ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Seta vaatii Suomelta kannanottoa Tšetšeniassa tapahtuvasta homovainosta

Sami Mollgren • 29.04.2017 07:22 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA

Setan järjestämä mielenosoitus Venäjän suurlähetystöllä Helsingissä (kuva: Vaeltaja2006)
Seta järjesti tiistaina 25.4. Venäjän suurlähetystön edessä mielenosoituksen homovainojen lopettamiseksi. Tiedotteessaan Seta vaatii myös Suomea ottamaan kantaa Tšetšeniassa tapahtuvaan.

Seta kirjoittaa tiedotteessaan, että Tšetšeniassa on käynnissä laaja vaino, jossa homo- ja bimiehiä pahoinpidellään, siepataan ja suljetaan epävirallisiin vankiloihin, joissa heitä on myös kidutettu. Järjestön mukaan Venäjän lhbt-verkosto on pystynyt vahvistamaan 3 raportoidusta 20 murhasta.

Mielenosoituksessa vaadittiin Venäjää toimimaan välittömästi homo- ja bimiehiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi Tšetšeniassa. Useat valtiot ja kansainväliset tahot kuten YK:n ihmisoikeusneuvoston asiantuntijat, Euroopan Unioni ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö (ETYJ) ovat tuominneet väkivallan, mutta Suomessa poliitikot eivät ole ottaneet suoraan asiaan kantaa. Seta kertoo lähettäneensä ulkoministeri Timo Soinille avoimen kirjeen ja pyytänyt Suomea toimimaan yhteistyössä muiden EU-maiden kanssa, jotta brutaali vaino saadaan loppumaan.

Seta kuvaa tapahtumia yhdeksi lähihistoriamme raaimmista homovainoista. Tšetšenian ja Venäjän viranomaiset kieltävät tapahtumat eivätkä ole puuttuneet tilanteeseen. Paikalliset viranomaiset ovat myös paljastaneet asenteensa kerrottuaan medialle, ettei homojen murhia edes tutkittaisi.

- Vaadimme välittömiä toimia väkivallan ja kidutuksen lopettamiseksi. Vainot on tutkittava ja niihin syylliset tahot on saatava vastuuseen. Vaadimme myös Suomen valtiota ottamaan kantaa tapahtumiin. Suomi ei voi olla sivustakatsoja ja hiljainen hyväksyjä, kun naapurimaassa tapahtuu tällaista, sanoo Setan puheenjohtaja Viima Lampinen.

Setalla on käynnissä keräys vainojen uhreiksi joutuneiden henkilöiden tukemiseksi. Tähän mennessä lahjoituksia on tehty yli 11 500 euron edestä. Varoja ohjataan Venäjän lhbt-verkoston (Russian LGBT Network) kautta käytettäväksi matkakustannusten, majoituksen, mahdollisten viisumikulujen, psykologisen avun ja lääkärikulujen kattamiseen. Ihmiset voivat myös allekirjoittaa Amnestyn vetoomuksen ja lahjoittaa ulkomailta ILGA-Euroopan välityksellä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy