ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Seta: Pääsihteeri vaihtuu - Aija Salo töihin yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistoon

Sami Mollgren • 11.06.2015 09:39 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Setan pääsihteerinä pitkään toiminut Aija Salo jättää tehtävänsä. Salo kertoi uudesta työstään Twitterissä torstaiaamuna.

Seta käynnistää uuden pääsihteerin haun.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistoon ylitarkastajaksi siirtyvä Salo on koulutukseltaan sosiologi. Hän on työskennellyt Setan pääsihteerinä elokuusta 2005 lukien, joskin vuosina 2007-2008 hän oli tehtävästä vapaalla toimiessaan ILGA-Europen (International Lesbian and Gay Association Europe) politiikka-asiantuntijana Brysselissä. Salo on ollut aktiivinen kansalaisjärjestötoiminnassa ja politiikassa.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtävä on edistää yhdenvertaisuutta ja puuttua syrjintään. Yhdenvertaisuusvaltuutettu on itsenäinen ja riippumaton viranomainen, ja valtuutetun tehtävät sekä oikeudet on kirjattu yhdenvertaisuuslakiin.

Uusi yhdenvertaisuuslaki astui voimaan 1.1.2015, jolloin aiemmasta vähemmistövaltuutetusta tuli yhdenvertaisuusvaltuutettu. Samalla toiminta siirtyi hallinnollisesti sisäministeriöstä oikeusministeriöön.

Yhdenvertaisuusvaltuutettuna aloitti 15.5.2015 Kirsi Pimiä.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun tehtäväkenttään kuuluvat syrjintäasiat iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Valtuutetun tehtävään kuuluu myös ulkomaalaisten oikeuksien ja aseman edistäminen. Tämän lisäksi valtuutetulla on erikoistehtävänä valvoa ulkomaalaisten maastapoistamista ja toimia kansallisena ihmiskaupparaportoijana.

Sukupuoleen tai sukupuoli-identiteettiin liittyvää syrjintää käsittelee tasa-arvovaltuutettu, ja työelämän syrjimättömyyttä valvovat työsuojeluviranomaiset.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy