ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Seta palkitsi Kirkko ja kaupunki -lehden ja sen päätoimittajan

Sami Mollgren • 02.07.2016 20:12 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Seta palkitsi tänään Helsinki Pride -tapahtuman puistojuhlassa Asiallisen tiedon omenalla Kirkko ja kaupunki -lehden ja Helsingin evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän viestintäjohtajan ja lehden päätoimittaja Seppo Simolan.

Asiallisen tiedon omena -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain taholle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asemaa tai levittänyt asiallista tietoa seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta.

Palkinnon myöntänyt Setan hallitus katsoo, että Kirkko ja kaupunki ja erityisesti sen päätoimittaja Seppo Simola ovat käsitelleet tasa-arvoista avioliittoa asiallisesti ja faktoihin perustuen kontekstissa, jossa se ei ole itsestään selvä. Lehden linja on ollut johdonmukaisesti lhbti-ihmisiä puolustava ja kirkkoa yhdenvertaiseen toimintaan kehottava. Lehti on tuonut esiin ne jäsenensä, joiden ääntä ei ole kirkossa kuultu ja se on pyrkinyt tuomaan esiin myös kirkon sisällä olevan ihmisten moninaisuuden.

Setan hallitus haluaa palkita Kirkko ja kaupunki -lehden erinomaisesta työstään ja toivoo, että sen asettama esimerkki kiihkottomasta, kaikkia kunnioittavasta keskustelusta ja eri osapuolien kuulemisesta toimii rohkaisuna myös koko kirkolliselle medialle ja Suomen evankelis-luterilaiselle yhteisölle.

- Toimittajien ammattitaito ja journalistinen ylpeys välittää tietoa tosiasioihin perustuen on yksi demokraattisen yhteiskunnan peruskivistä. Olenkin iloinen saadessani luovuttaa asiallisen tiedon omenan palkinnon juuri ihailemalleni ammattiryhmälle ja työyhteisölle, joka tietoisesti valiten välittää kirkon piirissä oikeaa ja asiallista tietoa, lhbti-ihmisiä kunnioittaen ja yhdenvertaiseen kohteluun pyrkien, kertoo Setan puheenjohtaja Panu Mäenpää.

- Olemme iloisia tästä huomionosoituksesta ja siitä, että työtämme kaikkien ihmisten tasa-arvoisen kohtelun puolesta arvostetaan näin. Kun maailman menoa katselee, on pakko todeta, että työsarkaa näiden asioiden parissa riittää niin kauas kuin silmä siintää. Erilaisuus nähdään kovin helposti uhkana, sen näkeminen rikkautena taas näyttää vaativan erityistä ponnistelua”, Seppo Simola toteaa.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hienoa!
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 03.07.2016 20:48
Upeaa, olen jo useiden vuosien ajan seurannut kirkon rakenteissa tapahtuvaa valtataistelua. Tiedän, että Seppo Simola edustaa faktoihin perustuvaa journalismia.
  Olli Stålström • 05.07.2016 17:33
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy