ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Setan Mäenpää toivoo diakonian rajattoman asenteen leviävän kaikkeen evl-kirkon toimintaan

jnsto • 03.03.2015 08:52 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Setan puheenjohtaja Panu Mäenpää korostaa kirkolliskokouksen oikeutta päättää, mutta toteaa sen heijastavan pienen aktiivisen äänestäjäkunnan mielipidettä. Mäenpää kommentoi tuoreeltaan Yleisradion selvitystä kirkolliskokouksen asennetilanteesta.

Mäenpää huomautti, että esimerkiksi diakoniatoiminnassa kirkko palvelee kaikkia eikä edes kysy, onko jäsen vai ei. Setan puheenjohtaja toivoi tämän asenteen leviävän kirkon kaikkeen toimintaan. – Yhdenvertaisuuden tulisi toteutua kaikilla kirkon tasoilla.

Mäenpää kuvasi kirkossa takerrutun avioliittokysymykseen. – Tämä on luu, johon on tartuttu. Mäenpäätä haastateltiin Ylen Ykkösaamussa 3.3.15.

Puheenjohtaja toivoi, että kun kirkossa joskus lopulta saadaan aikaan ratkaisu kaikkien avioliittoon aikovien jäsentensä vihkimisestä, poikkeuslupia kieltäytymisestä vakaumuksellisella perusteella ei annettaisi. Tässä Mäenpää vertasi tilanteeseen naispappeuden toteutumisessa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy