ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Setan nuorten Urheile ihan HOMONA -some-kampanjalla yli 13 000 osallistujaa

Sami Mollgren • 16.05.2015 15:59 UUTISET: URHEILU • KOTIMAA
Setan nuoret järjestävät 17. toukokuuta vietettävän kansainvälisen homo-, trans- ja bifobian vastaisen päivän (IDAHOT) yhteydessä sosiaalisessa mediassa kampanjan, joka kohdistuu erityisesti urheilumaailman epäkohtiin.

Urheile ihan HOMONA -kampanjaan osallistumalla voi osoittaa tukensa sateenkaarinuorille, jotka kokevat syrjintää, kiusaamista tai häirintää urheilu- tai liikuntaharrastuksen yhteydessä sekä tuoda esille vastustavansa homo- ja transfobiaa. Kampanjaan voi osallistua muun muassa ilmoittautumalla mukaan Facebookissa tai jakamalla oma urheilukuvansa aihetunnisteella #urheilinhomona.

Kampanjaan on jo ennen sen käynnistämistä liittynyt Facebookissa yli 13 000 henkilöä.

Nuorisotutkimusseuran ja Setan Hyvinvoiva sateenkaarinuori -hankkeen tutkimustulosten mukaan sateenkaarinuorilla on kokemuksia sekä näkymättömyydestä että suoranaisesta syrjinnästä. Sateenkaarinuorten yhdenvertaisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen edellyttää huomiointia ja toimenpiteitä kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla. Sateenkaarinuoria ovat esimerkiksi transnuoret, muunsukupuoliset ja intersukupuoliset nuoret sekä lesbo-, homo- ja binuoret.

IDAHOT-päivän tienoilla järjestetään ympäri maailmaa tempauksia ja tapahtumia. Suomessa esimerkiksi Setan jäsenjärjestöt Pirkanmaan Seta ja Sateenkaariyhdistys Malkus ry järjestävät Tampereella tapahtuman, johon kuuluu kahvitilaisuus, muistokulkue ja muistohartaus. Seta ja Amnestyn Suomen osasto päivystivät muun muassa 15.5. Smolnan edessä Helsingissä muistuttaakseen hallitusneuvottelijoita translakiuudistuksen tärkeydestä.

Sateenkaariyhteisöt ry nimittää 17. toukokuuta uuden homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilään. Vuonna 2014 lähettilääksi nimitetty tennispelaaja Jarkko Nieminen otti kantaa urheilun syrjimättömyyden puolesta.Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy