ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

SK: Viha-, suru- vai häpeäpuhetta?

JuhaniV • 09.07.2013 15:58 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
"Häpeä, eikä viha, tulee näkyväksi varsinkin seksuaalisuuteen ja uskontoon liittyvässä puheessa. Homoseksuaalisuudesta puhuminen on puhetta myös heteroseksuaalisuudesta", toteaa akatemiaprofessori Elina Vuola Suomen Kuvalehden kolumnissaan (27/2013).

Esimerkiksi homoviha on saanut aikaan meillä ja maailmalla järkyttäviäkin tekoja, jopa tappamiseen asti. Elina Vuola pohtii syitä ja löytää sieltä taustalta henkilökohtaisen häpeän.

Vuola kirjoittaa:

- Osa "vihapuheesta" on häpeäpuhetta. Häpeän tunteet liittyvät siihen, ettei tule nähdyksi ja kuulluksi. Yhteiskunnassa on monia ihmisryhmiä, joita ei kuunnella ollenkaan. Tästä häpeästä kumpuava aggressio kohdistuukin pohjimmiltaan omiin kauhuihin ja pelkoihin. Siitä puuttuu vuorovaikutus, vaikka kiukku kohdistettaisiinkiin toiseen ihmiseen. Juuri vuorvaikutuksen puute tekee netissä pauhaamisen niin helpoksi.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Elina Vuolan johtopäätösen perusteella homoyhteisöllekin olisi viisasta pyrkiä vuoropuheluun, barrikaadien rakentamisen sijaan. Fakta on se, että yhtäkään kirkkokuntaa emme pysty pyyhkäisemään pois, vaikka kenties joku sellaista haluaisi. Siksi olisi viisasta koettaa kuunnella myös vastapuolta.

Olen uskonnoton, mutta homona katson voivani olla hyödyksi yhteisöllemme keskustelemalla kirkkojen edustajien kanssa ja erityisesti kuuntelemalla heitä.

Juuri eilen kävin pitkän keskustelun erään hyvin tiukkapipoiseen uskonnolliseen yhteisöön kuuluvan henkilön kanssa. Heillä homojen muuttamista heteroiksi pidetään vielä(kin) mahdollisena. Hän moitti katkerasti homojen suhtautumista kirkkoihin ja uskovaisiin.

Keskustelukumppanini totesi lopuksi, että hänen mielestään ketään ei voida muuttaa homosta heteroksi. Tämän hän totesi omien henkilökohtaisten kokemustensa ja kohtaamistensa seurauksena. Siitä tuli minulle oikein hyvä mieli.
  JuhaniV • 10.07.2013 12:44
Pyydä keskustelukumppaniasi kysymään Ari Puontilta, onko niin ettei homosta voi muuttua heteroksi! :)
  Rox2010 • 10.07.2013 15:38
Keskustelukumppanini ei asu Suomessa, eikä varmaankaan ole kuullut koskaan mitään herrasta nimeltä Ari Puonti.

Edellisen viestiini taustoituksena vielä se, että keskustelukumppanini oli tullut toisiin aatoksiin homoseksuaalisuudesta sinällään, hänelle erään läheisen ihmisen tultua ulos kaapista.

Tässä jälleen esimerkki ruohonjuuritason kaapista ulkona olemisen tärkeydestä.

Kommenttia muokattu: 10.07.2013 klo 19:28
  JuhaniV • 10.07.2013 19:28
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy