ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Setan edustajakokous viikonloppuna Mikkelissä - kaupungissa samalla ensimmäinen Pride-tapahtuma

Sami Mollgren • 24.11.2017 14:35 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Setan edustajakokous järjestetään 25.-26. marraskuuta 2017 Mikkelissä.
Ihmisoikeusjärjestö Setan vuosittainen edustajakokous pidetään tänä vuonna Mikkelissä, Suomen nuoriso-opisto Paukkulassa 25.-26.11. Edustajakokouksessa valitaan Setalle varapuheenjohtaja ja hallituksen jäseniä sekä linjataan politiikan ja toiminnan suuntaa.

- Keskustelu sukupuolen moninaisuudesta on viimeisen vuoden aikana herännyt kunnolla. Vaikka tasa-arvolaki tunnustaa nyt myös sukupuolen moninaisuuden, tarvitaan vielä paljon konkreettisia toimia, jotta laki muuttuisi todeksi. Tarvitaan yhteiskunnallisen ilmapiirin parantamista ja asiallista tietoa sukupuolen moninaisuudesta. Keskeinen puuttuva lainsäädännön uudistus on ihmisoikeusperustainen translaki. Suomessa on myös pikimmiten kiellettävä intersukupuolisten vauvojen kosmeettinen sukuelinkirurgia, sanoo Setan puheenjohtaja Viima Lampinen.

- Mediassa on aivan viime viikkoina ollut paljon väitteitä, että me haluaisimme kieltää sukupuolet. Tämähän ei pidä paikkaansa. Päinvastoin sukupuoli on meille erittäin tärkeä asia ja haluamme lisää keskustelua sukupuolinormeista. Haluamme myös tuoda näkyväksi jokaisen oikeuden määritellä tai olla määrittämättä sukupuolensa ja ilmaista sukupuoltaan haluamallaan tavalla, Lampinen jatkaa.

Setan edustajakokous ottaa myös itse kantaa sukupuolen merkitykseen oman hallituksensa valinnassa. Setan hallituksen valintaan on vaikuttanut sukupuolipariteetti-periaate, jonka mukaan hallitukseen on valittava tietty määrä miehiksi tai naisiksi itsensä määrittäviä ihmisiä. Esillä on sääntömuutos, jossa tästä periaatteesta luovutaan, jotta määrittely ei korostaisi ajatusta vain kahdesta sukupuolesta.

Mikkeli Pride järjestetään lauantaina enimmäistä kertaa

Launtaina edustajakokouksen osanottajat siirtyvät Paukkulasta kohti keskustaa, jossa starttaa viiden aikaan Mikkeli Pride -kulkue. Kulkueen jälkeen järjestetään päihteetön ja alaikäsille suunnattu tilaisuus ja illalla pridea jatketaan k-18 bileissä.

Priden järjestää Setan jäsenjärjestö Savon Seta.

Setan puheenjohtaja Lampinen muistuttaa, että priden tavoitteena on tehdä näkyväksi monininaisia ihmisiä, joita on Suomen jokaisessa kunnassa. Sateenkaari-ihmiset tulisi huomioida esimerkiksi kuntien yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmissa.

- Mikkelin ensimmäinen Pride-tapahtuma on hieno tapa tehdä näkyväksi, että seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuus ovat arkea ja läsnä myös Savossa. Setalla on jäsenjärjestöjä ja toimintaa ympäri maan, mutta tähän tarvitaan aina aktiivista tukea kunnilta, kaupungeilta ja maakunnilta, jotta voimme yhdessä lisätä ihmisten hyvinvointia järjestötoiminnan avulla, Lampinen muistuttaa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy