokammoaan eduskunnan puhujapöntössä. Tai Lea Mäkipään (ps) ihan yhtä tolkullista sekoilua. Eiköhän jo noiden kahden ansiosta ihmisten silmät aukene. Puhumattakaan siitä, miltä näyttää se, että Soini hallitusyöhteistyön vaikeuttamisella uhaten ajoi Aito avioliitto -aloitteen ohituskaistaa pitkin pikakäsittelyyn juuri tasa-arvoisen avioliittolain voimaantulon alla. Se temppu satoi lopulta hlbti-vähemmistöjen pussiin: taas kerran "saatiin" tilaisuus vastata rumaan hyökkäykseen.

Hlbti-kysymysten ulkopuolellakaan perussuomalaiset eivät tosiaan tainneet saada yhtäkään merkittävää vaalilupausta toteutettua, vaikka yritystä tietysti on ollut. Nyt perussuomalaiset ovat asettautuneet vastustamaan translain uudistuksen edistämistä hallituksessa. Ikävää viityvystä transsukupuolisten kannalta, mutta tämäkin näyttäytyy pitkällä aikavälillä esimerkkinä perussuomalaisten edistämästä inhimillisyyden vastustamisesta.

Perussuomalaisia äänestäneet ovat pettyneitä ja valuneet/valumassa takaisin kotiinsa - voittopuolisesti Sosiaalidemokraatteihin.
  smo • 06.03.2017 07:53
"Perussuomalaisia äänestäneet ovat pettyneitä ja valuneet/valumassa takaisin kotiinsa - voittopuolisesti Sosiaalidemokraatteihin."

"Voittajia" näissä loikissa taitaa olla kaikki puolueet. Huoli on huomattu, Perut suunnittelevcat ehdokassopimusta joka estäisi loikkaukset muihin puolueisiin. Loikatkaa vielä kun ehditte!

Kun näitä persujen puheenjohtajatyrkkyjä katselee, voi vaan toivoa ettei Soinia tule ikävä. Toisaalta vastakkainasettelu luo sateekaariliikkeeseen "joukkohenkeä", kuten saatiin edellisestä lukea. Saas nähdä onko translaki samanlainen "homojytky" kuin tasa-arvoinen avioliittolain kannatus. Voittaako (lähimmäisen)rakkaus itserakkauden?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 06.03.2017 14:19
Soini teki tämän tuoreimman "jytkyn" juuri kunnallisvaalien alla. Miksi juuri nyt? Tässä hänellä/heillä on varmaan jokin agenda. En sitä tajua. Mikään ei ole sattumaa. Tällä ymmärryksellä mikä minulla on tilanteesta, ajankohta vaikuttaa oudolta.

Vai onko tuo vain temppu saada lisää näkyvyyttä kunnallisvaaleihin mentäessä?
  JuhaniV • 06.03.2017 21:06
Uutistoimisto Lännen Median analyysin mukaan Soinin oli järkevää lähteä ja kunnallisvaalien julkisuutta ajatellen nyt oli jo korkea aika.

LM totesi kommentissa huomattavan osan persujen kentästä pitäneen jo viime syksynä Soinia vähän epäonnistuneena hallituksessa. Kun Halla-aho vihjaisi, että hän todennäköisesti haastaisi puheenjohtajan, oli Soinista tullut politiikan kuolevainen – ja "koska ihmisen kuolevaisuus askarrutti kristittyä", hän päätti vetäytyä suuruutensa säilyttäen.

Soini ymmärsi, että hänellä olisi kilpailussa vain hävittävää, vaikka hän sen arvovallallaan ja verbaalisilla taidoillaan olisi todennäköisesti voittanut.

Ranneliike.netin painopistealue ei jutussa esiinny, mutta linkkaan tähän nyt kuitenkin www.hameensanomat.fi
  jnsto • 06.03.2017 23:59
Ihmettelen miten te voitte aliarvioida katolisen kirkon valtavaa vaikutusvaltaa maailmassa. Ettekö te matkusta missään! Ettekö te näe mitään, kun matkustatte. Katolinen kirkko mm tekee sitä, että junttaa homot marginaaliin ja pois näkyvistä, koska raha ja valta menevät käsi kädessä. Homot pistetään nimenomaan rahan ( rikastumisen) takia kuraportaaseen.
Katolinen kirkko on niin tekopyhä ja ne käyttää koko ajan näissä omissa "näytöksissään" oudosti lapsia hyväkseen: kun lapsia näytetään ja käytetään, saa naiset taakseen. He esiintyvät tällaisina viattomuuden ja puhtauden vaalijoina ja vartijoina, vaikka joukossa hilluu joukoittain näitä pedofiilimiehiä ja nunnat ovat iankaiken tehneet ja avustaneet abortteja: niitä kaivetaan nyt silloin tällöin maasta. Se on siis niin sairasta touhua kaiken kaikkiaan. Kirkot ovat sotkeutuneet kaikenlaiseen poliittiseen mukaan. Voi vain epäillä miten esimerkiksi mafia on mukana Vatikaanin pankissa jne.

Miksi joku Soini kääntyisi katoliseksi ellei siitä ole jotain hyötyä? Kuinka pitkälle silläkin voi verkostoitua ja luoda suhteita nimenomaan hänen poliittisen ideologiansa takia. Hänhän reagoi kuin joku KD mm. eutanasiakysymyksessä. Tällainen valheellinen mustavalkoinen maailmankuva jota edelleen ylläpidetään paranoidisuuden voimalla ja uhkakuvia luomalla, kun toisaalla taas on hajottamassa koko EU:ta. Aivan outoa. Aina ottamassa vain hyötyä eikä maksamassa mistään mitään. Sitten lyödään lyötyjä kuten homoja ja esiinnytään maailman valona. Eihän homoja saisi syrjiä Raamatun mukaan, mikä paljastaa Soinin tietämättömyyden. Jokainen haluaa omat rikastumiskanavansa.

Kuinka vähän valtion budjetista saavat seksuaaliset vähemmistöt noin ylipäätään? Erittäin vähän! Siihen sitten on tyytyminen. Miksi?

Kommenttia muokattu: 07.03.2017 klo 02:22
  Kolmoisritti • 07.03.2017 02:00
Aiemmin oli Suomessa politiikassa lentävä lause "kepu pettää aina",
mutta sitten aika muuttui ja tuli uskonpuhdistus: persut pettävät aina.

Timo Soininhan voisi nakata diplomaatiksi vatikaaniin, vatikastaniin.
Siellähän hän voisi olla möllöttää ja käydä tiirailemassa sikstuskappelin alastonkattofreskoja ja lirkutella paavillis-kardinaalisen hameväen kanssa.

Populismi-uskontopuolue-persujen seuraavaksi fariseukseksihan ovat tyrkyllä kaappi-kristinuskovainen hALLA-aHO ja kirkko&kaupunki-lehdykkään jumala hoitaa jutut -kirjoituksiaan tuotellut, epäsuomalaisia arvottomuuksia ajava Sampo Terho.

Joten ehkei se mätä persuomena kauas soini-puusta putoa.

Kommenttia muokattu: 07.03.2017 klo 14:20
  human • 07.03.2017 14:15
Olipas hyvä arviointi PS:n tilasta Soinin aikakaudella. Ja Soinista itsestään. Kiitos siitä!

Jää nähtäväksi, millaiseksi persujen "homoelämä" muuttuu Soinin jälkeen. Pahoin pelkään että mitään hyvää ei ole siltä suunnalta odotettavissa, riippumatta siitä kenestä tulee uusi pj. Toivottavasti puolueen kannatus kuitenkin Soinin myötä romahtaa, silloin heidän mielipiteillään ei ole niin suurta painoarvoa.
  Man50 (ei rekisteröitynyt) • 07.03.2017 15:38
Soin jättää puheenjohtajan paikan, koska hänesta tulee "Don".

On paljon hauskempaa laittaa joku toteuttamaan sun suunnittelemaa strategiaa ja ohjailla kulisseista, varsinkin kun sulla on puolueen puheenjohtaja suorassa alaisuudessa.
Ulkoministerin homma tulee kyllä hoidettua ihan siinä sivussa.

Parempaa kuin paimetaa puolueen ass hole-osastoa eduskunnassa.
  Minna B (ei rekisteröitynyt) • 07.03.2017 22:12
Huomasin yllättäen, miten monta persujen kuntavaaliehdokkaissa on terveydenhuollon työntekijöitä ehdokkaina ja mietin, mitä se kertoo näistä: ovatko sairaalat tällaisia konservatiivisuuden bunkkereita? Jollakin tavalla olettaisi muuta. Olin pettynyt. Moni lääkäri on kokoomuslainen. Muistan nimittäin kerran kun kävin ilmaisessa hiv-testissä, kun lekuri tokaisi brutaalisti tuntematta minua, että " ollaanko sitä oltu taas huoraamassa pitkin Hesan katuja!". En enää ihmettele.

Kommenttia muokattu: 08.03.2017 klo 02:04
  Kolmoisritti • 08.03.2017 02:02
Tätä lukiessa tuli mieleen "onko homofobialle löydettävä aina jokin syy? Miksi konservatiivista ajattelumaailmaa pitäisi yrittää muuttaa? Onko väärin omata samanlainen arvomaailma koko ikänsä vaikka yhteiskunta muuttuisi ympärillä huomattavasti?
  kysymysvain (ei rekisteröitynyt) • 09.03.2017 14:20
Homofobialle on olemassa selvä syy ja sitä perustellaan usein uskonnollisilla vääristelyillä. Tässä uskonnolla manipuloidaan kansalaisia. Tarkoituksena on saada valtaa ja päästä valtaan. Sitten tehdään lakimuutoksia tai estetään uusien lakien tekemistä ja toimeenpanoa. Konservatiiviblokki haluaa rikastuttaa jo ennestään varakkaita ja ajaa heidän etujaan. Se vaalii pitkälle luokkayhteiskuntaa. Siinä suvulla ja syntyperällä on iso merkitys. Se ei halua tasa-arvoista yhteiskuntaa, jota pidetään sosialismina. Siinä yrityselämän ehdoilla mennään ja palkat vedetään alas. Haluaisivat, että jengi tekisi ilmaiseksi töitä, jos vain olisi mahdollista. He eivät halua tasata hyvinvointia eikä jakaa sitä. Heidän perässään tulee köyhyys ja kurjistuminen, slummit ja ihmisten jakaminen vuohiin ja lampaisiin. Moni on salaa uskovainen ( kuten meidän pressa? )
Trump on hyvä esimerkki. Nyt Trump aseistaa jenkkejä ja seuraavaksi alkavat ryöstöretket muihin maihin raaka-aineiden takia. He mielellään esiintyvät hyväntekijöinä. Trumphan kiireellä purkaa Obamacarea, jotta saisi rahaa aseiden valmistamiseen jne. Hän eriarvoistaa yhteiskuntaa. Sodat eivät tule loppumaan.
  Kolmoisritti • 10.03.2017 00:27
Tämä on todellisuus, missä eletään ja mm. Hentilän mukaan kaikki on melko hyvin( niin kun itsellä on kaikki hyvin )- eihän se ole niin. Kuka metiä nukuttaa tällaiseen ns.valheelliseen ruususen uneen???? Siisi siihen, ettei tarvitse enää mitään oikeastaan tehdä. Joittenkin umpiluuhun ei mene, että meillä on oikeus saada rahaa, jotta voimme saavuttaa hyvinvointia. Meitä ollaan akttiivisesti syrjäyttämässä tällaisten puoleueiden kuten KD ja Keskusta jne avulla. Se on jatkuvaa ja aktiivista sivuun ja kuraportaaseen painamista. Sekö pitäisi hyväksyä. EI.

Tyyli on tämä, ettei ole oikeutta saada ääntään kuuluviin ja vaatia mitään. Kansalaisoikeudet eivät toteudu, mutta veroja pitää maksaa. Eikö se ole suuri vääryys: rahat otetaan, mutta sanotaan että pidä turpasi kiinni ja tyydy osaasi eli tyydy henkiseen ja fyysiseen väkivaltaan arkipäivässä ( jokapäiväinen leipäsi ) - ja kurjuuteen: se on kurjuutta, stressiä ja henkistä pahoinvointia, mitä meille ollaan antamassa ts. tyhjää kättä vastineeksi. ja TÄTÄ tällaista perustellaan mm. Raamatulla ja Jumalalla. Eikö se le irvokasta. Tämä on se ydinjuttu. Tukitaan turvat. Ketä koskee tämä, että "ketään ei jätetä"! Se koskee vain heteroja. ( Sitäpaitsi niitä jätettiin rintamalle! )

Lainaus:

"Nuorisobarometrin mukaan sateenkaarinuorista lähes 80 % on kokenut syrjintää identiteettinsä vuoksi. Etniseen vähemmistöön kuuluvista nuorista kolme neljästä on kokenut syrjintää.

”Nuoret tunnistavat syrjinnän aiempaa paremmin, mutta siihen on tärkeää uskaltaa myös puuttua. Ei kuitenkaan voi olla yksin nuorten harteilla, että syrjimättömyys ja yhdenvertaisuus toteutuvat Suomessa, vaan myös päättäjien on sitouduttava tekemään töitä sen eteen”, Pakalén vaatii."

Kommenttia muokattu: 11.03.2017 klo 12:33
  Kolmoisritti • 11.03.2017 12:22
Ei nyt oikein taas avaudu, että millainen "oikeus saada rahaa" on kyseessä.

Totta kai pitää tehdä työtä sen eteen, että varoja saadaan kanavoitua riittävästi heikoimmassa asemassa olevien (hlbti-ihmisten) tueksi; nuoret, vanhukset ja sairaat. Hyvin tärkeä kohde on valistus: se on keino saada muutettua asenteita ja siten vähennettyä syrjäytymisvaaraa.
  smo • 11.03.2017 12:54
Ymmärrän jollakin tapaa tekstiäsi, mutta ei se minun kysymykseeni vastannut.Olen itsekin vähemmistöön kuuluva joten tunnetasolla ymmärrän asian täysin.Mitä tulee syrjintään ja suvaitsemattomuuteen, se ei katoa koskaan täysin.Se ei ole mikään relevantti tavoite, mielestäni. Toki pyrkimys siihen on aina mielekästä.Homofobiaa ei voi aina liittää uskontoon. Tästä kokemusta ihan arkielämästäkin.Tässä jutussa käytetty termi "homopelko" on jotenkin vähän outo.Outoa voi olla sekin että puhun tästä näkökulmasta, mutta on hienoa joteki osata ajatella ja nähdä eri näkökulmat. Ja realiteetit myös. Uskonnon vaikutuksesta yhteiskunnan kehitykseen ja muuuhun, en ole niin perustellusti perehtynyt, edellisellä kirjoittajalla siitä nähtävästi tietoa.
  kysymysvain (ei rekisteröitynyt) • 11.03.2017 13:11
Lainaus:
In contrast to most phobias, it is widely believed that homophobia is primarily caused by a person’s direct environment rather then an inherent view held within them or any series of traumatic events. Here are the most common demographics that have reported the highest levels of homophobia:

Older men
Low levels of education
Religious
Supportive of traditional gender roles
Politically conservative
Residing in a geographic area where tolerance of same-sex marriages are incredibly low (Southern regions of the United States, for example)
Homophobia is usually viewed in a socially negative context; gay men and women do not see themselves as making a choice in their relationship patterns but rather are born with a different sexual preference. This routes back to the idea that, even though hating a specific group of people will usually be viewed as morally wrong, it is unfair to hate a person based on a decision they are not capable of making (sex, race, sexual preference, etc.). While a person that is unsupportive of homosexual relationships may be entitled to their opinion, homophobia is commonly known for extending beyond the boundaries of the mind. This usually leads to separate issues like segregation, discrimination or even acts of physical violence.

Ei kai sen kummemmin pidä löytää syytä, koska onhan pahuutta jota tehdään vain sen vuoksi esimerkiksi sadismi, joka nauttii alistamisesta ja pahoinpitelemisestä. Kiusaaja saa siitä jotakin, kun kiusaa. Kiusaaja nauttii kun saa kiusata: kiusaaminen on itseisarvo. On olemassa pahoja ihmisiä. Syyn etsiminen on kai liian hyväuskoista ja naivia, tyyliin uhri ymmärtäisi, että pahan tekijä on inhimillinen olento ilman empatiaa tai että on alisuoriutuja, jolla on ollut takanaan hakkaava isä. On väkivaltainen, koska on kohdannut lapsena väkivaltaa vanhemman taholta. Homofobiassa uhri on itse syyllinen omaan osaansa, kun on kerran "valinnut" elämäntavan ts. on valinnut olla erilainen ja outo friikki, pokkeava, pervo mitä tahansa. Pointti on se, että tässä uhrin ihmisyyttä ja oikeuksia ihmisenä ja kansalaisena poljetaan, joka on laissa kiellettyä( joissakin maissa). Katsotaan, että kun elää moraalittomasti ( ja usein kristillisyyteen vedotaan )ja sen vuoksi saa tehdä mielivaltaisesti mitä vain. On tavallaan joutunut lain suojattomaksi. Väkivallalla "ojennetaan " ruotuun. Usein kiusaaja on itse mielisairas, mutta siitä on vaikea saada kiinni, koska he osaavat manipuloida. Manipuloija osaa puhua ympäri ja valehdella. Tämä on tuttua vankiloissa.

Olen itse puhunut rahasta ja minä katson, että rahan ja hyvinvoinnin yhteys on selvä ja suora. Se ratkaisee monia ongelmia. Se vaikuttaa nopeasti. Eihän muuten keräyksillä olisi mitään mieltä. Kun seksuaaliset vähemmistöt on juntattu marginaaliin, jota nimitän ja kuvaan sanalla kuraporras, niin tarkoitan nimenomaan kaikkea sitä kurjuutta, missä eletään. Sen murtamiseksi tarvitaan ennenkaikkea suoria korvamerkittyjä rahoja. Mikään muu ei tuo muutosta yhtä nopeasti. Muutos on sitä kautta pysyvä. Olen tästä aivan varma. Vastustajat eivät halua JAKAA: he haluavat omia hyvinvoinnin kokonaan itselleen tai kaltaisilleen- siksi tarvitaan homofobiaa, mustamaalaamista, jonkinlaisia auktoriteetteja joihin vedota, valheita, että SAA sen MITÄ HALUAA( edut, verovähennykset, avustukset jne), koska on itsekäs ja ahne, KUN TIETÄÄ, että RAHAA ei ole määrättömästi, vaan kakku on tietty summa. Jotkut PITÄÄ PELATA ULOS jakamasta ja vaatimasta. Ja kielletään oikeus vaatimuksiin, koska on leimattu moraalittomaksi ja pahaksi. He viestittävät, että tämä maailma( yhteiskunta) ja sen hyvä kuuluu meille: sinulla ei ole osaa siihen hyvään ( elämään ), koska kuulut elämään "kaupunkien ulkopuolella" hylkiönä ja olet ansainnut oman huonon osasi - olet itse siihen syypää ( koska tämä kirja kertoo sen meille ja me siihen vetoamme) eikä sinun huonoa kohtaloasi tarvitse parantaa, vaan pikemminkin pahentaa. Sinua ja kaltaisiasi ei armahdeta! Sääli kuuluu meille: me säälimme toisiamme.

Sitten alkaa saivartelu, kun tuleekin esille pysyvät parisuhteet ja lapset. Väitetään, ettei ole kyse samasta, koska "te olette pervoja, friikkejä ja kaikkea kamalaa". Sitten verrataan sikoihin...Voi V mitä kaikkea keksitään, jotta edut säilyisivät yksillä. Aina sama laulu: " me olemme parempia kuin te/ sinä etkä sä kuulu joukkoon ja se me näytetään sulle "

Kommenttia muokattu: 12.03.2017 klo 00:15
  Kolmoisritti • 11.03.2017 23:43
Yhdysvalloissa nähdään nyt millaista tuhoa konservatiivit saavat aikaiseksi kun päästetään valtaan. Valitettavaa, että Trump tulee vaikuttamaan koko maailmaan omalla kaudellaan. Seuraukset voivat olla arvaamattomia.
  Kolmoisritti • 17.03.2017 12:14
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy