ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Setan puheenjohtaja: HLBTI-asiat eivät Venäjän sisäinen asia

Sami Mollgren • 19.02.2013 14:30 • 3 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Seta ry:n puheenjohtaja Juha-Pekka Hippi ei allekirjoita tasavallan presidentti Sauli Niinistön tulkintaa siitä, että Venäjän homolait olisivat yksinomaan Venäjän duuman päätettävissä oleva asia.

Taannoisella Venäjän-vierailullaan presidentti Niinistö osallistui paikallisen radioaseman lähetykseen, jossa kysyttiin hänen näkemystään myös Venäjän valmisteilla olevaan "homopropagandan" kieltävään lakiin ja homovähemmistön asemaan. Niinistö sanoi lainsäädännön olevan Venäjän duuman päätettävissä oleva asia.

- Koska ihmisoikeudet, siten myös hlbti-asiat eivät ole Venäjän sisäinen asia, ei kyseessä ole vaan Venäjän tai sen duuman sisäinen asia. Tämän vuoksi propagandalakiin olisi tullut ottaa selkeämpi ja suoraselkäisempi kanta ainakin siten, että sen vaaratekijät olisi tuotu esille, sanoo Hippi ranneliike.netille.

Valmisteilla olevan "homopropagandan" kieltävän lain hyväksyminen asettaa arvioiden mukaan vaaraan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asiaa ajavien aktivistien lisäksi myös jokaisen vähemmistöihin kuuluvan ihmisen.

- Nähtäväksi jää, rikkoisivatko esimerkiksi sateenkaariperheet jo olemassaolollaan lakia, miettii Hippi.

Seta on pitänyt yhteyttä sisarjärjestöihinsä Venäjällä, ja näiden kanssa on keskusteltu tuen antamisesta venäläisjärjestöjen parhaaksi näkemistä lähtökohdista. Vaikka Venäjä on allekirjoittanut Euroopan ihmisoikeussopimuksen, on maassa usein tulkittu, että myös ihmisoikeuskysymyksiin liittyvät asiat ovat maan sisäisiä asioita, ja ettei ulkomaalaisten pidä niihinkään puuttua. Tämän vuoksi ulkomaiset yritykset auttaa eivät aina pääse tavoitteeseensa.

- Solidaarisuuden osoittamiseksi olemme muun yhteydenpidon lisäksi vedonneet asiassa suoraan Venäjän duumaan ja järjestimme mielenosoituksen samanaikaisesti monien muiden Euroopan kaupunkien kanssa, sanoo Hippi.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tiukahko kanta Setan puheenjohtajalta presidentti Niinistön radiohaastattelulausuntoon tuo uutta uskottavuutta Setan julkisuuskuvaan. Setalla oli ulkopuolelta katsoen jonkinverran vaikeuksia ottaa näkyvästi kantaa kevään 2011 hallitusneuvottelutapahtumiin ja HLBT-suomalaisten oikeusvisioiden syrjäyttämiseen hallitussopimuksessa. Puheenjohtaja Juha-Pekka Hippi tunnistaa lausunnossaan HLBT-ihmisoikeuksien asenneongelman Suomen valtiojohdon tasolla.
  jnsto • 19.02.2013 21:29
Kiitos Juhalle rohkeasta kannanotosta. Juuri tällaista lisää niin ehkä alan itsekin toimia Setan hyväksi maksamalla jäsenmaksua ja osallistumalla toimintaan. Nyt on nyökyttelyä ja hiljaisuutta ollut liian pitkään tässä maassa tasa-arvon kehittämisen suhteen.
  J-B (ei rekisteröitynyt) • 20.02.2013 23:48
Selkeän ryhdikästä Seta ry:n puheenjohtaja Juha-Pekka Hipiltä. Kiitos!
  Onnellinen mies (ei rekisteröitynyt) • 21.02.2013 10:26
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy