ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
hiv harrastukset hyvinvointi linkit kaikki artikkelit

Sinuiksi-vertaispuhelin tuo mahdollisuuden jutella luottamuksellisesti

Sami Mollgren • 12.10.2015 23:47 UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS • KOTIMAA

Valtakunnallisen Sinuiksi -tuki- ja neuvontapalvelun kautta pääsee keskustelemaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvan vertaisen kanssa.
Valtakunnallisen Sinuiksi -tuki- ja neuvontapalvelun palveluvalikoimaan on tullut vertaispuhelin, joka mahdollistaa keskustelun seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvan vertaisen kanssa.

- Puhelinvertaisemme ovat luotettavia vapaaehtoisia, joilla on vaitiolovelvollisuus. Vertainen on kanssaihminen, joka on kokenut tai on läpikäynyt jotain samantapaista omassa elämässään. Perehdytämme uusia vapaaehtoisia tulevaisuudessa (mm. sateenkaarilapsen vanhempi ja transfeminiini), kerrotaan Sinuiksi-palvelusta.

- Olemme löytäneet ilahduttavan monipuolisia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvia puhelinvertaisia, jotka haluavat oman kokemuksensa pohjalta tukea muita. Mukana on nuorista, keski-ikäisiin ja ikäihmisiin. Edustettuna on seksuaalisen suuntautumisen kirjoa mukaan lukien aseksuaali ja panseksuaali tutumpien lesbo, homo ja bi rinnalla. Sukupuolen moninaisuutta edustaa mm. transtaustainen mies, transvestiitti sekä muunsukupuolinen, jonka kokemus sukupuolesta on liikkuva.

Vapaaehtoisten kanssa voi Sinuiksi-palvelun puhua monista eri aiheista, jotka koskettavat vertaisten omaa elämää kuten alkoholismista, mielenterveydestä, seksuaalisuudesta, uskonnollisuudesta, vammaisuudesta, ikääntymisestä ja ulostulosta.

- Uskomme että uudesta tukimuodostamme on apua monille. On voimaannuttavaa puhua toisen kanssa, joka on kokenut jotain samantapaista kuin itse on juuri läpikäymässä, todetaan Sinuiksi-palvelusta.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy